Pagina's

maandag 28 maart 2011

Wat vinden jullie hier nou van?

Gisteren stuurde een volger van mij me een mailtje, waarin ze vertelde dat ze naar de Creabeurs in Rijswijk was geweest en daar tot haar verbazing een kaart van mij herkende op de flyers, de voorkant van het beursmagazine en op de affiches voor de beurs. Ze stuurde me een foto van een flyer en inderdaad herkende ik daarop mijn kaart, maar..... ik wist nergens van!

Dit is mijn kaart
en dit is de flyer


Ik heb de organisatie een mail gestuurd met een vraag om uitleg hierover, want ik vind het eigenlijk niet kunnen, al is het nog zo leuk dat men een kaart van mij erop wilde hebben. Ik had er toch op zijn minst toestemming voor moeten geven, vinden jullie ook niet?


Bedankt voor je berichtje!

64 opmerkingen:

Marit zei

Hoi Marjan,

Kan me je verbazing voorstellen, daar hadden ze ZEKER toestemming voor moeten vragen hoor! Hoe groot de eer ook is....

Ben benieuwd wat voor bericht je terug krijgt!

Groetjes,
Marit

Ps prachtige kaart trouwens, ik snap waarom ze die hebben uitgekozen!

Wendy ten Hove zei

Hi Marjan,

Zeker! Dat mogen ze zo niet eens gebruiken, want jij hebt de auteursrechten hierover en die moeten ze gewoon bij jou afkopen! Kun je een punt van maken, als je dat zou willen, want jij staat in je recht! Hij staat wel super mooi op de flyer, maar het kan niet zomaar! Ben, net als Marit, erg benieuwd wat ze er van zeggen. Super mooie en frisse kaart trouwens!!!

Groetjes en fijne dag,
Wendy

Durvina zei

Nou ik ben wel beieuwd naar het vervolg hiervan.
Het is wel erg typisch...
Natuurlijk wel een waardering, maar toch....
Ik vind het zeker niet kunnen.

groetjes, Durvina

Caroline zei

Ik had ook zo'n flyer, je kreeg met de flyer 2 euro korting op de entree, ik vond het er al zo fris uitzien, mooie kaart maar die was dus van jou ! Nou ja, nee, dat kan niet, ze mogen natuurlijk niet zomaar jouw werk gebruiken ! Ben ook benieuwd hoe dit afloopt.

Jolanda zei

Hey,wel heel gaaf je werk op een flyer,maar niet netjes dat t zonder toestemming is!
Je hebt helemaal gelijk!!
Ben benieuwd naat t staatje van dit verhaal ;)
groetjes en een zonnige dag!!

jans zei

gelijk heb je als is hij nog zo mooi zonder toestemming moet niet kunnen ben benieuwd wat voor reactie je er op krijg grt jans

Karin zei

dit mag inderdaad niet zonder toestemming. ben benieuwd naar de reactie.

Wilma B zei

Hoe begrijpelijk het ook is dat jouw kaart op de flyer staat, het mag en kan niet zomaar! Groot gelijk dat je er achteraan gaat!

Karin zei

Ik kan niet anders zeggen dan dat de flyer er supermooi uitziet maar dat ze je kaart zonder toestemming hebben gebruikt is wel heel erg triest en moet niet kunnen. Ben benieuwd naar het vervolg hierop!

Tineke's hobby zei

Ja je hebt gelijk het is erg leuk om op zo'n flyer te staan maar even vragen was een kleine moeite nu is het gewoon brutaal
Ben benieuwd wat ze er van zeggen
Groetjes Tineke

Linda zei

Ik ben benieuwd wat ze ervan gaan zeggen. Maar het is wel een grote eer hoor, maar inderdaad om het zomaar te doen zonder dat je het weet dat kan natuurlijk niet
gr linda

greet zei

Dit is een hele vreemde gang van zaken.
Het is een hele eer dat ze je mooie kaart op hun flyer willen gebruiken maar dan wel met jou toestemming.
Ben benieuwd naar hun reactie.

Groetjes Greet

Gemma zei

Hoi Marjan, ik vind het een hele rare gang van zaken, een mailtje of een berichtje was absoluut op zijn plaats geweest, ben benieuwd naar het vervolg! Groetjes Gemma

Cinderell@'s wereld zei

Nee zonder toestemming is geen goede zaak....ze ontnemen jou de zeggenschap....en de voorpret van zo iets speciaals.....Nee....dit is niet oké!
Ben benieuwd naar hun verklaring!
H gr Cinderell@

C@ro zei

Allereerst wil ik zeggen dat je kaart geweldig is! Heerlijk fris en het roept echt een voorjaarsgevoel op. Ik kan me voorstellen dat de organisatie deze graag op de flyer heeft gezet, maar dat is nog wel een vraag waard. Ik vind het dan ook ronduit belachelijk dat je werk zomaar wordt 'gejat' zonder dat je het weet. Ik ben benieuwd welk antwoord ze je zullen sturen. Laat je het nog even weten?
groeten van Caro

Bea zei

Ik ben het helemaal met je eens!!!!
Gr. Bea.

regina zei

hoi marjan

daar heb je helemaal gelijk in!!

ik ben benieuwd hoe dit af loopt!

het is wel gaaf dat ze je werk mooi vinden maar ze moeten er wel netjes toestemming voor vragen!!

gr regina

chantal zei

ik zou het niet laten gaan. Je kan ze zelfs vervolgen hé!
Ik zou proberen een deal te sluiten. als ze jouw kaart gebruiken moet er iets tegenover staan.
liuefs Chantal

Elly zei

Goh,wat vreemd,dat weten ze zelf ook wel,dat je niet zomaar een ander zijn materiaal mag gebruiken!
Ze hadden op zijn minst toestemming moeten vragen!
Ben benieuwd hoe het afloopt!

Groetjes Elly

Tineke zei

Het is aan de ene kant een hele eer dat precies jouw kaartje op de flyer staat!!! Maar ze hadden er uiteraard wel toestemming van je moeten hebben. Dit mag niet zomaar..
Net als de rest ben ik ook wel heel benieuwd naar het eind van het verhaal!
Groetjes, Tineke

Anoniem zei

Je hebt helemaal gelijk Marjan ! Dit kan niet zonder jouw toestemming ! Ook ik ben erg benieuwd wat hun reactie zal zijn.
PS: Buiten dat, mag je stiekem best een beetje trots zijn, maar je was natuurlijk nog trotser geweest als ze het je vooraf gevraagd hadden.
Groetjes Berdien

Yvonne zei

Ik sluit me bij alle voorgaande dames aan.Het is en blijft wel een prachtige voorjaars kaart.Ben heel benieuwd hoe dit afloopt.Lieve groet Yvon

miriam zei

volgens mij mogen ze dit niet zonder toestemming doen.
Vorig jaar stond er van mij een doosje in de digitale nieuwsbrief . Maar daar hadden ze eerst toestemming voor gevraagd via iemand anders.

Ben benieuwd of je er nog iets van hoort .

gr mriiam

Willy's creations zei

Vind het best brutaal...zeker niet netjes..ben benieuwd naar hun reactie.

Groetjes,Willy

Nicole zei

Hoi Marjan,

Een hele mooie kaart maar wat apart dat ze het niet eerst even hebben gevraagd!
Ik ben benieuwd wat voor een reactie je krijgt!

Groetjes Nicole

Anja (scrappie) zei

He bah Marjan zo leuk om op zo'n flyer te staan maar toch zeker niet op zo'n manier. Wat denken ze wel niet en het is toch maar een kleine moeite om het even te vragen en dat had je dan uiteraard goed gevonden maar zo, bah.
Ben ook heel erg benieuwd of je er nog iets op hoort.

José zei

Ik vind het geen stijl dat ze jouw creatie gebruiken voor hun promotiedoeleinden! Dat mag en kan dus niet. Het is een compliment maar uiteindelijk mogen ze niet zonder toestemming iets gebruiken. Stiekem is het natuurlijk wel heeeeeeel vlijend he ;-)
Groetjes, Jose

Karin zei

Nou ja, zeg! dat is raar zeg. daar hadden ze op z'n minst wel even toestemming voor mogen vragen inderdaad. ik ben ook geweest maar moet eerlijk bekennen de link naar je kaart niet gelegd te hebben. Ben benieuwd of je nog wat terug hoort

Groetjes karin

Marijke en Chantal zei

Sluit me aan bij de vorige berichtjes.......dit kan niet zomaar......het is natuurlijk een eer en een groot compliment.....maar niet zo! Ze hadden eerst toestemming moeten vragen.
Groetjes, Marijke en Chantal

Ina zei

Ik ben het helemaal met je eens, dat dit niet zonder toestemming zou mogen. Heb jij je foto's op je blog van een copyright voorzien? Want anders wordt het formeel gezien moeilijk om je gelijk te krijgen. Ik hoop dat je op z'n minst nog een vergoeding krijgt.

Anita zei

Ik ben heel benieuwd naar hun reactie! Ik vind het ook niet kunnen dat ze je kaart gebruiken zonder het even te vragen. Wel ook een compliment natuurlijk dat ze JOUW kaart kiezen, maar dat neemt niet weg dat ze het op zijn minst even hadden kunnen vragen aan je. Laat je ons nog weten hoe het afloopt? Liefs, Anita

marian zei

Je kaart is super mooi. En je zou trots kunnen zijn dat je op de flayer staat, maar dan idd. WEL met toestemming.Dan had je er ook meer van kunnen genieten dat ze jou kaart zo mooi vinden.
Ik ben net als vele andere zeer benieuwd naar wat ze te zeggen hebben.

Groetjes Marian

Marianne zei

Dat is inderdaad niet netjes; eerst toestemming vragen! Waarschijnlijk hebben ze hem zo van internet geplukt en niet gedacht dat er iemand de kaart zou herkennen. Ik ben ook erg benieuwd naar de reaktie.

manuela zei

Hoi Marjan,

Ik sluit me bij alle voorgaande dames aan.Het is en blijft wel een prachtige voorjaars kaart en
zeer benieuwd naar wat ze te zeggen hebben

liefs
Manuela

Ageeth Holster zei

Hoi Marjan, ik vind dat je helemaal gelijk hebt. Kijk het is natuurlijk wel een compliment dat ze je kaart hebben gebruikt voor de flyer maar ze hadden je gewoon netjes om toestemming moeten vragen en bijvoorbeeld je naam erbij moeten vermelden. Ik hoor graag het vervolg.
Groetjes van Ageeth

Shirley zei

Mmm, pronken met andermans veren/kaarten.. hadden ze op zijn minst even moeten vragen aan je. Natuurlijk streelt 't je ego, maar ik zou er ook 't fijne van willen weten.. Succes!
Groetjes, Shirley

Wim zei

Wel leuk dat ze juist jou kaart hebben uitgekozen, misschien wisten ze niet wie de kaart had gemaakt en kun je achteraf alsnog toestemming geven, in ieder geval ben bij deze opslag wereldberoemd ;-)

Judith zei

Groot gelijk heb je, dat je verhaal gaat halen.
Dat mag gewoon niet zonder jouw toestemming. Veel gekker moet het niet worden. Jammer dat men zo verpest wat zo leuk had kunnen zijn: jouw kaart gewoon op de voorkant van de creabeurs.
Nou ik ben ook erg benieuwd naar hun reactie!

Succes ermee!
Groetjes Judith

Hélène zei

Ik heb de flyer er gelijk bij gepakt toen ik je blog las! Ik heb de flyer nog, want ik kon helaas niet. Zie nu ook pas dat dat jou kaart is... Hier hadden ze inderdaad gewoon toestemming voor moeten vragen! Ben heel benieuwd wat voor reactie je terug krijgt.

Groetjes Hélène

creanja zei

helemaal eens met de vorige reacties!!!! wel een hele mooie kaart zeg! ,ik ben vrijdag naar de beurs geweest!

Marian de Maijer zei

Je kaart is ook prachtig fris van kleuren gewoon geweldig. En het is een eer dat zij jouw kaart gebruiken.
Maar niet netjes dat ze niet met jouw overleg hebben gehad. Ben benieuwd wat ze gaan doen voor je.
Groetjes

Martha zei

Wat raar dat ze je niet hebben ingelicht.
De flyer ziet er dankzij jouw creatie wel heel mooi en fris lente-achtig uit trouwens :)
Maar het kan niet zomaar nee, dat ben ik helemaal met je eens.
Ben benieuwd naar de reactie!
Groetjes,
Martha

Monique/bloem zei

NOu zeg, ik heb je net een hele mail gestuurd, dit had ik nog niet gezien! Wat is het toch triest en vooral onbeschoft dat mensen dat toch zomaar doen he! Ik heb er gewoon geen woorden voor, en vooral omdat je best vaak dit soort dingen hoor en leest. Ik hoop dat je nog een reactie krijgt, maar ja het kwaad is alweer geschied!

Inge zei

Nou Marjan ik geloof dat ik de 44ste ben die nu gaat zeggen dat dit dus echt niet kan. Wat een nare actie zeg. En ik geloof vast, had je het van tevoren geweten, dat je toestemming had gegeven (zou wel leuk zijn als je naam erbij stond dan), en dan was iedereen blij. Dus waarom ze dit nou zo hebben gedaan? Ik heb mijn kaarten weleens exact nagemaakt op andere blogs gezien, zonder linkje of opmerking daarover, zo kinderachtig. Maar wat jou nu overkomt is super kinderachtig!! Hou je ons op de hoogte, ik ben benieuwd...

Jolanda Cuper zei

Je hebt gelijk hoor! Bovendien was een bedankje ook wel op zijn plaatst geweest, tenslotte is het jou creatie. Het is natuurlijk ook wel een welverdiende opsteker, dat ze blijkbaar jou kaart super mooi vonden. Die mening deel ik wel met ze. Het blijft alleen niet netjes.
Ben zeer benieuwd hoe dit afloopt!
Groetjes Jolanda.

Marlies zei

Ik sluit me aan bij de rest, totaal niet zoals het hoort, ze hadden natuurlijk moeten vragen of het mocht!
groetjes, Marlies

Bianca Kalksma zei

Zéker hadden ze jou moeten benaderen! Hoe groot het compliment ook is. Heb je inmiddels al iets gehoord?

Cards by Jol zei

het is een hele eer dat ze je kaart hiervoor hebben gebruikt, maar ze hadden inderdaad wel je toestemming moeten vragen, ik kan wel begrijpen waarom ze deze prachtige kaart hebben gebruikt.

groetjes jolande

Monique zei

Ik vind het echt schandalig dat ze zo maar iemands creaties gebruiken zonder het te vragen! Ben heel benieuwd wat ze daarop zeggen!! ik vind je kaartje trouwens wel heeeeel erg mooi!!

scrappingtwins zei

het is een eer dat ze een kaart van jou gebruikt hebben voor een afiche, MAAR dat moet natuurlijk wel eerst overlegd worden met de betreffende persoon.
We zijn benieuwd of ze een verklaring hiervoor hebben

groetjes de twins

Vera zei

Jeetje het is natuurlijk een hele eer dat ze jouw kaart gebruikt hebben maareeeeeeeeee eerst ff toestemming zou toch leuk zijn he... heb je al wat gehoord?
wie weet zit er nog wel een leuke vergoeding aan vast in de vorm van hobbytroepjes ;)

groetjes

vera

ben benieuwd!

Riet zei

Dat is zeker waar,vind het gewoon stelen van iemand.
Dit is echt niet netjes Marjan,hun gaan met jou werk en eer aan de haal.
Ze hadden ook je naam er bij moeten zetten.
Ik had het 2 weken terug,ik kreeg ook een berichtje van iemand.
Dat iemand met mijn kaart op clubs stond.
Ik heb ook gelijk gemaild,zonder te vragen vond ik echt brutaal.
Ze wou weten iets over die takjes,dat had ze aan mij ook kunnen vragen.
Lang verhaal kort te maken,ik was kinderachtig.
Maar meis door gaan,jij heb gelijk.

Liefs Riet.

Viv zei

Wat mooie kaart van je op die flyer, wat jammer dat ze je niet eerst om toestemming hebben gevraagd!
Goed dat je ze gemaild hebt, ben eens benieuwd wat ze hierop te zeggen hebben.

Groetjes Viv

Angèle zei

Wat jammer dat je de voorpret hebt gemist Marian. Ik sluit me aan bij mijn voorgangers. Dit kan niet zomaar. Goed dat je meteen actie hebt ondernomen. Ik ben benieuwd naar de afloop.

groetjes, Angèle

Deborah zei

Langs de ene kant vind ik het een enorm compliment maar het weegt niet op tegenover het andere.
Ik vind dit totaal ook NIET kunnen!!!!
Ben ook benieuwd wat ze van hun uitleg zullen maken....
Groetjes Deborah

marion zei

Nou ja zeg, het moet niet gekker worden. dat is mooi goedkoop reclame maken. ben benieuwd wat ze ermee doen. groetjes marion

Aleida zei

Dan hadden ze zelf iets moeten maken met hetzelfde papier. Maar gewoon overnemen mag zo'n organisatie niet doen. Beetje amateuristisch.
Misschien zijn ze het in hectiek vergeten, maar dan moeten ze nu met een goed verhaal komen.
Ben benieuwd.
groetjes,

Marie-claire zei

Wat jammer, dit zou zo Gaaf zijn geweest als je het van te voren wist.
Ben benieuwd wat je er van te horen krijgt.

Groetjes Marie-Claire

Anneke zei

ik ben ook heel benieuwd naar hun reactie.
aan de ene kant is het een eer, maar aan de andere kant moeten ze het eerst vragen, want als wij zoiets doen, dan schend je het copy right.

Jacqueline (Sjakkie) zei

Ik vind dat het niet kan, zonder toestemming!
Het is wel een hele eer, natuurlijk, het is immers een super mooi kaartje van jou! Ik ben benieuwd of je antwoord krijgt!
Groetjes van Jacqueline

Annemiek zei

Hele vreemde zaak !
Ik zei toevallig zaterdag nog tegen mijn schoonzusje toen we in de rij stonden om de beurs binnen te gaan , dat ik de teksstempel zo leuk vond die op de kaart op de flyer stond .
Niet wetende dat die er eigenlijk illegaal op stond natuurlijk ...
Hoop dat je ons laat weten wat de reactie vanuit Rijswijk is ...
Maar je kaart gaf wel een geweldige uitstraling aan de flyer trouwens , mijn compliment !

Anita zei

Logisch dat ze jouw kaart willen hebben op de flyer.Het is een pracht-exemplaar. NIET logisch is de manier waarop het gebeurd is.
Ben eveneens benieuwd hoe de reactie zal zijn vanuit rijswijk.

PetraPostma zei

Hoi marjan, wat asociaal zeg! Ze weten waar ze die kaart weg halen, dus dan zou toestemming vragen toch het minste zijn!! Benieuwd wat ze er over zeggen. Hartstikke leuk als ze je kaart willen gebruiken, maar nog leuker als je het dan ook weet. Kun je mensen er tenminste ook nog op wijzen en had je je blog bekendheid kunnen geven! Succes! Groetjes Petra Postma

Ellen zei

Helemaal mee eens Marjan, dat hoort echt niet.
Waarm kunnen sommige mensen gewoon niet de eer laten aan wie hij toekomt???
Ben benieuwd wat je hierop gaat horen....

Groetjes Ellen