maandag 25 augustus 2014

Artist around the world bloghop

Hoi!



Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van Willy Duit met daarin de vraag of ik mee wilde doen aan de Artist around the world bloghop.


Ze vroeg het op zo'n leuke manier, dat ik geen nee kon/wilde zeggen. Daarbij bewonder ik haar werk enorm en vond ik het ook erg leuk dat ze dit aan mij vroeg. De bedoeling is dat je vier vragen beantwoord. En daarna het stokje doorgeeft aan drie anderen die ook werken met stempels, inkt e.d.. Dat laatste is me helaas niet gelukt, ik heb heel wat mailtjes verstuurd, maar of mensen hadden al een verzoek van iemand anders gekregen, of wilden niet meedoen. En verzoekjes doen aan mensen met wie ik niet blog, dat heb ik niet gedaan. Helaas eindigt het dus bij mij hier en laat ik het bij het beantwoorden van de vragen.

Hier komt ie:

Hoe werkt mijn creatieve proces?
Omdat ik van veel stijlen houdt is het afhankelijk van mijn bui waarmee ik bezig en waaraan ik denk. Maar er zit bijna altijd wel iets in mijn hoofd. Het begint meestal met een vaag idee en daar kan ik flink over malen, soms zelfs 's nachts in bed. Soms maak ik een schetsje, maar meestal begin ik gewoon, vooral als ik werk met mixed media gaat dat zo. Dan kan het gebeuren dat ik vast kom te zitten en het even niet meer weet. Dan laat ik de boel liggen en de dag erna, of een paar uur later lukt het dan ineens wel. Vaak gaat het juist wel goed in één keer, al kan ik er uren over doen voor het naar mijn zin is.
Als ik echt helemaal geen inspiratie heb kijk ik graag bij andere bloggers rond of op Pinterest, of lees nog eens in mijn Craft Stamper bladen en zo doe je toch wel weer ideetjes op die vertaald kunnen worden in je eigen werk. Ik denk dat dit voor veel van jullie wel herkenbaar is.

Waarin verschilt mijn werk van anderen op dat gebied?
Ik hoor vaak dat ik een herkenbare stijl heb, ook al maak ik verschillende dingen. In comments lees ik vaak de woorden stijlvol, elegant. Ik houd van veel stijlen: van heel strak, tot shabby chic, artsy, vintage. Ik probeer altijd oog te hebben voor detail, kleur en design en wil mezelf niet beperken tot één stijl. Daarbij vind ik het heerlijk om nieuwe dingen te proberen. Ik denk dat de collage van verschillende kaartjes hieronder wel duidelijk maakt wat ik bedoel:



Waar ben ik op dit moment mee bezig?
Op dit moment ben ik bezig met Bister. Het spul zag ik op diverse blogs gebruikt worden en intrigeert me, de effecten zijn erg mooi en dus heb ik er wat van aangeschaft.



Hieronder een tagje voor vriendin Wilma, gemaakt met een stukje van dit vel:


Waarom doe je wat je doet?
Dat is een goeie... ik doe wat ik doe omdat het een behoefte is, iets wat "eruit moet". Ik ben altijd al bezig geweest met van alles en nog wat, van breien en kleding maken tot werken met klei en Fimo. Mijn opa was heel creatief op schildersgebied en was daar heel goed in. En ook mijn moeder was altijd bezig met een hand-of naaiwerkje. Papier ligt me na aan het hart, maar nog net iets meer ben ik gek op inkt en allerlei Mixed Media spul. Het switchen daartussen zit in mij en is voor mij een geweldige hobby en uitlaatklep.

 Nou .... meer dan genoeg geleuterd over mezelf, ik wens jullie nog een fijne dag!

  photo Signature.png

37 opmerkingen:

martina's kaartjes zei

hoi marjan, leuk dingen over jou te lezen zo ! ik zou zeggen, blijf gewoon kaarten maken, we komen altijd graag wel eens een kijkje nemen,
en die bister... dat heb je weer mooi verwerkt
nog een fijne dag,
grtjs,martina
x

Lia zei

Inderdaad heb je een eigen stijl, maar wel een hele aantrekkelijke, probeer weleens wat na te apen, maar helaas, vind ik het dan weer niks. Leuke verklaringen over hoe je wat en waarvoor doet, en net als Martina zegt: vooral doorgaan.... ( of wie zei dit ook weer haha). En ja Tessa zit ook in de "nee" fase of peuterpubertijd zoals ze tegenwoordig zeggen, maar het is een heerlijk vrolijk meiske.
groetjes Lia

Els zei

Een super mooie label heb je gemaakt en wat leuk om je verhaal te lezen wat je zoal mee bezig bent. En dat zelfs 's nachts nog wel eens ideetjes voorbij komen herken ik wel.
Een fijne maandag en groetjes, Els

Brendaxx zei

Wat leuk om te lezen Marjan! Ik heb zelfs pen&papier naast mijn bed liggen, voor als ik ineens een idee krijg voor mijn LO/kaart/etc waar ik dan mee bezig ben. Ik ben al lang fan van jouw werk, vind het allemaal even prachtig wat je altijd maakt :)
Groetjes en fijne dag,Brenda

KarinsArtScrap zei

wat een gave achtergrond heb je gemaakt Marjan en een super gave tag.
wat jammer dat je niemand hebt gevonden.
Gr Karin

bolletjelucky.blogspot.com zei

Hoi Marjan, wat leuk om je antwoorden te lezen, erg herkenbaar. Het leuke vind ik idd dat je stijlen zo divers zijn, dat herken ik bij mezelf. Ik zeg altijd :"het is net hoe m'n pet staat", haha. Wat je daar met dat Bister aan het doen bent ziet er ook weer interressant uit. Ik had er nog niet eerder van gehoord maar zie het nu steeds opduiken. De tag die je ermee gemaakt hebt ziet er gaaf uit. Mooi met die kleurtjes en die schitterende bloem. Een bofbips jouw vriendin ;D
Lieve groetjes Miranda

Gerdine zei

Leuk om zo iets van jouw manier van werken te lezen! Bister, nog nooit van gehoord... Maar ja, ik zit ook niet in die hoek van de craftwereld. Ziet er wel heel mooi uit!

Kaartenkraam zei

De variatie aan kaarten die je maakt vind ik juist zo aantrekkelijk en je maakt alles heel mooi en altijd met prachtige kleurencombinaties!
Ook het label dat je laat zien vind ik prachtig! Leuk om te zien hoe het achtergrondvel is ontstaan!

groetjes van Ank

Jolanda Cuper zei

Erg leuk om te lezen! Je tag is super!
Groetjes Jolanda

Irene zei

Wat is dit eeeeenig om te lezen Marjan en je weet het al lang, ik doe het je in geen 100 jaar na maar ik bewonder je creaties enorm!!!! Op de beurs in Zwolle vroeg ook iemand naar Bister.......nou ook nog nooit van gehoord en ik bewonder dan jullie nieuwsgierigheid en dat je er mee aan de slag gaat en er zo iets verbluffend moois uit komt!! Ook ik zeg "vooral zo doorgaan en ons laten genieten van al dat moois!".

xx Irene

Anneke zei

Leuk om op deze manier iets meer over jou te weten.
Je bent een mooi mens. Groetjes Anneke.

Cornelie zei

Wist het natuurlijk allemaal al, maar toch erg leuk om te lezen! De diverse stijlen is herkenbaar, en daar geniet ook zo van bij jou. Het blijft leuk om je blog te bezoeken. Leuk? Ik geniet eigenlijk iedere keer, en bewonder wat je maakt, met zoveel zorg, dat is heel goed te zien. Prachtig. Plus, ik ben blij dat ik je heb leren kennen!! X

Nelleke zei

Leuk om je verhaal te lezen. Jou creaties te zien, en dat je een bepaalde stijl hebt herken ik zeker bij jou.
Groetjes, Nelleke

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Leuk om iets meer te weten te komen over jouw creatieve processen Marjan! Lekker om te lezen en wat een prachtige creaties laat je ons zien! En vooral stijlvol herken ik steeds weer bij jou, in welke stijl dan ook :-).
Hartelijke groet, Alie :-)

Misseke zei

Wat leuk dat je mee gedaan hebt met deze bloghop Marjan en heel leuk om zo wat meer over je creatieve proces te weten te komen, sommig dingen heel herkenbaar. De collage van je werkstukjes is geweldig, wat een variatie, wat een pracht, wat een talent! Een bezoekje aan je blog is altijd genieten ;). Enzo ook met je tag want die is weer schitterend gemaakt.
Groetjes,
Misseke

Anoniem zei

Wat heb je er een prachtig stukje van gemaakt! Zo leuk om te lezen!
Ook wel veel herkenbare dingen....vind zelf ook meedere stijlen erg leuk om te maken!
Wat een collectie met kunst werkstukjes!
Geweldig, ga zo door!
Liefs Jacomijn

Wilma zei

Leuk om dit zo te lezen!

Willy's creations zei

Leuk om te lezen over jouw stylen:-)

Groetjes,Willy

Je@net zei

Wat leuk om te lezen, Marjan!
Mooi die collage met al je kunstwerken. Ook de label ziet er prachtig uit!
Nog een fijne dag!

Scraptastische hobby zei

Ik kon zien welk stukje van je beinkte papier je hebt gebruikt l.onder en je hebt er weer een waar pronkstuk van gemaakt! En ik denk dat velen zich herkennen in je stukje, waarom doe je wat je doet!!
en we maken onze hoofd er zo lekker leeg mee, alleen de hobby spulletjes en papier....heerlijk toch al die creativiteit bij iedereen! Bij jouw kom ik ook graag je kaartjes bewonderen, en zit met mijn neus bovenop het beeldscherm, hihi. Fijne avond met of zonder knutsel!
Groetjes van Gerie

Ans Gilbert zei

Hoi Marjan,
Wat een prachtige tag !! ik heb je hele verhaal gelezen..interessant, maar veel wist ik al, omdat ik je al een hele poos volg,ik vind het heel knap wat je doet, ik begin er nooit aan, want vieze vingers is niks voor mij, maar bij anderen bewonder ik het graag..
liefs Ans

Riannerizanti.blogspot.nl zei

Ik ken je nog niet zo lang ,maar wat ik tot nu toe gezien heb is inderdaad allemaal even mooi.
Ook deze tag is weer prachtig. Je verhaal is prachtig en leuk om te lezen.
Rianne

Willy zei

Allereerst bedankt voor je lieve woorden, de bewondering is geheel wederzijds maar dat weet je :) wat een super leuke post is het geworden Marjan! Het werk wat je hier laat zien bewijst nog maar eens hoe veelzijdig en creatief je bent. Ik vind je bister tag ook erg mooi geworden! Heel erg bedankt dat je mee wilde doen!!

Miranda V zei

Dat vind ik zo leuk, dat de opmerking 'een echte Marjan' past bij verschillende kaarten. Ik ben dol op al jouw stijlen, zo heerlijk die variatie! Leuk ook dat je weer met wat nieuws aan het experimenteren bent.

ida zei

Leuk om je verhaal te lezen en ook erg herkenbaar, wat mooi dat grote vel met bister haast zonde
om in stukjes te knippen maar 't label ermee gemaakt is prachtig!

GerJanne zei

Hoi Marjan, ik vond het heel leuk geleuter!! Altijd leuk hoe en ander tot iets komt of wat haar beweegt te doen wat zij doet!
Ik kom ook niet voor niets zo vaak bij je langs!
GerJanne

chantal zei

Wat leuk om te kunnen lezen wat een ander doet en denkt over haar hobby
Liefs Chantal

maria's knutselplezier zei

Wat prachtige Bloghop Marjan, jouw werk is ook telkens origineel en super mooi, je bister experiment getuigd weer van je enorm talent om de producten op de juiste manier te kunnen gebruiken , wat een mooi experiment en wat een mooie tag, Willy zal zeker super blij zijn hiermee!!

Groetjes
Maria

Gerrina zei

Wat heerlijk om jou en je creatieve proces zo wat beter te leren kennen! Heel wat is voor mij heel herkenbaar: het malen en het moet eruit... Graag blijf ik genieten van je mooie werk (en weet nu hoe het af en toe gegaan is voordat het dat werd...) Groetjes, Gerrina

Erica ♥ zei

Je kaarten en creaties zien er echt schitterend uit,
leuk om op je blog te kijken, mooie dingen ☺

Gezellige en fijne (knutsel) week ☼
Liefssss Erica
{Heidebloempjuh}

Unknown zei

Great post! Beautiful artsy background with Bister.. I'm so looking forward to getting the brusho paints.. Stunning effects. I also love you gorgeous tag. Xx

Unknown zei

Leuk om je zo beter te leren kennen Marjan, mooi bericht. Geniet altijd van je creativiteit! Geniet van je avond, groetjes, Ira
Ira’s Crea Corner

José zei

Ik vind het leuk om te lezen hoe jou creatieve ideeën in creaties om worden gezet, ik houd net als jij van veel stijlen maar dat wil niet zeggen dat het me net zo goed afgaat als bij jou. Ik geniet iedere keer weer van de uitleg als je iets gemaakt hebt en probeer ook wel eens wat anders. Je tag ziet er ook weer heel mooi uit, ik had ook nog nooit van Bister gehoord.

Stella zei

Wat leuk om te lezen; ik ben ook helemaal wég van je collage. Ik vind het juist hartstikke leuk dat je graag met verschillende stijlen werkt. En los van de stijl zijn je kaarten, tags en projecten heel herkenbaar. Je hebt een perfect oog voor detail en verhoudingen. En je kleurgebruik is supermooi. Ik vind je werk vaak elegant met een modern tintje. Die tag die je voor je vriendin hebt gemaakt. Ik kan alleen maar zuchten :)
Liefs!

Deborah zei

Ik ben er nog eens vandaag! Haha, ik kon het niet laten... Had deze hier nog niet gezien en ik vind het echt leuk om dit eens te lezen! Is eens een keertje wat anders dan een kaartje laten zien, veel meer achtergrond kom ik te weten. En zo'n mooi effect dat je daarmee krijgt, die tag is geweldig!!! Ik ben benieuwd naar meer :-) En inderdaad, ik kan direct zeggen van dit is een M@rjan! ;-)

Wendy ten Hove zei

Erg leuk om te lezen, Marjan! En jouw prachtige collage van foto's van jouw creaties laat heel duidelijk jouw stijl zien, vind ik. Erg mooi. En wat een prachtige nieuwe techniek ben je nu weer aan het uitproberen, heel verleidelijk ziet dat er uit, hihi. Gaaf! Fijne dag!
Groetjes, Wendy

Maaike Huisman zei

Hallo Marjan,

Wat een goed idee van je om mee te doen met deze bloghop! Erg leuk, om te lezrn, hoe je tot iets komt.
Het vel met blister is subliem. Ik heb een vriendin, die ook graag nieuwe dingen uit probeert en daar mag ik in mee liften.
Zij heeft de blisters ook gekocht en daar gaan we binnenkort mee aan de gang. Nog niet zo eenvoudig, volgens haar.
De complimenten van mijn voorgangers kan ik helemaal onderschrijven!

Groetjes, Maaike