zaterdag 25 augustus 2012

DCL# 152

Goedemorgen!

Zaterdag, een nieuwe challenge voor Dutch Card Lovers. Deze keer bedacht door Rosalien. Zij wil graag Washi Tape zien op je kaart en als je dat niet hebt, dan met stroken papier.
Ik heb wel Washi Tape, maar vond het leuker om het voor deze challenge en voor mijn kaart zelf te maken. Ik had ergens op Internet een keer een tutorial gezien waarbij dat gedaan werd met schilderstape.
Ik bedacht me dat het met Leukopor ook zou moeten kunnen, dat doet me qua samenstelling en plakkracht erg denken aan Washi Tape. Ik had breed en smal Leukopor in de kast, wordt nooit gebruikt (gelukkig) dus....


Plak de stroken op je Craft Sheet, dep er Distress Stains op en spray dat een beetje nat met een Mini mister. Droog voorzichtig met de heattool.


Als het droog is kun je het bestempelen een stempels (s) naar keus. Ik heb een vlinderstempeltje gebruikt.


Omdat Leukopor zo dun is, net als Washi Tape, kun je het plooien. Op mijn kaart zie je hoe ik het tape verder verwerkt heb.


Restjes papier, kantje, een kartelschaartje van het Witte Luik, een gipsornament (ook van Joyce gekregen) en zelfgemaakte bloemen enz..

Op het blog van DCL staan meer kaarten gemaakt met Washi tape, een boel inspiratie! We worden deze keer gesponsord door Cute Stamps and Cards.

We zijn benieuwd naar jullie kaartjes, succes!

Fijn weekend,

57 opmerkingen:

martina's kaartjes zei

in het begin dacht ik van hmmm, ziet er niet echt uit ... maar kijk ! wat een prachtige kaart is het toch weer geworden ! heel erg geslaagd !
en eh... mijn kaartje is ook al klaar, met strookjes (heb toevallig eentje gemaakt voorhet kleurenkaartenteam, dus ik denk dat ik toch nog een keertje ga meedoen)
grtjs,martina
x

KarinsArtScrap zei

wow wat super gaaf vind het helemaal geweldig hoe je dit gedaan hebt.
Ik vind het een schitterende kaart is geworden.

groetjes karin

Els zei

Zo dat is leuk geworden en je kaart vind ik weer super mooi. Leuk spul dat tape en missien ga ik het wel uitproberen om dit zelf te maken.
fijne dag en roetjes, Els

Welmoed zei

Het is een hele mooie kaart geworden!
Leuk hoe je laat zien hoe je het tape hebt bestempeld, want het lijkt net scrappapier!

Vr. gr. Welmoed

Willy zei

Wat een super mooie creatieve kaart, ik ben dol op washi tape, ben toevallig bezig met een kastje ervoor. Heel erg bedankt voor je duidelijke uitleg om zelf tape te maken. Had ik ook al eens geprobeerd maar was een beetje mislukt, ha,ha...misschien toch eens opnieuw proberen?!

crealinedance zei

Hoi hoi dat is ook een idee,want schilderstape blijft licht van kleur met distress.Mooie kaart heb je weer van gemaakt.gr.Nel

Miranda V zei

Jeetje Marjan, wat een leuk knutsel idee en wat een mooi resultaat. Verrassend hoe de knalkleuren bij de eerste stappen in het eind resultaat veranderd zijn in rustigere, sjieke kleuren. Leuk effect ook door het te vouwen. Samen met het orgament, de bloemen en de verschillende laagjes papier: heel mooi!

Angèle zei

Zo creatief en zo mooi gestyled weer Marjan.

Fijn weekend, Angèle

Marianne zei

Wat een werk, Marjan, maar je hebt zo natuurlijk wel de goede kleuren die je op je kaart wil gebruiken. En wat is ie weer mooi. Alles past weer zo mooi bij elkaar! Fantastisch! Fijn weekend,
Marianne

Liesbeth zei

Mooi eindresultaat Marjan, en duidelijke uitleg, ga het zeker ook eens proberen.
gr. liesbeth

Lia zei

Wat mooi is dit, spelen met kleuren en een goed idee, duidelijke uitleg, super,
groetjes Lia

Marianne zei

Wat een fantastisch resultaat en mooie zachte tinten heb je gecreërd met die distress stains en de vlinderstempel. De kaart is ook prachtig geworden. Ik heb geen distress stains, maar volgens mij heb ik nog wel ergens leukopor liggen ...

Sanne zei

Wat gaaf gedaan! Ik vind het een te gekke kaart! Knap!

Liefs Sanne

Monique Liedtke zei

Jeetje wat ben jij creatief!!! Wat een goed idee! Je kaart is weer schitterend en ik vind het leuk om te zien wat je allemaal met het tape gedaan hebt!
Fijn weekend!

Anneke. zei

Super mooi gemaakt! Ook heel vindingrijk;)
Groetjes Anneke.

Berlinde zei

Wat heb je weer een mooie kaart gemaakt Marjan, de kleuren zijn prachtig en ook de sketch is heel leuk! Ik vind hem super!!
Lieve groetjes, Berlinde

mariska zei

Wat een werk zeg! En wat een eind resultaat! Schitterend!! Echt zooo mooi!

Liefs mariska

Gerdine zei

Wow! Marjan,wat een gave kaart! Echt super! Ik ga dat ook eens proberen met het rimpelen. Ziet er gaaf uit.

Marijke zei

Oooh wat mooi je zelfgemaakte washi tape, bedankt voor deze tip!! Je kaart is weer prachtig, mooie warme uitstraling!

Fijn weekend,
Marijke en Chantal

Wilma zei

Wow gaaf!!! Ik ga ook eens in de verbandtrommel kijken;-) Prachtige, stijlvolle kaart met warme kleuren. Wat een idee om drukkers als bloemenhart te gebruiken!

Kaartenkraam zei

Geweldig mooie kleuren en origineel materiaal, je moet er maar op komen! Prachtige kaart als resultaat!

groetjes van Ank

CARDS BY JOL AND ART BY JOL zei

prachtig is je kaart Marjan, alles past weer perfect bij elkaar, je kaart is mooi romantisch met een vintage look, leuk het wasitape zo geplooid, dank je wel voor de duidelijke uitleg.

groetjes jolande

PetraPostma zei

Wat is de tape goed gelukt! Grappig om zo je eigen kleuren samen te stellen! Leuk gedaan en mooie kaart weer! Helemaal jouw stijl geworden. Groetjes Petra Postma

Marian zei

Vind je kaart echt weer heel mooi
Bedankt voor de uitleg
Fijn weekend Groet

Yolanda zei

Kan niet anders zeggen, dit is weer een echte MARJ@N kaart. Mooi werk. Alles matcht met elkaar. En het zelf maken van tape zoals in je tutorial ga ik ook op deze manier zeker een keer proberen. Groetjes Yolanda

Yolanda zei

Ha, ha ben ik nog een keer. Ik drukte op publiceren en zag dat het ik het @-tekentje op de verkeerde plaats heb gezet. Is niet zo slim van mij he ... sorry M@RJAN, moest het even rechtzetten, bij deze nog een keer en dan goed. Groetjes Yolanda

Lenie Hempen zei

Hoi Marjan
Wat is het een prachtige kaart geworden.
Ik vind hem echt schitterend mooi.
Heb verder een heel fijn weekend.

Gr Leny Hempen

Monique zei

Wat een geweldige kaart Marjan, en erg leuk je uitleg om zelf tape te maken. Zo heb je altijd de goede kleur!! Ik ga eens op zoek in de EHBOdoos en anders zit de drogist om de hoek, dus dat komt goed!

Elly zei

Het is even spannend wat het zal het worden,maar het eind resultaat is prachtig!

Groetjes Elly

Stampidoe@gmail.com zei

Jou tutorial is ook super Marjan van leukopor. Wat een super moie kaart alles klopt.

groetjes yvon

Anita Meijer zei

Wat een superresultaat Marjan, hij is schitterend geworden. Prachtig.
Groetjes van Anita

GerJanne zei

Oh Marjan, ik ben zo blij dat jij geen kans maakt op een prijs of top 3 plek....Dit is werkelijk een geweldige kaart en techniek die je laat zien. gewoon professioneel en je bent toch ook 'gewoon' juf? ;-))
Ik heb er ook over nagedacht het zelf te maken, want ik heb geen tape, maar de materialen dij jij hebt heb ik ook niet. Dus als ik meedoe, zullen het wel stroken worden...
Groetjes,

GerJanne

Yvonne zei

Een prachtige kaart. En wat leuk dat je gewoon van Leukopor het washi-tape kan maken. Helemaal op maat gemaakt. Mooi hoor!

Het zonnetje in huis zei

Hallo Marjan,

Amai wat heb je dat even knap gedaan ség, wéér zo een stijlvol kaartje gemaakt !!

Groetjes, Jaimie

Willy's creations zei

Schitterend een kunstwerk.

Groetjes,Willy

Ellen zei

Super creatieve oplossing Marjan! Kende hem wel van schilderstape maar vind deze techniek mooier!
Groetjes Ellen

Nadine zei

Wat een gave en vooral creatieve tutorial! Super leuk gedaan en het maakt je kaart enorm origineel! Leuk dat je het op verschillende manieren verwerkt hebt, bron van inspiratie!

Tineke van der Linden zei

Wauw, wat geweldig leuk gedaan Marjan!
Dank je wel voor je tutorial van het maken van washi tape.
Groetjes Tineke

Christine zei

Wat een prachtexemplaar is dit geworden! Als ik de eerste foto's zag, had ik dit niet kunnen denken! Petje af voor jouw Marjan!!
Liefs
Christine

José zei

Nou ik val maar weer even stil. Sjonge, wat creatief zeg. Je eigen tape maken. Toen ik het eerst zag dacht ik ook, van wat moet dit worden maar op je kaart ziet het resultaat er geweldig uit zeg. Je bloemen zijn ook prachtig! Een onwijs mooi geheel Marjan!

Aleida zei

Heel leuk gedaan, als je het zelf maakt, passen de kleuren ook veel beter bij elkaar.
groetjes,

Hetty zei

Wat een super gaaf kaartje
en het ziet er leuk uit met
dat zelf gemaakte tape

gr hetty

Miranda Mols Stampin Utopia zei

Je moet er maar opkomen. Nu wordt zelfs het medicijnkastje geplunderd voor het scrappen, lol. Prachtige kaart! En een digitaal album is ook een fantastisch idee! En ja! cool he in de top3, wat een eer!!

Bianca Kalksma zei

Wat een leuk idee om zelf washitape te maken! Met schilderstape had ik het zelf al in gedachten, maar leukopor klinkt beter. Bedankt voor de tip! En je kaart is erg mooi geworden, ik probeer door de kleur heen te kijken want het zijn niet echt mijn kleuren, en als ik dat doe zie ik prachtige details, geweldig origineel washitape :) mooie details als de stippen, de bijzondere bloem, de bloemetjes, de stiksels, de laagjes, ik vind het echt knap hoe je elke keer weer zo'n mooie kaart weet te maken met zoveel details en lagen!

Anneke zei

wat een leuke tip Marjan om zelf washi papier te maken.
je kaart is een echte beauty weer en heel mooi van kleur.
en de bloemetjes zijn super.
ik vind dit soort kaarten die je maakt ook erg mooi.
fijn weekend en lieve groetjes van An

Riet zei

Wat een schitterende kaart Marjan.
Heel mooi papier.
En wat heb je die bloemen mooi gemaakt.

Liefs Riet.

Unknown zei

Kijk, en dát noemen we nou creatief zijn Marjan! Jemig, wat gaaf gedaan zeg! Vind het een prachtresultaat geworden en heel kunstzinnig! Groetjes, Ira
irascreacorner.blogspot.com

Shirley zei

Nou Marjan, wat 'n goed idee en wat is je kaart superleuk geworden!
Groetjes, Shirley

scrappingtwins zei

Erg mooi gedaan, en zo zie maar waar leukopor goed voor is. Mooie kleurencombi en kaart.

groetjes de twins.

marian zei

Wat een schitterende kaart. Het leukopor idee vind ik een super idee.
Groetjes Marian

Ans S. zei

Wat een super gave kaart, ik vind je zelf gemaakte tape geweldig mooi, bedankt voor de tip.

Groetjes Ans

Jacqueline (Sjakkie) zei

Super gaaf, prachtig zoals je dat hebt gemaakt!
Groetjes van Jacqueline

Joyce Ebben zei

Wauw!!! Hij is prachtig Marjan! Wat ben je toch creatief! Ik heb voor de 12 tags schilderstape bestempeld maar wat een leuk idee om het eerst te kleuren met distress stain! Grappig om mijn schijfje klei terug te zien, ik tegen Jacco "kijk Marjan heeft exact dezelfde stempel gebruikt!" Euhm.. die zat toch bij je candy... Oww ja! Hihihi! Maar je kaart is echt prachtig wat een mooie kleuren!

Sientje zei

Wauw, jouw Leukopor is ook erg mooi geworden en je kaart trouwens ook! Handig gedaan zo met distress stains die heb ik helaas niet. Maar gewoon stempelen (met backgroundstempels)geeft ook een mooi effect.

Brendaxx zei

Wat een kunstwerk weer Marjan!!Supermooi kaartje!!

Rosalien Zwackhalen zei

Hij is gewedlig Marjan en wat een idee om Leukopor te gebruiken. :)) Je kaart is schitterend geworden en een mooie tutorial.

Groetjes Rosalien

Marleen Derweduwen zei

Dit is een fijn 'schilderijtje' geworden. Zoveel mooie details en in een uitstekend passende kleurenwaaier!!!