Pagina's

zaterdag 9 januari 2010

Brrrr.... wat is het hier koud!


Gisteren thuis gekomen uit het iets warmere La Palma en brrrr... wat is het koud!
Toen we weggingen was het eigenlijk ook al zo, maar je went snel aan andere temperaturen!
De vakantie was heerlijk, lekker uitgerust, maar ook actief geweest.
We hadden dit jaar voor het eerst een casita gehuurd en dat is heel erg goed bevallen.Normaal gesproken gingen we uit eten, maar met een goede keuken en een BBQ hadden we daar helemaal geen zin in. Bovendien is vlees prima en veel goedkoper, dus zijn er wel wat entrecootjes in onze magen verdwenen. :)

We kregen er zelfs een "huurpoes" bij. Met het verzoek hem te eten te geven, want hij was van de eigenaresse. Dat deden we graag en poes werd al snel huisgenoot.De eerste dagen waren erg slecht. We hebben vier dagen veel regen gehad, het vliegveld werd gesloten. Er waren aardeverschuivingen in het zuiden en we zaten een dag of anderhalf zonder stroom. Alles werkt op elekriticiteit, dus dat was minder. Bij kaarslicht eten heeft toch ook wel wat, een buffetje van koude hapjes.


Daarna bleef het behoorlijk wisselvallig, maar we hebben geen klagen gehad en hebben genoeg gedaan.
Voor het eerst hebben we na drie keer op La Palma geweest te zijn de hoogste top bereikt zonder regen en mist. De Roque Muchachos is geweldig w.b.t. uitzicht, we hebben echt staan genieten van het uitzicht op zowel Tenerife als La Gomera.

Ook bij de vulkanen in het zuiden hebben we een wandeling gemaakt, dit keer naar de vuurtoren bij Fuencaliente.Heel inspannend, want in de warmte weer omhoog klimmen....

De terugreis is gelukkig ook goed verlopen, bijna geen vertraging en naar huis met de trein was prima te doen. Thuis hadden Dave en Lana gezorgd voor een schoon huis en hebben we lekker Chinees gehaald en bijgekletst. Lekker in mijn eigen bedje geslapen en vandaag weer terug in het gewone leven!

6 opmerkingen:

Monique/bloem zei

Welkom terug weer! Ik kan me voorstellen dat je het hier zo koud vindt!, dat is het ook! :)
Zo te lezen hebben jullie een heerlijke vakantie gehad, leuk!

Anoniem zei

Wat heerlijk dat je zo'n leuke vakantie hebt gehad !! Prachtige foto's ook, vooral dat eten bij kaarslicht heeft echt iets heel knus.
Groetjes Berdien

Fred zei

Fijn dat jullie het naar je zin hebben gehad, de mooie foto's geven een blijvende herinnering. Het is net of jullie in een grot zitten te eten. Als je zo door het lavagebied loopt lijkt het of je op de maan zit. Heb je nog restanten gezien van de bosbranden van afgelopen zomer?

Groetjes,
Fred

M@rjan zei

Ja, dat was in het zuiden. Hele stukken met zwarte dennen. Maar gelukkig kan de Canarische den er bijzonder goed tegen en zie je alweer jonge spruiten aan de bomen ontstaan.

Germa zei

Dat ziet er weer bijzonder mooi uit Marjan, zeker die foto boven op de top, boven de wolken... prachtig...
Idd, vulkaanlandschappen hebben ook voor mij veel weg van een maanlandschap... terwijl ik eigenlijk geen idee heb hoe het er op de maan écht uitziet natuurlijk. ;)

Wim zei

Prachtig uitzicht op de dak van La palma.
Jullie waren dus juist in die beruchte week op het eiland.
Heb je ook op de Roque de Teneguia geweest?