zondag 6 december 2020

Laatste resultaten workshop Bewust en gewoon doen

Vorige keer vertelde ik over de workshop Vintage Christmas die ik deed van Willy (Bewust en Gewoon Doen) en liet één kaart zien, de rest was nog niet helemaal af. Nu wel, dus hieronder de laatste resultaten:

Het tegeltje (uit een restantdoos van onze vorige badkamer)


Het staat nu in de woonkamer naast het kleine kerstboompje en past er qua sfeer erg goed bij.

En nog twee kaarten, een grote:

... en een kleintje:



Ik heb deze workshop weer met zoveel plezier gedaan! Het leuke is dat je met de basistechniek echt ook je eigen draai eraan kunt geven en dat vind ik ook fijn! 

Gebruikte materialen: stukjes achtergrondpapier, Multi Medium matte, gesso, acrylverf, Distress inks en Oxides, stempels van Sheena Easton en Art Journey, plaatjes van Internet, enz.

Voorlopig geen engeltjes meer op mijn blog, hoor :)

********************

Vorige week heb ik mijn kleine kerstboompje in rieten mand opgetuigd, echt weer voor het eerst sinds  zeker veertien jaar! Nu we niet weggaan deze winter had ik er weer helemaal zin in. Nog een kerststuk gemaakt, wat dingetjes hier en daar en we zijn weer in kerstsfeer, gezellig.


Sinterklaas gevierd bij Emmy, ze gelooft niet meer, dus Claire had een kleine speurtocht gemaakt waarbij ze achter de verstopplek moest zien te komen. Een niet te groot aantal cadeautjes, omdat ze ook iets onder de boom doen. Heel gezellig zo met elkaar, want ook onze zoon en schoondochter waren erbij.
Vier(d)en jullie het nog?

Groetjes,

M@rjan

29 opmerkingen:

bolletjelucky.blogspot.com zei

Oh wat een prachtige kleuren heb je gebruikt voor deze creaties. Die achtergronden zien er heel intrigerend uit. Ik vind ze heel mooi Marjan en ik ben dol op engeltjes dus genieten hier ;) Gezellig de boom met lichtjes, Tim moest gisteren werken dus ben ik ook aan de slag gegaan. We hebben geen St-Nicolaas gevierd en gaan misschien met kerst bij Tanika eten. Klinkt gezellig zoals jullie het gevierd hebben. Het leukst is toch het bij elkaar zijn hè. Fijne zondag nog.
Lieve groetjes Miranda

KarinsArtScrap zei

schitterend Marjan de tegel en kaarten gave kleuren
Gr Karin

Marfien zei

Dat ziet er prachtig uit, dit uitwerken op een tegeltje is echt leuk, staat mooi bij de boom. De kaarten zijn prachtig, die kleuren zo mooi overlopend . . . Een 10 met een griffel en een zoen van de juffrouw :-)

Gerrina zei

Heel mooi je tegel en de 2 kaarten! Dromerig en echt bij deze maand passend! Je leert altijd wel iets van elkaar en alleen maar gaaf als het iets is dat je ligt en je meer gaat gebruiken!
14 Jaar met kerst eg; wow dat is vaak! Fijn dat je nog kerstspullen hebt :) Het ziet er gezellig uit! Wij willen vandaag aan de slag, maar met een jonge kat wordt het anders als andere jaren... Fijn weekend!

Ilse zei

Heel mooi en dromering al die engeltjes, mij stoort het niet hoor al die engeltjes post...
Staat prachtig naast je boompje.
Groetjes,
Ilse

Kaartenkraam zei

Wat schattig al die engeltjes. Leuk idee om dat op een tegeltje doen. Ik ben helemaal weg van de grote kaart met twee engeltjes, ik vind hem supermooi.
Je hebt prachtige kleuren gebruikt.
Nee geen Sinterklaas hier al heel lang niet meer hoor en gisteren was het bepaald geen Sinterklaassfeer zoals je al op facebook kon lezen.

groetjes van Ank

Scraptastisch zei

Ja ik vond je vorige workshop kaart al zo prachtig en deze zijn ook geweldig, ik hou ook van dit sfeertje! Claire gelooft ook al niet meer maar kadootjes en een gave puzzel tocht is mooi verzonnen en gezellig! Vorige week al gevierd en vandaag beeldbellen met Vayenn en liet me zien wat zwarte Piet in levende lijve had gebracht, hihi
xx Gerie

Diny zei

Wat prachtig allemaal Marjan....dat was een hele gave workshop waar je thuis lekker mee verder bent gegaan.
Jullie hebben ook gezellig Sinterklaas gevierd.
Onze zoon en schoondochter zijn vanochtend met de kinderen geweest. Ze zijn 5 en 6 en geloven nog diep....dat is zo mooi!
Met de andere kinderen en kleinkinderen hebben we het op afstand gevierd....vanuit Australie kwamen mooie filmpjes en foto's met de nodige appjes.....was ook leuk!
Groetjes en nog een fijne zondagavond,
Diny

Anita van Deur zei

Heel gaaf je tegel met de mooie engel, ook de kaartjes.

Nicole Parmentier zei

Laat maar komen die engelen hoor, ik vind ze prachtig! Wat een schattig klein boompje heb je. En het tegeltje staat er inderdaad super leuk bij. De sint speurtocht klinkt heel gezellig. Dat deden wij vroeger ook altijd. 'In de badkamer onder de mat, ligt iets voor je blote ..." Ha ha ik kan met deze regel uit het gedicht nog letterlijk herinneren. Ik was toen 8 ofzo!
Wij hebben een filmpje met een borrelplank gedaan, was ook heel leuk!

Martha zei

prachtig deze engeltjes op kaarten en tegeltje, Marjan!
deze nostalgische engeltje vervelen mij niet snel!
leuk de kerstboom weer van stal!
Gezellig Sinterklaas gevierd, wij ook bij mijn dochter en de verjaardag van kleinzoon gevierd!
liefs Martha

Trijntje zei

Wat een prachtige tegel en de kaarten zijn ook prachtig. leuke achtergrond. Wij hebben de boom in de schuur. Volgende week naar binnen... wij doen de kerstboom vaak na mijn verjaardag . Vind het altijd wel erg gezellig.Heb wel al wat huisjes met lampjes staan. En de boekenkast nu vol kaarten.fFijn dat jullie een gezellige Sinterklaas hadden. Groeten Trijntje

Marianne zei

Wat een mooie kaarten en supergave achtergronden.
Van mij mogen er nog meer engeltjes langskomen hoor, ik vind het wel bij kerst horen.
Fijne dagen!
Groetjes,
Marianne

Sarah - Crea S zei

Wat een leuke resultaten Marjan! De achtergronden zijn mooi. Doordat er hier en daar wat komt piepen zelfs wat magisch. De engeltjes maken het tot een nostalgisch geheel. Mooi!
En dat bij het "landelijke" kerstboompje. Top! Liefs, Sarah

Cornelie zei

Zo, wat onwijs mooi allemaal. Prachtig gemaakt!!!

Ans Gilbert zei

Prachtige creaties met de engeltjes, ik gebruik ze graag op kerstkaarten, alleen dit jaar niet, daar kwam ik vandaag achter bij het schrijven. Leuk je kerstboom, het tegeltje past er mooi uit. Wij doen niks aan Sinterklaas,
Groetjes
Ansx

Ina ( Frysk Famke ) zei

Wat een prachtige engeltjes. Dat tegeltje vind ik super bij de boom. Wij vieren geen Sinterklaas. In ons dorp komt zijn broer Sint Piter. Wij zijn nu ons kerstdorp aan het opbouwen. Eerste keer dit jaar en valt nog niet mee.

Groetnis Ina

Monique zei

Wat heb je dit mooi gemaakt Marjan. Ik was vrijdag bij Willy en heb haar tegeltje gezien. Als ik de tijd heb ga ik deze workshop ook zeker doen. En je tegeltje staat goed bij de kerstboom. Wij hebben vanmiddag Sinterklaas gevierd. Gezellig met kadootjes en spelletjes. Het blijft toch een leuke traditie.
Fijne week, liefs Monique

aussie aNNie zei

So gorgeous what a fabulous design, colour and full of cuteness. xx

Pat zei

All I can say is 'wow' Marjan what fabulous results from this workshop. I love the all and the colours are so light, bright and pretty the way you have put all the elements together is fabulous. x

GerJanne zei

Wat een mooie tegel en kaartjes. EN zo'n workshop is aan jou echt besteed. Je bent ook erg handig en creatief met mixed media. De engeltjes zijn trouwens erg leuk.
En het lijkt me zo raar om u thuis te zijn, als je niet gewend bent om kerst in Nederland te zijn. Maar misschien ook wel weer eens leuk inderdaad. Hoewel het nu toch anders is dan anders. Je tegel staat mooi naast de boom. Prachtig maatje is het.

Els zei

Een heel mooie tegeltje en kaarten heb je van deze workshop gemaakt.
Wat gezellig zo'n speurtocht om een cadeautje te vinden.
Wij maken wel een gezellig avondje met chocolademelk en pepernootjes en Sint en Piet hadden nog een pakketje voor ons bij de buren gebracht. Heel gezellig dus.
Fijne dag en groetjes, Els

Wies zei

Drie mooie creaties. Wat heb je het tegeltje een mooie nieuwe look gegeven. Staat leuk bij de kerstboom. Gezellig!
Groetjes, Wies

Ellen zei

Prachtige kaarten Marjan en de tegel mag er ook zijn...gaaf hoor! Jij bent er zo goed in!
Ook je boompje is beeldig en de tegel doet het er goed bij!
Het zal wel wennen zijn nu omdat jullie thuisblijven...maar de gezelligheid is er al!
Wij hebben gisteren Sinterklaas gevierd met Anna en Tim...zaterdag vierden ze het met Stephan en Joyce...dubbel feest!
Groetjes Ellen

Marlies zei

Een hele mooie tegel en kaarten. Mooie kleuren, ze staan inderdaad mooi bij je boompje. Het zal inderdaad anders zijn met Kerst nu jullie niet weg gaan.
Sinterklaas vieren wij niet, de kerstboom wil ik binnenkort opzetten maar wel heb ik buiten onder de veranda lichtjes hangen. groetjes, Marlies

Creaellenknutselsite zei

wat een mooie creaties mooie kleuren heb je gebruikt, wat een leuk boompje heb je staan
groetjes ellen

Trudy zei

Wat een prachtige engelenkaarten en wat een schattig kerstboompje heb je! Je hebt mooie kleuren voor je kaarten gebruikt!
Groetjes Trudy

Doris knippenenplakken zei

Wauw...geweldige engeltjes kaarten Marjan.
Ik ben er helemaal weg van staat beeldig bij je boompje.
Groetjes Doris

Marja Sch zei

Ik ben ook niet zo’n engeltjes mens , maar deze zijn wel heel erg leuk geworden. Toch fijn die online workshops. Heerlijk om weereens iets anders te proberen. Gezellig dat jullie Sint hebben kunnen vieren met Emmy. Nu op naar de Kerst. Groetjes Marja