zondag 28 juli 2024

DCL# 389 - Cactus op je kaart

Dutch card lovers begint vandaag weer met een voorlopig even laatste challenge (daarna even vakantie) en deze is door Ellen verzonnen, een zomerse challenge. Ze wil graag één of meer cactussen op je kaart zien.

We hebben natuurlijk allemaal een kaart gemaakt met deze leuke opdracht, heel erg verschillend, maar dat zien jullie wel als je een kijkje gaat nemen op ons blog.
Ik heb niet één cactus stempeltje -stansje dus zocht ik op internet een digitale afbeelding die ik kon inkleuren met Copicmarkers.


Dit is eigenlijk een kleurplaat, maar die heb ik verkleind in Photoshop tot dit formaat. Een vrij grote (15x15) vierkante kaart, omdat de details voor Copics niet al te klein kunnen zijn.

Als je met ons meedoet heb je de tijd tot vrijdag 16 augustus 18.00 uur. Veel plezier en succes!

------------------

De laatste dagen niet veel kans gehad om te bloggen, laat staan hobbyen. Bezoekjes, fietsen met Rob, huishoud- en tuinzaken. Afgelopen donderdag met een vriendin naar het grote, vrij nieuwe tuincentrum van van der Spek in Zevenhuizen geweest. We waren er allebei niet eerder geweest, want in Zoetermeer drie tuincentra. Maar deze houden we erin, wat een keus en nog leuke prijzen ook!!!! Allebei goed geslaagd, ik had o.a. nog een grote pot nodig, daarin staat nu een rozerode variant van Rode zonnehoed met klimopjes over de rand hangend. De bijen en vlinders hebben de planten nu al gevonden!

En ik kreeg het bericht dat een installateur van AEG onze nieuwe koelvries komt brengen op woensdag, compleet met inbouw en afvoer van het kapotte apparaat. YES! Ik ben blij, eerder dan verwacht. Netjes opgelost allemaal, de ventilatie zit erboven nu, dus hopelijk geen problemen meer.

Gisteren dus pas weer een rondje gemaakt langs de diverse blogs. Nog een mooie week!

Groetjes,
M@rjan

24 opmerkingen:

Rhodé zei

Prachtige cactussen heb je gekozen! En door jouw mooie kleurwerk lijken ze net echt.
Je hebt geluk met zoveel.tuincentra in de buurt. Wij moeten minimaal een halfuur met de auto om bij een tuincentrum te komen. Jij hebt gelukkig genoeg keus en blijkbaar zijn de vlinders en bijen blij met jouw keuze! Fijne dag verder.

Angélique zei

Wauw, wat een prachtig kleurwerk! Het zwart-witte papier achter de digi is een heel goede keuze.
Lekker zo met de tuin bezig zijn, het is bij jou vast net zo fleurig als op je kaart, maar dat konden we al een tijdje terug zien.

Sigrid1972 zei

Bijzonder mooi ingekleurd Marjan!!!
Groetjes, Sigrid

Martha zei

Dit is prachtig Marjan!
Mooi ingekleurd die cactus
Prachtig voorbeeldkaartje
Liefs Martha

KarinsArtScrap zei

prachtig gekleurd en mooie kaart Marjan..........gr karin

Colien zei

Wat een gave kaart, tof hoe je die kleurplaat hebt verwerkt op je kaart!
Leuke challenge weer, ik heb al allerlei ideetjes, maar die spulletjes heb ik nu niet bij me op vakantie. Komt wel als we weer thuis zijn, nog tijd genoeg ;)
grtz Colien

Colinda zei

Wauw, echt super mooi gekleurd!!
Geniet van het heerlijke weer!

Margreet zei

Wat heb je dat plaatje met cactussen prachtig ingekleurd. En het komt mooi uit op de zwart/witte ondergrond.
Ik ben gek op zonnehoeden en heb er diverse in de tuin staan (helaas vinden de slakken ze ook erg lekker).
Fijn dat de nieuwe koelvries al zo snel komt!
xxx Margreet

Anita van Deur zei

Je hebt een mooi afbeelding voor deze challenge gekozen Marjan en heel mooi ingekleurd.. Fijn dat je koelvries komt brengen en dat het goed opgelost is. Geniet van je nieuwe planten, je kun vanaf vandaag genoeg genieten van het mooie weer.

Crea Astrid zei

Wat een mooie kaart met een prachtig cactus erop. In eerste instantie dacht ik dat het een plaatje was, maar zag dat je het zelf ingekleurd had met Copics. Prachtig gedaan hoor.
Zonnehoed hebben wij ook in de tuin staan, een roze. Zowel voor als achter. We hebben er meerdere gehad, maar die zijn helaas al door de slakken opgegeten. Wij hadden gisteren een rondje gelopen en zagen toen inderdaad ook een rozerode variant van de zonnehoed, zijn ook heel erg mooi van kleur. Wij moeten ook nog een paar plantjes kopen, dus wie weet komen wij die ook nog wel tegen.
Dan heb je inderdaad mazzel dat ze eerder komen. Scheelt toch weer een paar weken wachten en nu met dit warme weer, is dat wel lekker als die gemaakt is.

Groetjes, Astrid.

Marfien zei

Mooi plaatje heb je gevonden, ja voor een cactus moet ik ook naar het www :-)

Trijntje zei

Je hebt een prachtige kaart gemaakt met deze mooie cactus je bloei. Ze zijn zo prachtig. Fijn dat je vrieskast eerder komt. Groeten Trijntje

Creaellenknutselsite zei

wat een mooi kaartje met het mooie cactus plaatje mooi ingekleurd
fijn dat de tuin weer lekker is opgeknapt
groetjes ellen

Trudy zei

Wat een leuk kaartje met de cactussen! Je schattige kaartje hieronder doet me inderdaad denken aan mijn kaartje met de lezende beer!
Bedankt voor je tuincentrumtip!
Geniet van het lekkere weer!
Groetjes Trudy

Ans Gilbert zei

Je maakte een prachtige kaart met deze verkleinde kleurplaat en je kleurwerk is weer super. Wat fijn dat je nieuwe koel/vriescombinatie binnenkort al komt en ingebouwd gaat worden.
Groetjes,
Ansx

Femmy zei

Weer een prachtige kaart Marjan, leuke uitdaging ook. Altijd fijn een nieuw tuincentrum je kunt er heerlijke ideetjes opdoen. Groetjes Femmy

Gerrina zei

Dat is wel een heel mooie cactus! Niet alleen door de kleuren, maar ook de vormen! Fijn weekend!

Pat zei

What a gorgeous cactus Marjan and good to find a freebie on line that you could colour and what a wonderful job you made of it so bright and beautiful, and I love the black and white striped paper which looks great in the background. x

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat een mooie afbeelding heb je gevonden Marjan en je hebt hem prachtig ingekleurd. Een mooie felicitatie-kaart, net een schilderijtje. Heerlijk toch om zo met van alles en nog wat bezig te zijn? Dat is het fijne van de zomer vind ik. Altijd leuk om een nieuwe winkel/plaats te ontdekken.
Lieve groetjes Miranda

Ellen zei

Oh Wow…wat een beauty is dit weer, geweldig! Goed idee om een kleurplaat te verkleinen.
Ik heb ook geen cactusafbeelding of stempel dus moet op zoek als ik mee wil doen.
Groetjes Ellen

Doris knippenenplakken zei

Wat een prachtige ingekleurde cactus Marjan een prachtig geheel.
Groetjes Doris

Femminde zei

Oh deze is erg mooi geworden zeg!! Hier ook geen stansjes/ stempels met cactussen denk ik. Wie weet verzin ik nog wat om mee te doen.
Maar zo mooi inkleuren als jij kunt, dat gaat mij echt niet lukken.
Fijne week!!
Groeten van Femminde

Ellen zei

Fantastische kaart Marjan, prachtig ingekleurd met de Copics!

Marjolijn van Elsberg zei

Een heel mooie kaart met een prachtige cactus!