zaterdag 6 september 2014

Stempelen maar

Hoi,

Zo, mijn eerste werkdagen na de grote vakantie zitten er weer op. Mijn groep vier is een leuke klas, lieve kindjes die nog rustig kunnen werken ook. Na een paar drukke groepen achter elkaar is dat ook wel eens heel fijn. Er zitten helaas wel veel zwakke leerlingen in, maar ze willen wel en dat scheelt. We gaan ze zo goed mogelijk proberen te helpen en het vast gezellig hebben.

Maar daardoor ook meteen minder tijd voor de hobby. Ik was al niet zo productief in de vakantie, behalve voor dingen die ik nog niet kan laten zien en heb dus verder niets nieuws meer gemaakt. De volgende kaart heb ik eerder gemaakt, maar nog niet laten zien.



Behalve het randje designpapier en tekst alleen stempels. De bloemstempel gekleurd met een marker van Stamping Up, de hartjes van de bloemetjes met een zwarte fineliner gemaakt. De tekst eerst gestanst uit de rand en daarna uit het designpapier en die tekst er weer in gelegd. Vind ik altijd een leuk effect geven. Een lintje, plakparels en mini vlinders om het af te maken. Een niet te moeilijke kaart, voor veel verjaardagen inzetbaar.

Vandaag kwamen zoon en schoondochter hier, we hebben gezellig eigengemaakte curry gegeten, een familierecept. Nog van mijn moeder, die dat ooit at tijdens een etentje bij mensen van mijn vaders werk. Wij woonden toen in Koeweit. De kok had dat toen verzonnen, zij kreeg het recept. Nu eet iedereen curry, dit is toch anders dan de Indiase curry die we nu kennen.

Ik wens jullie nog een fijn weekend!
  photo Signature.png

55 opmerkingen:

!neke zei

Zo, de eerste week " leg", ik ben ook niet erg productief ……
Leuke kaart Marjan !
De combi stempelen en stansen spreekt mij ook aan .
Hoor en zie je weer !

Plony zei

Superleuke kaar Marjan, je hebt de kleurtjes weer geweldig mooi bij elkaar gecombineerd.....het ziet er weer superssss uit.
Groetjes van Plony

ursula Uphof zei

Ek vind deze kaart zoo mooi. Groetjes Ursula

Kaartenkraam zei

Ik vind vooral het stempelwerk van deze kaart erg mooi!

Fijn dat je het wel ziet zitten met je nieuwe groep kinderen en leuk dat jullie zo'n echt familierecept hebben!

groetjes van Ank

Ellen zei

Prachtige creatie weer..
Top!
Liefs Ellen

Irene zei

Wat een leuke blogpost Marjan. Weer een hele uitdaging je nieuwe groep en vooral de wat zwakkere kindjes maar zoals je al schrijft is de goede wil aanwezig en met de juiste begeleiding komen ze vast een heel eind. Je kaart is beeldschoon, elke jarige zal er super blij mee zijn! Leuk zo'n familierecept, dan smaakt het extra lekker!!

xx Irene

Wilma zei

Mooie frisse kaart. Prachtige bloemstempel. Succes met je nieuwe klas!
Curry....ben ik dol op.

Miranda V zei

Dat zal wel weer even wennen zijn zo een eerste week en weer een nieuwe club met kinderen. Succes weer voor dit jaar! Wat een mooi gedeelte is je stempelwerk. De techniek met het uitsnijden en weer inpassen van papier in een andere kleur is erg leuk, dat moet ik nog steeds eens uitproberen. Voor mijn gevoel sluit het lettertype van de stans alleen niet helemaal aan bij je chique stempelwerk? Ik vind het net even te speels, bij je mooie werk in het rechthoek. Maar dat is heel persoonlijk natuurlijk. (Ik blijf het lastig vinden om zoiets te zeggen, want wie ben ik om iets te vertellen over joúw kaart wat ík anders zou doen... maar ik vind het ook suf om alleen maar te zeggen wat ik wél mooi vind.)

Romy zei

Hij is prachtig! De kleuren zijn zo mooi en vrolijk en knallen er echt uit tegen de witte achtergrond.

Ans Gilbert zei

wat een pracht van een kaart, mooie stempels, leuk de -ingelegde-tekst en heerlijk zo'n familie recept...
liefs Ans

Willy zei

Wat een gezellig berichtje en een prachtige kaart, mooi frisse kleurtjes en wat leuk een leuk detail die stipjes die ook weer in de letters terug komen!!

Cornelie zei

Ik wilde dat iedereen dat deed. Dan werd bloggen veel leuker!!

Cornelie zei

Mooi met de bloemen door de letters heen. Prachtige kleurtjes, en ik geloof dat ik het wel eens ben met het lettertype.
Ik mail je even!

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Wat een mooie en stijlvolle kaart weer Marjan!
Lief zoals je over de kinderen in je nieuwe klas schrijft...fijn jaar
met hen! Hopelijk blijf je toch ook tijd vinden voor je creativiteit!
Fijne zondag, Alie

Marjan zei

Tja... Weet je... Soms heb je van die kaartjes waarvan je zelf denkt... plaatsen of niet. Dit was er zo een. Ik wilde even weer iets laten horen van mij, anders werd het zo stil. Maar ik snap je reactie en waardeer de eerlijkheid zeker :)

José zei

Ja, de vakanties in Nederland zijn weer voorbij, dus is iedereen weer aan het werk/naar school. Fijn dat je een leuk klasje hebt.
Ik vind je kaart heel mooi, houd wel van deze stijl. Ik heb ook de kanttekening van Miranda gezien, maar ik denk dat het ook een persoonlijke kijk op ieders werk is. Kritiek is inderdaad zeker niet negatief bedoeld maar vaak opbouwend en het kan vanuit een andere hoek vast een aanvulling zijn.

maria's knutselplezier zei

Ik vind je kaart helemaal top, het stempelwerk is heel mooi en je hebt ze weer de juiste omkadering gegeven, vind ik , heel stijlvol en voor mij helemaal geslaagd!!
Ik wens je ook een heel succesvol nieuw schooljaar toe!!!Wat fijn om te kunnen bijdragen tot de ontwikkeling van die kindjes!!Succes!!
Maria

Jacqueline DH zei

Wat een prachtige kaart is dit! Veel werkplezier weer voor het nieuwe schooljaar.

Groetjes
Jacqueline

Els zei

Schitterend mooie kaart heb je weer gemaakt. Mooi designpapiertje ook.
Wat heerlijk zo'n familierecept en zal vast lekker gesmaakt hebben.
Dat je weer aan het werk bent is ook wel fijn om gewoon weer in een ritme te komen
en je boft dat je een klas hebt met lieve leergierige kindertjes.
Fijne zondag en groetjes, Els

Anoniem zei

Nou dat zal een hele verademing zijn....een wat rustigere groep....dan kun je degene die het hard nodig hebben ook extra aandacht geven ;-)
Je kaartje is prachtig geworden, prachtige stempels heb je gebruikt! Een vrolijk, fris geheel!
Koeweitse curry....ik ben heel benieuwd wat dat dan is ;-)
Fijne dag!
Groetjes Jacomijn

KarinsArtScrap zei

een prachtige kaart Marjan je brengt me op een idee, dus kan goed zijn dat ik hem lift.
Gr Karin

Anoniem zei

Prachtig fleurig kaartje!!!
Creatieve groetjes, Gaby

Willy's creations zei

Mooie kaart...en de curryrecept blijft een familiegeheim:-)

Groetjes,Willy

Scraptastische hobby zei

Hoi Marjan,
Je ritme komt wel weer hoor! Een nieuwe klas geeft ook veel nieuwe indrukken, als je straks weer aan elkaar gewend bent, krijg je wel weer zin om te freubelen. Je kaartje met het mooie stempelwerk is supers en ik vind de lettertjes eronder juist wel gaaf. Fijne zondag en liefs Gerie

Nicole Parmentier zei

Wat fijn dat je een rustig klasje hebt dit jaar. Het lijkt me mooi en dankbaar werk als je zwakkere leerlingen door zo een schooljaar kunt loodsen!
Ik vind je kaart prachtig, lekker fis en lente- achtig! Ik snap de opmerking over de diecut maar soms is het ook wel leuk om stijlen te mixen en iets te pakken wat minder voor de hand ligt. Soms werkt het juist heel goed en soms helemaal niet.

Wel leuk zo een discussie, toch?!

Marlies zei

Een super mooie, stijlvolle kaart. Mooie kleuren en je hebt mooie stempels gebruikt. Geweldig ! groetjes, Marlies

Hannelie zei

Wat 'n vrolike verjaarsdag kaart Marjan! Sterkte vir die "back to school " !

Ons was die vakansie vir n week in Nederland om ons dogter te gaan vestig in Eindhoven vir haar studies . Julle bly in 'n pragtige land. So groen en so baie water. Ons het dit baie geniet!
Mooi dag vir jou!

Lindeke zei

Ik vind dit een supermooi maar ook vrolijk kaartje door het kleurgebruik en de stempels en het strikje en de vrolijke stipjes die je erop plaatste. Prachtig! Groetjes, Linda

Anneke. zei

Weer een prachtige stempelkaart, Marjan! Tja, ik denk dat iedereen wel eens een dipje heeft en iets laat zien waar je niet helemaal achter staat. Ben blij dat ik niet de enige ben :)
Fijne zondag!
Groetjes Anneke.

Erica ♥ zei

Wat een prachtige kaart, super ☺
Een leuke en gezellige (knutsel) zondag ☼
Liefs van Erica
{Heidebloempjuh}

Doreen zei

This is gorgeous,lovely design and colours.xxx

Je@net zei

Leuk geworden, Marjan. Prachtig dat stempelwerk, moet daar toch ook eens goed mee gaan oefenen. Vind het zo mooi om te zien, ook leuk om te doen, maar het wordt bij mij elke keer net ff niet wat ik in gedachten had :o)
Fijne zondag!

Gerdine zei

Die curry klinkt goed! Ja, een echt goede curry kom je niet zo vaak tegen in NL! En fijn, dat je een rustige groep hebt. De bloemenstempel op deze kaart is mooi zeg!

Misseke zei

Prachtig kaartje heb je gemaakt Marjan - mooi stempelwerk en je hebt er een super geslaagd geheel van gemaakt. De lettertjes storen me niet, 'k vind ze er eigenlijk best wel leuk bij passen.
De curry klinkt heerlijk.
Groetjes,
Misseke

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Heel mooi kaartje Marjan! Fijn dat je een rustige start hebt gehad op school.. Een leuke klas is toch wel heel fijn! Mmmm en krijg spontaan zin in de curry ;-)
Groetjes, Yvonne

Colien zei

Fijn, zo'n nieuwe klas! Ik heb het idee dat ik het met mijn 1BB VMBO-mentorklasje ook getroffen heb dit jaar, maar ik roep nog niet te hard ;)
Mooie kaart en ik vind de tekst eronder wél mooi, vooral omdat je het in groen-met-stippeltjes heb gestanst.... Ach, smaken verschillen :)
grtz. Colien

Marlies zei

Fijn voor je dat je blij bent met je nieuwe klas. Je kaart vind ik een hele mooie, fijne zondag nog. Lieve groetjes, Marlies

Colleen zei

You know I love what you create! the background script with the flowers on top just adds so much dimension...and the black dots for center? Perfect addition! As always, lovely card, your little one is sure growing up!

Marianne Schut zei

Hai Marjan, een heerlijke frisse kaart zo met dat groen! Met alle kaartjes die jij altijd maakt, zal het zeker wel eens voorkomen dat je er niet helemaal blij mee bent....maar ik moet zeggen dat ik jouw stijl altijd zeer weet te waarderen en vooral de diversiteit in je kaartjes, had ik maar iets van al die creativiteit van jou, hihi! Ben benieuwd naar de projectjes die we nog niet mogen zien! kijk er al weer naar uit.
Fijn dat je je ritme op school ook weer te pakken hebt, altijd spannend lijkt me met weer zo'n nieuwe klas.
Moet zeggen dat ik ook wel benieuwd ben naar het curry recept hoor! klinkt heerlijk! Fijne zondag(avond) nog! Liefs Marianne

Ellen zei

lekker is dat als je een goed gevoel hebt over de klas waar je een jaar lang mee aan de slag moet. Ik hebt (tot nu toe) ook een heel lief mentorklasje. Maar 22 leerlingen, terwijl ik er vorig jaar 28 had (was overigens een super klas), dat scheelt wel. Van je curry-verhaal krijg ik trek ;) O ja, zou ik je kaartje bijna vergaten. Mooi is het bloemenstempel en gaaf dat de tekst van hetzelfde papier is als de rand.
Groetjes, Ellen

Karin zei

Prachtig kaartje Marjan!
gr. Karin

GerJanne zei

Hoi Marjan,
fris kaartje vind ik het. Heel mooi gestempeld en ik ben blij te lezen dat jij dat dus ook wel eens hebt, dat je denkt: zal ik het wel of niet plaatsen. Dat had ik nou echt niet gedacht.
Fijn dat de eerste indruk van de groep goed is. Altijd fijn, je 'zit er een jaar aan vast'. Die curry klinkt heerlijk, vooral zo eind van de nachtdienst...
Groetjes,
GerJanne

Anneke zei

hoi Marjan
wat een prachtige en stijlvolle kaart heb je gemaakt.
ik vind de tekst achtergrond heel erg mooi bij de bloemen passen.
fijne dag en liefs van An

ida zei

Mooie kaart Marjan en een gezellig verhaal, die curry lijkt mij ook wel wat!

Henriëtte zei

Een prachtige kaart Marjan. Heerlijk toch, vakantie houden en niets hoeven doen?

groetjes Henriëtte

Marjolein zei

Prachtige kaart en inderdaad inzetbaar voor veel dingen.
Ja, dat uitstansen en dan de andere uitgestanste delen er weer in plakken geeft inderdaad een heel leuk effect, heb dit ook onlangs gedaan op een tienerkaart, maakt het ook superstrak.
Mooi zoals je deze stempels hebt gekleurd.
Groetjes,

Marjolein

Tineke van der Linden zei

Prachtig is je kaartje. Hele mooie kleuren heb je de kaart gemaakt.
Een fijn schooljaar met je klasje.
Groetjes Tineke

Gerrina zei

Mooie kaart! Gaaf om te matten en te stanzen uit hetzelfde DP! Klinkt alsof je goed aan de bak kunt dit schooljaar! Groetjes, Gerrina

Unknown zei

Oh dat zal wel weer even wennen zijn geweest, na een paar 'vrije' weken Marjan, maar het lijkt me ook leuk weer met een nieuwe groep kinderen aan de slag te gaan, toch weer een nieuwe uitdaging! Enige en vrolijke kaart heb je gemaakt, lekker fleurig! En curry, oh heerlijk! Ben dol op de Aziatische keuken, tja, zit toch in m'n bloed hè? ;-) Groetjes, Ira
Ira’s Crea Corner

Nadine zei

Wat een mooi kaartje weer Marjan, lekker gestempeld, heel subtiel. Mooie kleurtjes bij elkaar!

Pet73 zei

Wow, this is gorgeous! Love the colours and the stamp! So pretty!

scrappingtwins zei

Wat een mooi kaartje heb je gemaakt. En zo zie je maar dat je met stempels alleen een prachtig kaartje kan maken

groetjes de twins

Stella zei

Dit is ook weer een bjoetie! Ik vind het gaaf om te zien hoe je modern en elegant combineert. Gewledig! De bloemenstempel is elegant; prachtige kleuren!
Ik heb in mijn vakantie niet veel geblogd. Vandaar mijn late reactie...

Sue Lelli zei

I LOVE the text with the bright hydrangeas and butterflies! What a PRETTY card! Great colors, Marjan!

Unknown zei

Beautifully fresh colours on this gorgeous card, Marjan!
Also, thank you for the sweet comments recently! I've been battling the time lately... xxx