vrijdag 3 mei 2024

Lesia Zgharda

Een poosje geleden kwam ik bij Hobbycompleet de Duif stempels tegen van Lesia Zzgarda. Nooit van gehoord, maar ze spraken me wel aan. Ik heb er een kaartje mee gemaakt voor een blogdin in Florida, die ik nu alleen nog volg op Instagram omdat ze niet meer blogt. Denk dat ze hier wel van houdt, het past wel bij haar stijl.





Ik heb het vaasje, de katoenbollen en wat andere stempels gecombineerd en alles gekleurd met Polychromos potloden. Het geheel gemat op zacht parelmoer karton, want er goed bij past. Ze is nu op vakantie, dus ik hoor nog wel wat ze ervan vond.

Ik kreeg nog kaartjes van Marja S, Marfien, Angelique en Nicole in de bus, leuk!! Ook hen heb ik natuurlijk bedankt.

Ik ga vandaag samen met een buurvrouw op bezoek bij een andere buurvrouw van een paar huizen verder die helaas al op haar 65e ging dementeren, zo wrang. Ik vind het een van de ergste ziekten die een mens kan overkomen. Ze woont nu in een verzorgingshuis voor dementerenden en is altijd blij als we komen. We hebben het heel gezellig, al vergeet ze veel, je kunt nog steeds leuk met haar kletsen. 
Zondag gezellig eten bij onze beste vrienden.

Nog een fijn weekend! 

Groetjes!

M@rjan

21 opmerkingen:

Rhodé zei

Dit is echt een prachtige stempel. En ook met potloden kun jij heel mooi kleuren!
Dementie lijkt me inderdaad heftig. Zeker in de fase waarin je je realiseert dat je niet meer alles weet. Heel verdrietig. Fijn dat jullie haar niet vergeten!

Sigrid1972 zei

Schitterende kaart Marjan. Mooi hoe je met die diepte speelt met inkleuren.
Groetjes, Sigrid

Colien zei

Heel mooie stempel en prachtig ingekleurd!
Dementie is inderdaad iets naars, ik heb mijn oma niet anders gekend en dat is me altijd bijgebleven...
grtz Colien

Creaellenknutselsite zei

wat een mooi kaartje met de mooie stempels en de zachte kleurtjes
ja dementie is verschrikkelijk mijn vader gaat ook steeds meer achteruit, gelukkig weet hij het zelf niet
groetjes ellen

Hobby Hoogland zei

Een prachtig kaartje zo mooi samen tot een geheel gemaakt.
Mooi op kraft papier en ook heel mooi ingekleurd.
Dementie wil niemand krijgen maar de werkelijkheid is anders.
Lijkt me vreselijk als dat op je pad komt.
Leuk dat jullie nog naar de buurvrouw gaan , veel plezier daar.
fijn weekend .
Groetjes Marjan.

Trijntje zei

Het is een prachtige kaart Marjan. Zo leuk op Kraft gekleurd. Komt mooi uit. Het is ook een hele leuke stempel. Veel gezelligheid bij je buurvrouw. Groeten Trijntje

Martha zei

Schitterende kaart Marjan
Heel mooi ingekleurd!
Ik heb altijd gewerkt met dementerende mensen, als gastvrouw/voedingsassistente en activiteiten begeleider, heel goed naar mijn zin gehad
Mijn moeder leed aan Altzheimer en als het zo dichtbij komt, wordt het wel een ander verhaal, inmiddels is mijn moeder overleden
Liefs Martha

Martha zei

Fijn dat jullie zo omkijken naar je voormalige buurvrouw!

Angélique zei

O wauw, wat een prachtige kaart! Je hebt een heel mooie compositie gemaakt en prachtig ingekleurd.
Wat mooi dat jullie de buurvrouw nog steeds bezoeken. Veel plezier met de vrienden.

bolletjelucky.blogspot.com zei

Prachtig zoals je de stempels combineerde Marjan, het is zo echt een mooi tafereeltje geworden. Ook met potloden kun je goed overweg, heel mooi ingekleurd op het kraft. De doorzichtige plakstenen zijn er heel mooi bij. Kortom een plaatje dat hopelijk mooi aankomt in Florida. Fijn weekend vast.
Lieve groetjes Miranda

Kaartenkraam zei

Hele mooie stempelkaart. Prachtige combinatie van stempels, mooie compositie. Wat heb je het mooi ingekleurd, het flesje lijkt echt rond, heel mooi gedaan! Sowieso vind ik kleuren op kraft heel mooi.

Dementie is een vreselijke ziekte. Mijn beste vriend (man van mijn vriendin) is er op jonge leeftijd (nog geen 70) aan overleden maar de aftakeling was er al vele jaren. Communicatie was met hem niet meer mogelijk dus fijn voor jullie en de buurvrouw dat dat nog wel kan.

Fijn weekend!
groetjes van Ank

Marjolijn van Elsberg zei

Wat een prachtige kaart Marianne heel mooi gekleurd ook echt op dat Kraft supergaaf. Geniet van je bezoek bij je oude buurvrouw het is zo fijn als mensen die dementeerd zijn bezoeken krijgen van mensen die ze ooit gekend hebben en misschien niet meer maar het is zo gezellig en het doet ze zo ontzettend goed ik heb jaren met dementerende oudere gewerkt vandaar dat ik dat wel een beetje kan inschatten

Ans Gilbert zei

Prachtige kaart met deze mooie stempels, ik vind Kraft met roze zo'n mooie combinatie en ook je kleurwerk is weer super.
Dat lijkt mij ook zo erg om dement te worden en dan vindt ze het vast heel fijn dat jullie op bezoek komen,
Groetjes,
Ansx

Gerrina zei

Ze lenen zich zo goed voor werken op kraft en met potlood; vond het fijne stempels... Deze kaart is zeker een super mooie! Fijntjes van kleur!
Fijn dat jullie nog bij haar op bezoek gaan; zolang ze ervan geniet is het zeker de moeite waard... Groetjes, Gerrina

Trudy zei

Wat een prachtige kaart voor je blogdin in Florida!
Mijn schoonmoeder is ook jaren dement geweest voor dat ze is overleden.
Wel zo fijn dat je nu nog leuk met die buurvrouw kan kletsen.
Groetjes, Trudy

Margreet zei

Schitterende kaart en zo mooi ingekleurd. Daar zal je vriendin in Florida heel blij mee zijn. Kraft en roze is een prachtige combinatie.
Ik ben het helemaal met je eens dat dat een van de ergste ziektes is. Maar wel fijn dat jullie het nog gezellig met elkaar hebben.
Geniet van het etentje zondag!
xxx Margreet

KarinsArtScrap zei

een mooie kaart heb je gemaakt Marjan, veel plezier bij je buurvrouw.......gr karin

Marfien zei

Mooi kaartje met een leuk stempel, ik weet hoe moeilijk het is om vloeistof te kleuren, we hebben op cursus eens een pilsje moeten tekenen, dat viel heel erg tegen, hoe teken je de bubbels in de schuimkraag?
Gezellig weekend gewenst

GerJanne zei

Hoi Marjan, een supermooie kaart vind ik het! Op kraft is het zo mooi om te kleuren met zachte kleuren en wit. De combi van roze en wit is heel fijntjes.
Mooi dat jullie regelmatig bij de oude' buurvrouw' met dementie op bezoek gaan. Zolang ze nog weet wie jullie zijn, is het voor beide partijen fijn.
Veel plezier bij jullie vrienden.

Femmy zei

Prachtige kaart Marjan, het is een nare ziekte, momenteel ook mee te maken in de familie en is zo heftig, maar het zal haar en haar familie goed doen dat jullie er nog steeds op bezoek gaan.
Groetjes Femmy

carla zei

O jawel hoor ik ken Lesia Zgharda.
Ik ben geweldige fan van haar stempels en ik bezit er ook wel heel veel van haar. Onlangs op ArtSpecially heb ik er ook nog van haar bij De Duif gekocht.
Ik kan ze alleen via De Duif vinden. Lesia Zghada is van Oekraïne en dan denk ik dat het nu toch moeilijk is om ze rechtstreeks bij haar te bestellen.
Je hebt hele mooie stempels gecombineerd en prachtig ingekleurd.
Dit is een prachtige kaart geworden Marjan.
Groetjes,
Carla