zondag 3 januari 2021

DCL#338 Masking m.b.v. een stans

Hoi! 

Het is 3 januari en dus ga ik weer aan het bloggen. Allereerst wens ik iedereen een mooi (beter) 2021 en hoop ik dat de feestdagen ondanks de restricties gezellig waren en zeker dat er niemand ziek is geworden! En bedank ik alle dames van wie ik een prachtige kaart kreeg daarvoor. Ze hangen nog aan onze open trap te shinen!

Vandaag begint Dutch card lovers ook weer en de nieuwe challenge is door Rosalien bedacht:

Het wordt steeds moeilijker om een nieuwe Challenge te bedenken maar toen ik deze tutorial tegen kwam op You-Tube dacht ik meteen dit wordt mijn Challenge. Geen idee of we deze al een keer gedaan hebben maar dan is het in ieder geval al een tijd geleden.
De uitdaging is gedeeltelijk masking met behulp van Dies. Hieronder vind je de link met de tutorial zodat je weet hoe het werkt. 




Na het filmpje bekeken te hebben dacht ik meteen... leuk! Ik pakte er een rechthoekige stans bij uit een set, een met gekartelde randjes. Dit werd mijn uitwerking: 


Eerst op een stuk cardstock twee stroken maskingtape geplakt, de stans erop en door de machine gedraaid en toen he geheel op een stuk cardstock geplakt. Het uitgestanste kader kleur gegeven met twee kleurtjes Distress Oxide. Daarop een Eucalyptus stempel van Ludiec en eroverheen Eucalyptus stansjes van Ali, die ik kleurde met waterverf. Twee ragdunne afsnijdsels van goudkarton en nog wat accentjes met goudkleurige Stickles gedept met mijn vingertop.

Onze twee gastdesigners Maaike en Ank en ons team maakten allemaal een kaart, veel verschilleen voorbeelden dus. Ga maar eens kijken en doe gezellig mee!

------------------

We hebben hier leuke dagen achter de rug met de ene kerstdag zoon en schoondochter en op de tweede naar onze dochter met haar vriend en Emmy. Oud en Nieuw rustig met z'n tweetjes en de tv, maar toch vind ik het nooit erg als het normale leven weer begint. 

Groetjes,

M@rjan

36 opmerkingen:

Anita van Deur zei

De allerbeste wensen voor 2021, prachtige kaart Marjan heel mooi gedaan. Ik heb de link geprobeerd dat lukt niet.

Els zei

Ik wens jullie een fijn en gezond nieuwjaar.
Wat een pracht kaart Marjan en een heel mooi takje met het dunne goud 'draadje' lijkt het zo wel.
Groetjes, Els

Rhodé zei

Voor jou ook de beste wensen voor 2021! Prachtige kaart, Marjan! die gouden kronkels maken dat het net echt lijkt. Zo mooi!

Irene zei

Jaaa je hebt het goed Marjan 😊, ik vind het een heel leuke uitdaging en jouw uitwerking is zó jóu met die mooie blaadjestak op de stempel en de super fijne gouden kronkels, top idee!
XxIrene

GerJanne zei

Hoi Marjan,
voor jou ook de beste wensen voor 2021 met veel gezondheid en normale contacten...
Jullie uitdaging is weer erg leuk! Het filmpje heel duidelijk. En jouw kaart is een prachtig voorbeeld! De eucalyptus stempel, is een mooie... EN het goud maakt het heel fijntjes..

Martha zei

Voor jullie ook de beste wensen, Marjan!
Wat een schitterende kaart heb je gemaakt, ik zal me even in het filmpje verdiepen
Wellicht kan ik deze techniek ook gebruiken!
In elk geval bedankt voor het delen
Fijne dag liefs Martha

KarinsArtScrap zei

De beste wensen voor 2021 Marjan ik heb mijn kaarten ook nog hangen en die blijven nog wel 2 hangen.
je kaart is zoals altijd prachtig.

Gr Karin

jackelien zei

Hoi
Allereerst de beste wensen voor 2021.
Je kaart is prachtig ga zo het filmpje kijken.
Eens kijken of het lukt.
Fijne dag
Gr Jackelien

Lia zei

Allereerst de beste wensen voor 2021, Marjan!
Ik vind de uitdaging deze keer super, dus ik ga eens kijken wat ik er van kan maken. Jouw uitwerking is in ieder geval top!
Lia xx

Creaellenknutselsite zei

Ook voor jouw de beste wensen voor 2021 wat een supergave challenge ga zeker meedoen
jouw kaart is mooi geworden leuk die grote tak erop
groetjes ellen

Scraptastisch zei

Een heel goed, mooi, liefdevol, creatief en gezond nieuwjaar Marjan! Wat een hele leuke techniek en mooi en duidelijk filmpje! Een hele gave eucalyptus stans is dit en samen met de hele dunne gouden sliertjes erbij een prachtige tak!
Mijn dagen waren ongeveer vergelijkbaar met die van jou en natuurlijk gewerkt. Veel plezier van de challenge!
xx Gerie

Marja Sch zei

Voor jou en je familie natuurlijk ook de allerbeste wensen. We wachten met smart op een normaler leven. Jouw kaart is heel mooi geworden met schitterende kleine accenten. Wat een leuke uitdaging. Groetjes Marja

Colien zei

De beste wensen voor het nieuwe jaar!
Wat een mooie kaart heb je gemaakt, echt prachtig!
Leuke challenge met duidelijke uitleg in het filmpje, ik heb al een ideetje...
grtz Colien

Ina ( Frysk Famke ) zei

Folle lok in seine Marjan,

Wat een gave kaart heb je gemaakt,heb hem even uit vergroot zodat
ik het nog beter kon bekijken.

Ik vind de gebruikte tak heel mooi.

Groetnis fan Ina

Nicole Parmentier zei

Hey Marjan, allereerst de beste wensen voor 2021. Dat het maar een heel mooi, gezond en creatief jaar mag worden. Je kaartje voor DCL is weer prachtig! Heel mooi no-line coloring met die paarstinten tegen dat groen.. en ook de gouden accenten.. top! Wel lekker hoor om weer te bloggen en met uitdagingen bezig te zijn, zo komen we die laatste maanden van deze pandemie ook wel weer door.

Ans Gilbert zei

Ook voor jou de allerbeste wensen,
je hebt een prachtige kaart gemaakt, ik vind die gouden sliertjes echt heel mooi erbij,
groetjes,
Ansx

Ina ( Frysk Famke ) zei

https://youtu.be/CCcLG8oARY4

Wellicht wel via deze link Anita

Kaartenkraam zei

Ook langs deze weg nog maar eens de beste wensen voor het nieuwe jaar! Ondanks alles heb ik ook hele gezellige kerstdagen gehad met zoon en schoondochter en mijn broer bij mij op eerste kerstdag en op tweede kerstdag ws ik bij een vriendin die dit jaar weduwe was geworden. Oud en Nieuw was ik alleen maar dat ben ik al vele jaren gewend.
Ook ik ben blij dat we weer in het normale gareel kunnen, nou ja wat heet normaal in deze tijd!
Jouw kaart is echt een beauty! Wat een prachtige kleuren heb je gebruikt en de toevoeging van de goudaccenten vind ik beeldschoon.

groetjes van Ank

Renate zei

Met open mond zit ik hier jouw kaartje te bewonderen. Wat heb je dit prachtig gemaakt!!!
Ik vind het ook een hele leuke challenge.

-xies- Renate.

bolletjelucky.blogspot.com zei

De beste wensen voor het nieuwe jaar Marjan. Je hebt een mooie voorbeeldkaart gemaakt voor de nieuwe challenge. Mooi beïnkte achtergrond en leuk die dunne sliertjes goud bij de eucalyptus. Ik ben ook weer blij als ik zo weer het dagelijks ritme op kan pakken, daar voel ik me toch het prettigst bij.
Lieve groetjes Miranda

Doris knippenenplakken zei

Ook voor jou de beste wensen voor 2021.
Wat een prachtige kaart, mooie kleuren, leuk met de gouden sliertjes.
Groetjes Doris

Marlies zei

De beste wensen voor een gelukkig 2021 Marjan. Je kaart is weet een kunstwerkje. Wat een mooi effect met het masken en je hebt een stijlvolle stempel gebruikt. Chique! groetjes, Marlies

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Prachtige kaart heb je gemaakt Marjan!

Marfien zei

Mooi is dit, een leuke uitdaging

Nelleke zei

De beste wensen voor en mooi en creatief 2021. Weer heel veel dagen om naar uit te kijken en creatief bezig te zijn. Ik maak overal het beste van en ach, alles heeft zijn bekoring al was het soms wel heel erg rustig. Wij zaten thuis met ons drieën en omdat Thomas bezoek was, konden we ook nergens naar toe.
Wat heb je een mooie kaart gemaakt voor de komende uitdaging van DCL. Leuk zeg. Een mooie reden om weer meer met inkt te gaan werken, haha. Ik hoop dat het mij lukt om ermee bezig te gaan. Groetjes Nelleke

Pat zei

Best wishes for the new year Marjan and I just adore your card and the partial masking using that beautiful die and some very pretty colours for the ink blending and some lovely shine with the gold stickles. The eucalyptus leaves both stamped and die cut work brilliantly over the top and you have coloured them so so well. I love the ornate edge to the mat too and the very thin strips of gold cardboard which add to the interesting look of the bunch of leaves. x

Trijntje zei

Jij ook de beste wensen voor het nieuwe jaar , waarin we hopen dat alles weer normaal wordt.... wij hebben het prima gehad met de feestdagen... met mijn moeder zijn we gaan gourmetten op de eerste dag. De tweede dag zijn we gaan toeren en onderweg een mooie wandeling gemaakt. We zouden zondag naar vrienden maar dat hebben we niet gedaan. Even uitgesteld... niet te veel contacten. Oud en nieuw sinds het eerst sinds jaren met ons twee en voor de tv gezeten.. we hebben zojuist de kerstboom en ander kerst spullen opgeruimd. De kaarten blijven nog even hangen...je hebt een prachtige kaart gemaakt. Leuke techniek. En deze tak is erg mooi. Groeten Trijntje

Ingrid's Scrapfrutsels zei

De beste wensen nog Marjan, wauw wat een mooie kaart heb je weer gemaakt, toen ik het op het blog zag van DCL, dacht ik al meteen zou de stempel van Ludiec zijn ? Je hebt het heel mooi kleur gegeven met waterverf en ook dat richeltje goud maakt het echt helemaal af...groetjes Ingrid

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Echt een prachtige kaart weer Marjan!! Zo knap hoe je dat iedere keer weer voor elkaar krijgt en zo jouw stijl!

Trudy zei

Prachtige kaart, het lijkt wel of er een echte tak op je kaart ligt! Ik heb het filmpje bekeken, het ziet er niet moeilijk uit maar of mij dat gaat lukken weet ik nog niet.
Ik wens je een heel gelukkig, gezond en creatief 2021 toe!
Tot nu toe zijn wij hier alledrie nog gezond gebleven gelukkig!
Groetjes Trudy

Rosalien Zwackhalen zei

Wat een schitterende kaart Marjan, en heel leuk die gouden accenten. Dat geeft iets sjieks. ;)

Annerieke zei

Wat een prachtige kaart heb je gemaakt Marjan, mooi de gekleurde takjes erboven op. De goudaccenten zijn subtiel, maar met een groot effect.
Ik wens je een mooi, liefdevol en gezond 2021.
Liefs, Annerieke

Diny zei

ook voor jou de beste wensen marjan.....dat het een mooi en creatief jaar mag worden! Je kaartje is schitterend....ik heb net het filmpje bekeken....zo gaaf om te zien!
Groetjes Diny

Cornelie zei

Ik zag op Insta, FB en ik was hier al eerder voor een reactie....maar nu dus echt. Wat een mega mooie kaart. Zo echt. Prachtig gedaan met die kleuren! X

Nancy Soetaert zei

prachtige kaart, leuk hoe je gewerkt hebt met stempel en stansjes van de bladeren!
Nancy

Wies zei

Een prachtige inspiratiekaart voor de DCL challenge. De Eucalyptus takjes met de fijne gouden afsnijsels zijn een heel mooi detail.
Groetjes, Wies