dinsdag 9 juni 2020

Liftchallenge #150


We hebben weer een Liftchallenge voor jullie. Deze keer ben ik aan de beurt en ik ben meteen maar begonnen met echt een uitdaging, denk ik. Voor mij was het dat i.i.g. wel, want nog nooit eerder gedaan.

Deze keer gaan we een schuif kaart maken:
Het voorbeeld is van Marleen van der Most
Klik op haar naam dan vind je een heel duidelijke beschrijving.
Je maakt een schuif kaart naar eigen inzicht, de schuif kan zowel horizontaal als verticaal zijn.


Maar geen slider kaart, dus met een "rollertje".

Ik maakte deze:



Toen Emmy klein was noemde ik haar vaak "mijn apie", vandaar de keus voor een apie in de jungle. Ze wordt in september 8 jaar, wat vliegt de tijd! Oma is ruim op tijd klaar met de kaart :)  
De palmpjes zijn van Lawn Fawn, het apie van MD en de bloemen en planten van SU. De grasranden zijn ook van een stans. Leuk om te doen zo'n kaart!

Hoop dat jullie dat ook vinden en meedoen met ons. Cornelie en onze GD Danielle maakten mooie voorbeelden! Op ons blog meer bijzonderheden.

-------------------

De laatste tijd ben ik wat meer aan het breien geweest dan bezig met kaarten of een AJ pagina. Ik heb voor Emmy een bolero vestje gebreid. Patroontje van mijn aardige buurvrouw gekregen. Ik heb hier en daar wat moeten opzoeken op YouTube, want ben geen ervaren breister, maar het is gelukt vind ik. Nu maar hopen dat Emmy het ook leuk vindt.


Groetjes!

M@rjan

26 opmerkingen:

Je@net zei

Een super leuke schuifkaart voor het jarig Jetje.
En wat een mooi bolerootje heb je voor haar gemaakt!

Irene zei

Was het naar cast september want wát zal jouw apie blij zijn met deze enige kaart! Ik heb een paar jaar terug voor Moritz deze schuifkaart gemaakt, het is énig! Prachtig bolerootje en roze...dikke kus voor Oma dát kan niet missen!
XxIrene

Marja Sch zei

Wat een ontzettend leuke kaart heb je gemaakt. Het roze veste vind je kleindochter vast geweldig. Groetjes Marja

Diny zei

Wat een schattig kaartje heb je voor Emmy gemaakt Marjan....lekker op tijd klaar!
Het vestje ziet er ook leuk uit....heel netjes gedaan daar is Emmy zeker blij mee!
Groetjes Diny

Gerrina zei

Leuke kaart...weer een aparte vorm die ik eigenlijk nooit doe...dus maar'ns kijken...
Omdat ik aan het scrollen was is de reactie over het bolerootje bij de post hieronder terecht gekomen... Groetjes, Gerrina

Martha zei

Wat leuk zeg dit schuifkaartje met een aapje, Marjan!
Nou daar zal Emmie blij mee zijn in september!
Net als met dit vestje, mooi gebreid!
Liefs Martha

aussie aNNie zei

So lovely, great colours and design here, so beautiful images. I am still upgrading my new computer and almost there, bit lacking in time for comments.. xx

Doris knippenenplakken zei

Prachtige schuifkaart, Marjan.
Ik ben ook aan het haken en breien, als het mooi weer is doe ik dat dan buiten is zo ontspannend , kaarten zijn in tijdens de warme temperaturen op een laag pitje bij mij.
Wat een prachtige bolero vestje heb je gemaakt, heel mooi van kleur.
Groetjes Doris

Lia zei

Ik zag het bolerootje al op FB voorbij komen en vind het 'keigaaf' zoals ze hier in Brabant zeggen. De kleine meid zal er blij mee zijn, net als met de kaart want die is superleuk! Nou alles nog even 'geheim' houden!
Lia xx

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat een leuke uitdaging voor de lift-challenge. Superleuk dat vrolijke aapje op je mooie kaart en wat kan hij hoog springen hihi. Die gaat vast heel wat sprongen maken bij je kleindochter Marjan ;) Dat bolerootje ziet er heel mooi uit, mooi die rand erlangs. Ik vind het er heel professioneel uitzien hoor, schattig.
Lieve groetjes Miranda

Pat zei

How sweet Marjan and a wonderful card for your granddaughter Emmy. I love the slider card and so beautifully done by our with all the leaves and flowers, and of course that cute monkey. I think your knitted bolero cardigan is so pretty and am sure that Emmy will adore it, and the card too! x

KarinsArtScrap zei

wat een mooi vrolijk kaartje en dat bolero is prachtig Marjan
Gr Karin

Ans Gilbert zei

Een superleuke schuifkaart heb je gemaakt met het leuke aapje. Je mooie vestje had ik al bewonderd, erg mooi en schattig
Groetjes
Ansx

Colien zei

Leuke challenge en jouw apen-versie is erg mooi! De andere 2 voorbeelden ook, ik ga proberen mee te doen. Je breiwerk is prachtig, wat een mooi vestje!!
grtz Colien

Maaike Huisman zei

Ik ben benieuwd of je kleindochter herkent, dat dit typisch een kaartje voor haar is.Heel lief kaartje is het geworden. Je babykaart hieronder is ook schattig.
Het vestje is ook goed geslaagd, het is niet te zien, dat je niet zo`n ervaren breister bent. Mooie kleur trouwens ook.
groet, Maaike

Els zei

Een pracht kaart voor Emmy en echt alweer 8 jaar? Wat vliegt de tijd.
Super leuk dat aapje dan omhoog gaat.
Het vestje is ook al zo super mooi en een echt meisjes kleur. Een toppertje Marjan.

Cornelie zei

Hartstikke leuk dat apie! En dat vestje dat schreef ik al. Heel erg knap. Zelfs met you tube bak ik er geen hout van ;-))

GerJanne zei

Nou Marjan, wat een verrassingspost. Heel leuke liftchallenge. De schuifkaart staat al een poosje op ijn to do list, dus het moment is nu daar!
Jouw met het apie is ontzettend leuk! Wat zal Emmie het gaaf vinden.
En het bolerootje is knap zeg. En je schrift dat je geen ervaren breister bent. Dat kun je bijna niet geloven als je de foto ziet!

Danielle zei

Wat boft Emmy toch met zo'n creatieve oma!! Niet alleen een super super leuke verjaardagskaart, maar ook nog een mooie bolero! Dat beetje opengewerkte randje eraan is prachtig! Ik kan me niet voorstellen dat ze er niet blij mee zal zijn.... Knap gedaan!

Nicole Parmentier zei

Wat grappig dit kleine aapje! Leuke challenge ook, ik moet even nog gaan bekijken wat er met het 'rollertje' bedoeld wordt. Het bolerootje is ook super snoezig, ik zag het al op insta!

Sue Lelli zei

Your apie card is just so DARLING! She will LOVE it and the slider part is Fantastic! And you KNOW I love that sweater! Beautiful!

JOKE zei

Dat apie is zeker heel blij met deze leuke kaart maar ook met haar vest!!! Superleuk gedaan...
Liefs Joke

Kaartenkraam zei

Wat een leuk apie voor je apie ;-) Hartstikke leuke kaart. Wat ik er zo mooi aan vindt is dat je geen strook achter het aapje ziet, mooi opgelost.
Maar wat je bedoelt met de zin: Maar geen slider kaart, dus met een "rollertje", is me volkomen onduidelijk.
Het bolerootje had ik al op facebook bewonderd, zo mooi gemaakt, gaat ze vast heel mooi vinden.

groetjes van Ank

Ellen zei

Wat een gaaf kaartje voor Emmy...superschattig met het aapje... zal ze echt leuk vinden!
Je breikunst is ook top hoor, ik doe het je niet na...echt leuk voor je aapje!
Ik heb me ook gewaagd aan de leuke liftkaart en vond het zo gaaf dat ik er meteen nog eentje maakte haha...ik heb nog tijd!
Fijn weekend verder, groetjes Ellen

Marfien zei

Een superleuke schuifkaart heb je gemaakt voor je jarige kleindochter, alsnog gefeliciteerd. wat je breikunsten betreft ben ik wel een beetje jaloers, heb best wat truien gebreid maar zo'n mooi gaatjesrandje (langs dit vestje) is me nog nooit gelukt, petje af!!!

Trijntje zei

Wat een prachtige schuifkaart heb je gemaskt Marjan. Leuk met het spie voor een spie. Leuk tafereeltje van gemakt met de mooie bloemetjes erbij. Het vestje ziet er erg leuk uit. Breien is ook leuk om te doen. Het lukt me niet om mee te dien ik vind dit doir kaarten wel erg leuk. Heb weleens opkikkerkaarten in dit model gemaakt... Groeten Trijntje