Pagina's

zaterdag 3 april 2021

Workshop Vanilla Arts: Rode kardinaal

Even geleden vertelde ik dat ik bezig was met de workshop van Vanilla Arts, een Rode kardinaal. Ik heb deze al vorige week afgerond, maar post niet zo vaak. Dit is het resultaat geworden:


Deze gekleurd op Mixed Media papier van Strathmore , omdat de achtergrond is gemaakt met distress inkt en een penseel met water om de bomen te maken. Ik heb nooit eerder met Copics op dit papier gekleurd, dus was wel nieuwsgierig naar of het zou bevallen. Ik kleur altijd op Neenah Classic, een mooi wit en ultra glad papier waarop het blenden echt goed gaat. Hier ging het iets minder makkelijk, maar ik ben toch wel verrast, want op dit papier kun je werken met water en inkten, water gaat niet op Neenah.

Een keer opnieuw begonnen, omdat ik een vlek maakte met verkeerd poetsen vlak naast de vogel.... Maar goede oefening en de vogel heb ik uitgeknipt, die kan dan weer op een kaart.

Veel werk, ook omdat na het kleuren met Copics de veertjes en wat meer details worden aangebracht met potloden. Maar weer zo leuk om te doen, ik geniet er echt van. Te groot voor een kaart, maar erg leuk in mijn hobbykamer op een plankje! Naast de schelpen die ik al eerder kleurde aan de hand van een andere Vanilla cursus. De moeite waard, deze cursussen!Ik wens jullie fijne Paasdagen! Jammer van het weer, wat een verschil met vorige week. 

Groetjes,

M@rjan

30 opmerkingen:

Els zei

Geweldig wat een pracht creatie heb je met de copics gemaakt. Ik wil wel geloven dat dit veel werk is geweest, maar hier kan je heel lang van genieten op je hobbykamer. De vogel is super mooi en de besjes lijken wel een echt takje. Prachtig!!
Fijne paasdagen en groetjes, Els

Anita van Deur zei

Wow wat prachtig is dit, helemaal verliefd op je vogel super mooi, fijne zaterdag.

Marjolein zei

Prachtig Marjan! Ik was al zo benieuwd hoe dat werkt op papier anders dan Neenah. Echt heel mooi geworden! De andere kardinaalsvogel kan straks stralen op een kaart, wat een beauty. Goede Pasen, Marjolein

Irene zei

Petje af, de verenpracht zo goed gelukt en die tere achtergrond en gedetailleerde bessentak.. het is beeldschoon Marjan!
Fijne Pasen XxIrene

KarinsArtScrap zei

het is schitterend Marjan super goed gelukt en rood is toch al moeilijk.

Gr Karin

Martha zei

Heel mooi dit vogelschilderijtje, Marjan!
Heel knap gedaan!
Ook dat schelpentafereeltje cind ik zo mooi!
Fijn weekend
Liefs Martha

bolletjelucky.blogspot.com zei

Je hebt een prachtig tafereeltje gemaakt met die mooie vogel Marjan. Heel fijntjes die details van de veertjes en het takje met besjes waar zijn pootjes om geklauwd zitten. Ik vind het ook leuk dat het takje gedeeltelijk "buiten het kader" valt. Genieten om aan te werken maar ook om naar te kijken :)
Fijne Paasdagen.
Lieve groetjes Miranda

Kaartenkraam zei

Wow wat heb je dat mooi gedaan zeg! De kardinaal, de bessen.....het is allemaal levensecht, zo mooi. Leuk de bessen buiten het kader met mooie schaduwen. Prachtig! Je vele (geduld)werk heeft een prachtig schilderijtje opgeleverd, daar zal je nog lang plezier van hebben.

Jij ook fijne paasdagen!
groetjes van Ank

Trudy zei

Wow prachtig die rode kardinaal! Ook wel eens leuk om iets zelf te houden in plaats van op te sturen! Zal mooi staan naast je mooie schelpenschilderijtje!
Groetjes en fijne dagen, Trudy

Ina ( Frysk Famke ) zei

Woww Marjan,

Wat is dit ontzettend mooi.

De kardinaal is een echte blikvanger, levensecht!
De besjes met hun schaduw..de achtergrond..zo mooi

Geniet van het weekend en de paasdagen, is koud
maar nog steeds droog.

Groetnis fan Ina

Pat zei

This cardinal is perfection Marjan and the soft pink and grey trees make the perfect background, and love the stronger colour and form of the branch which that wonderful bird is sitting on and I could almost pick those berries as they look so real. A gorgeous piece of work! x

Scraptastisch zei

Dat is nou net de kunst om het goede papier bij inkt of copics te zoeken en je kan weer heel tevreden zijn over je les het is prachtig geworden en de vogel en besjes zijn net echt!!! Ik wens jullie ook fijne Paasdagen Marjan.
xx Gerie

Marfien zei

Echt fantastisch mooi gelukt, een 10 met een griffel en . . .
heerlijk als je dit kunt

!neke zei

Super mooi !!!!!!!!!!

Ans Gilbert zei

Prachtig kleurwerk Marjan!
zo leuk met de bessentak erbij en de mooie achtergrond.
Wens jullie gezellige paasdagen,
Ansx

Diny zei

Wat perfect gekleurd Marjan....als je naar de veertjes kijkt zie je het bijna bewegen....zo mooi gedaan!
Jij hebt nu een prachtig werkstuk in je hobbykamer staan.
Groetjes en jullie ook fijne paasdagen,
Diny

Marja Sch zei

Wat een prachtige kleuren en bijzonder dat je dit met copics hebt gedaan op gewoon papier. Lijkt me een super gave workshop. Ik volg nu wat workshops bij Miranda Degenaars en leer daar ook heel veel. Toch fijn in deze lastige tijd. Ik heb mijn eerste Moderna vaccinatie gehad. Heel blij mee. Groetjes Marja

GerJanne zei

Prachtige vogel is het. Het kleuren met copics heb ik nog nooit gedaan en als ik het zie op filmpjes lijkt het me zo ontzettend moeilijk. Goed om dan een workshop te doen, als je copics hebt.
Erg leuk dat je iets maakt voor jezelf en je er dan vaak zelf van kunt genieten.

trijntje zei

Wat een prachtige creatie. En wat een geweldig mooi kleurwerk .Prachtig voor in je hobby kamer.. De vogel is heel mooi. En de achtergrond ook. De kaart van hieronder op de zwarte achtergrond is ook prachtig met he5 goud erop. Heel bijzonder met deze kleuren . Groeten Trijntje

Marlies zei

Wauw wat een schitterende creatie Marjan. Super mooi gekleurd en een mooi subtiel achtergrond gemaakt, zo springt de rode vogel nog meer eruit.
Fijne Pasen. groetjes, Marlies

Creaellenknutselsite zei

wow wat een supermooie creaties met de mooie rode vogel en zo gedetailleerd wat komt alles mooi uit fijn als je zo kan genieten van het resultaa van de workshop
jij ook fijne paasdagen
groetjes ellen

Mariann Jakobsen zei

Wow, Super nice!!
Happy Easter Marjan!

Wies zei

Je creatie met kardinaal vogel is prachtig geworden. Mooie winterse achtergrond. De veertjes van de vogel en ook de besjes zijn mooi ingekleurd.
Leuk dat je er nu elke keer op je hobbykamer van kan genieten.
Je zou van de creatie een foto kunnen maken en de afdrukjes op kaarten kunnen plakken. Dan kun je er anderen ook nog mee verrassen.
Groetjes, Wies

Bianca Kalksma zei

Wat is het prachtig, en het verenkleed is zo mooi gedetailleerd! De achtergrond en de tak, de besjes, de witte accenten, echt heel erg mooi!!

aussie aNNie zei

Beautiful designed creative project this is stunning . Love your image and colours used. ♥

Je@net zei

Wat een pracht van een kaart is dit, Marjan!

Diane zei

Really stunning design and lots of talent.

Hugs diane

Sarah - Crea S zei

Zo Marjan, wauw wauw wauw! Ik was al benieuwd naar het resultaat, maar hij is werkelijk prachtig! Zoveel mooie details. Even dacht ik dat het echte besjes waren, maar met het vergroten van de foto zag ik dat ze "uit de tekening" komen en de glans de lichtval moet voorstellen. Echt knap hoor! Liefs, Sarah

Angelique zei

Wauw, wat een prachtig werkstuk, zoveel mooie details. Mooi hoe de besjes aan de tak uit het kader komen. Helemaal gelijk dat je dit een mooi plekje op je werkkamer geeft.
lieve groetjes Angelique

Aartje zei

Schitterend Marjan. Je hebt echt eer van je werk.
Groeten, Aartje