dinsdag 24 maart 2015

Kinderkaart ter herinnering aan opa

Hoi!

Vandaag een super gezellige dag met Cornelie doorgebracht, ze is net naar huis.
Ik ben heel slecht in samen scrappen en ook al heb ik het wel geprobeerd, ik moet alleen zijn om ergens toe te komen en dat vindt ze gelukkig niet erg. We komen toch de dag wel door omdat we veel te praten hebben. Gezellig samen geluncht, het vloog weer voorbij!

Het is alweer een week geleden dat ik een kaartje plaatste, tussendoor wel gekeken en geblogd, en zelf wat gemaakt ook.

Voor deze kaart wilde ik eerst toestemming vragen hem te mogen plaatsen. Dat mag en ook met foto.
Een paar weken geleden overleed mijn buurman Jan, ik heb daar wel iets over gezegd hier omdat ik de kaart liet zien die ik voor zijn vrouw maakte.
Drie weken voor zijn overlijden vroeg ze me of ik voor hun twee oudste kleinkinderen, die opa bewust hebben meegemaakt (de jongste is nog niet geboren en de derde is net geboren) een kaart wilde maken waarin opa een boodschap kon schrijven.
Natuurlijk wilde ik dat, maar vond het wel heftig. Het moest een echte kinderkaart worden, vrolijk en met een foto van opa.

Ik heb schetsjes gemaakt en samen met haar iets uitgekozen, ook w.b. papier. Ze had wel bepaalde wensen en daarom koos ik voor een digitaal blokje, ook dat hebben we samen uitgekozen. Voordeel daarvan vind ik dat je print wat je hebben wilt en ook op het formaat dat je wilt. Bovendien is kinderpapier niet zo vaak te vinden en zeker niet als je het snel wilt hebben.

Dit werd het resultaat:Een vouwkaart met een standaardje aan de achterkant, een band eromheen met de foto van opa en erin een grote tag met ruimte om erop te schrijven. De tweede bijna hetzelfde, maar net anders. De foto van Jan gestanst uit een foto, die ik van haar kreeg en die ik op maat maakte voor de cirkel.
Gelukkig was ze het wat ze bedoelden en heeft opa er nog een boodschap in kunnen schrijven. Twee weken later overleed hij. Wat mij heel erg goed gedaan heeft is dat ik dit nog voor ze kon doen, dat de dochters het ook fijn vonden en dat het nog op tijd was. 


   photo Signature.png

56 opmerkingen:

!neke zei

Hele mooie kaart Marjan !
Heftig zo'n gebeuren !!!

Miranda V zei

Wauw, wat een bijzondere opdracht. Heftig hoor, ook voor jou omdat het jouw buurman was. Ik vind het idee van deze creatie heel speciaal, wat een mooi idee om opa nog iets op te laten schrijven voor zijn kleinkinderen. Zo een handgeschreven tekst van opa is voor nu en later een hele mooie herinnering. De papiertjes en de mooie foto van opa heb je erg mooi verwerkt!

Wilma zei

Zo mooi de kaart en ontroerend het verhaal.

Tineke van der Linden zei

Een heel mooi kaartje heb je voor de 2 oudste kleinkinderen gemaakt van je buurman. Best heftig om het te maken voor iemand die binnenkort zou overlijden. Maar ook wel fijn dat je het voor ze kon doen. De kinderen hebben zo een heel mooie herinnering aan hun opa.
Groetjes Tineke

Marit zei

Jeetje Marjan, wat een bijzondere opdracht! Het is een erg mooi kaartje geworden, mooie herinnering! Gezellig zo'n dagje met Cornelie!

Henriëtte zei

Dat is zeker een bijzondere opdracht Marjan en ook zo'n mooie. Fijn dat hij er zelf nog iets in kon schrijven voor zijn kleinkinderen. Een heel dierbaar aandenken.
Het papier dat je gebruikt hebt is leuk.

Groetjes Henriëtte

Willy's creations zei

Mooie opdracht...mooi uitvoering..heel bijzonder .

Groetjes,Willy

Colien zei

Wat bijzonder en mooi!
grtz.Colien

Ans Gilbert zei

Hoi Marjan,
wat een mooie, bijzondere kaart, heel speciaal om zoiets te mogen maken, gelukkig dat opa er nog een boodschap ik kon schrijven..
liefs, Ans

Je@net zei

Wat heb je dát mooi gedaan, Marjan. Een dierbare en waardevolle herinnering voor de kleinkinderen.
Fijn dat je dat voor ze hebt kunnen doen!

Jolanda Cuper zei

Wow top wat een super idee! Geweldig voor de kleinkinderen!
Prachtig gemaakt! Ontroerend mooi!

Juisie zei

Een prachtig gebaar en een blijvende herinnering. Zo worden een paar papiertjes, wat lijm en een foto plotseling een kostbaar, onvervangbaar aandenken. Mooi dat je dit voor een ander kunt doen. Groetjes joyce

Marianne Schut zei

Hai Marjan, even stil.....je verhaal doet me wel even wat hoor...Maar wat super fijn dat je dit hebt mogen en kunnen doen voor opa/oma en de kinderen en kleinkinderen.
Wat een ontzettend mooi gebaar en heel bijzonder te weten dat deze kaart zo'n speciaal plekje in gaat nemen in het leven van de kleinkinderen. En wat een super mooie foto ook van opa.
Heel veel sterkte gewenst voor deze familie.... liefs Marianne

GerJanne zei

Hoi Marjan,
Wat een prachtig idee van je buurvrouw en buurman om dit te doen voor de kleinkinderen. Ze zullen het later koesteren, de woorden van hun opa in een kaart met een foto. Het is echt heel mooi.
Je hebt ook mooi papier (samen) uitgekozen.
Ik kan me voorstellen dat je het voor jezelf ook heel mooi vond om dit voor hun te doen.
Groetjes,
GerJanne
p.s. tja, dat samen knutselen, kan ik ook zooo slecht. Maar het gaat dan om de gezelligheid. Daar geniet je dan ook van.

KarinsArtScrap zei

wat mooiiiiii Marjan al zijn de omstandigheden dat niet.
maar wel fijn dat je het nog hebt kunnen doen en dat ie er zelf nog wat in heeft kunnen schrijven.
mooi model en papier gekozen.


Gr Karin

José zei

Ik kreeg er kippenvel van, wat mooi dat je dit nog voor je buurtjes hebt kunnen doen, een prachtige herinnering die vast gekoesterd word.
Ja, ik herken het samen knutselen wel hoor, bij mij komt dan meestal ook niet veel uit m'n handen, als je elkaar een lange tijd niet gezien hebt is het heerlijk om even bij te kletsen.

Marfien zei

Jullie hebben samen een prachtige herinnering gemaakt, fijn dat het kon.

Nelleke zei

Poeh zeg wat een verhaal . En o wat mooi dat je dit hebt gemaakt. Wat een waardevolle herinnering is dit zeg. Daar wordt je stil van. Groeten Nelleke

Irene zei

Marjan ik zit hier met een dikke keel. Een eervolle maar moeilijke opdracht maar wat heb je er iets moois van gemaakt en wat moet het je een heerlijk gevoel geven dat je dit nog voor ze hebt kunnen doen. Die kleinkinderen gaan dit koesteren!!!!!
Da je een heel leuke dag met Cornelie hebt gehad kan niet missen, ook al was het voor jou geen "kletsselen"" zoals GerJanne dat noemt. Ik kan dat ook absoluut niet maar geniet altijd wel enorm !

Liefs, xx Irene

Misseke zei

Een moeilijke opdracht maar je hebt een mooie blijvende herinnering gemaakt voor de kleinkinderen - prachtig gedaan Marjan.
Groetjes,
Misseke

Berdien Weideveld zei

Jeetje Marjan....wat mooi dat je dit voor ze hebt kunnen doen !
Groetjes Berdien

Berdien Weideveld zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Ellen zei

Mooie kaart met een bijzonder verhaal.

Stella zei

Het verhaal bij deze kaart is ontroerend. Het is een bijzondere en indrukwekkende opdracht. Ik vind het prachtig. En wat heb je er een beauty van gemaakt. De kleinkinderen zullen dit koesteren. Ik vond destijds de kaart ook al zo prachtig. Wees er trots op lieverd; je hebt met je talent iets moois gegeven waar zij nog jaren op terug kunnen kijken. En lezen.
Tóp van je!
XX

Stella zei

En wat leuk om te lezen dat je een gezellige dag met Cornelie hebt gehad! Die ga ik zaterdag zien bij Marit :)
XX

Inky and Quirky Designs zei

What a very precious gesture Marjan,a beautiful idea to create in such a sorrowful time
Big hugs
Donna xxx

Mariken zei

Wat een verhaal is dit! Heftig hoor. Wat heb je dit ontzettend mooi gedaan, zo waardevol!

Romy zei

Jeetje, wat een prachtig gebaar! Ik weet zeker dat ze dit heel erg waarderen. Het kaartje is prachtig geworden, maar het gebaar erachter is al helemaal mooi. Een mooie steun in deze moeilijke tijd! Sterkte!

Karin zei

Knap gedaan Marjan! Prachtige kaart heb je gemaakt die een blijvende herinnering bevat voor de kleinkinderen, héél mooi!
Groetjes, Karin

Kaartenkraam zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Kaartenkraam zei

Wat bijzonder, heel mooi gedaan. Een prachtige en dierbare herinnering aan opa voor deze kleinkinderen!

groetjes van Ank

Unknown zei

Wat een mooi verhaal en een mooie opdracht. Het zal voor jou heel fijn zijn dat je aan zo'n mooi aandenken mee hebt mogen werken. Ik vind de kaart prachtig, die zullen de kleinkinderen de rest van hun leven koesteren. XX

Scraptastisch zei

Heel knap dat je dit hebt kunnen doen Marjan, het was tenslotte ook jouw buurman!
Een heel bijzondere opdracht en wat zullen ze de laatste woorden van Opa en jou
mooie kaartje koesteren! Heel ontroerend en mooi gedaan!
Ook lekker bijgepraat met Cornelie, dat is genieten hè!
Lieve groetjes van Gerie

Willy zei

Wauw ik zit hier met kippenvel jouw verhaal te lezen. Wat een geweldig gebaar Marjan, heel fijn dat je dit hebt kunnen en mogen doen! Ik vind de kaart erg mooie geworden.

Angelique zei

Indrukwekkend verhaal, zo fijn dat je dit nog voor je buren hebt kunnen doen. En wat een goed idee van henzelf om iets te schrijven voor de kleinkinderen. Weet zeker dat het heel waardevol zal zijn.
groetjes Angelique

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Wat een bijzonder verhaal bij deze kaart Marjan...wat speciaal dat je dit mocht en kon maken voor de kleinkinderen, die op deze manier een heel mooie herinnering aan opa Jan zullen hebben!

Els zei

Ik krijg gewoon rillingen van emotie als ik je verhaal lees en zo fijn en lief dat je deze pracht kaart voor je buren hebt kunnen maken. Heel bijzonder en fijn voor de kleinkinderen die nu een mooie herinnering van hun opa hebben. Mooi die foto in de cirkel die dan op de band zit.
Groetjes, Els

Mary zei

Ik ben er stil van. Heel heftig, maar ook zo waardevol, voor jullie allemaal.
Wat is dit een prachtige herrinnering!

Het dagje genieten met Cornelie heeft je vast goed gedaan. Ik werk ook het beste alleen, maar zo een dagje kletsen en ideetjes opdoen lijkt mij heerlijk.

Nicole Parmentier zei

Wat mooi als je zo iets voor een ander kunt doen. Het is een prachtig ontwerp geworden en zeker heel dierbaar voor de nabestaanden. Mooi hoor!!

Marianne zei

Heel bijzonder dat je dat hebt kunnen maken voor ze. Het zal een mooie herinnering blijven aan hun opa.

Lia zei

Heftig verhaal, maar wel fijn dat je op deze manier een mooie herinnering hebt meegegeven, prachtige kaart geworden.
groetjes Lia

Ingrid Reyners zei

Wat een heftig maar mooi gebaar Marjan, een vrolijke kaart, zoals de kinderen opa ook moeten herinneren . Dat geeft je wel een dankbaar gevoel dat je dit belangrijk onderdeel hebt kunnen delen met hun.

Maartje zei

Joh, ik krijg er gewoon kippenvel van! Pittige opdracht, maar ook ontzettend mooi en waardevol om te doen! Heel knap hoe je het vorm gegeven hebt!

Marjolein zei

Heel mooi en betekenisvol! En wat bijzonder dat je dit samen met zijn vrouw hebt kunnen uitzoeken.
Ook voor de kleinkinderen iets heel waardevols om te koesteren!
Wat een lieve uitstraling had je buurman...
Als het einde nadert , besef je eens te meer hoe betrekkelijk het leven is....
Dit is een heel mooi en warm gebaar en je hebt het geweldig vorm gegeven!
Groetjes,

Marjolein

Evy G zei

Ik denk dat het wel een raar gevoel is om zoiets te maken. Langs de andere kant krijgt niet iedereen de kans om dit te doen of op zo'n manier afscheid te nemen. Je hebt er speelse kaarten van gemaakt, heel mooi! En toch is het ook wel een mooi gebaar om aan zoiets mee te werken. Knap!

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Wat een prachtig kaartje voor deze gelegenheid, echt heel mooi gedaan...
Hieronder is nog meer moois wat ik gemist heb, dus ik scroll nog even door!
Groetjes, Yvonne

Margot zei

Prachtig! Zowel de kaart, als het idee daarachter!

Cornelie zei

Super mooi, en super lief. Zó waardevol!!

Jeanette zei

Wat een mooi idee en een prachtig gebaar. Prachtige kaart heb je hiervoor gemaakt!

Groetjes Jeanette

Ans S. zei

Wat een moeilijke opdracht, maar je hebt er iets heel bijzonders van gemaakt, echt heel mooi.

Groetjes Ans

Gerrina zei

Het is heerlijk om samen aan de slag te gaan...altijd zoveel te kletsen en zo gezellig... Met de ene lukt het me beter wat te maken als met de andere, al mazzel ik met Corrie die ook steeds weer op zoek is naar andere of lang niet gebruikte stempeltechnieken en met Rosita die van alles leuk vind en doet en met wie ik lekker samen hardop kan denken over een ontwerp voor haar of mij. Dat er dan natuurlijk tijdens het maken weer totaal anders komt uit te zien ;) )
Je kaart is een heel bijzondere. Lijkt me heel raar tijdens het overleggen en maken, maar wel een kaart met zoveel voldoening dat je wat hebt kunnen doen nog voor hem... Mooi!
Geniet van je weekend en laat je lekker inspireren, dan genieten wij van wat je gemaakt hebt tijdens het bijkomen en rust zoeken lekker in je eentje! Groetjes, Gerrina

Oeneke zei

Wat kan ik hier nog aan toevoegen, ik ben er stil van. Je hebt er een onbetaalbare herinnering van gemaakt. Groetjes en een fijn weekend

Unknown zei

Lieve Marjan, ik ben er stil van. Wat ontzettend fijn dat je deze mooie kaarten hebt gemaakt voor de buurtjes. Ook dat jullie met elkaar uitgezocht hebben welk papier e.d..Je bent een kanjer!!

Fijn weekend en lieve groetjes, Joke

Unknown zei

Wat een bijzonder en ontroerend verhaal Marjan... Vind het heel speciaal dat je dit samen met je buurvrouw hebt kunnen samenstellen, te weten dat je afscheid moet gaan nemen van je maatje en je buurman, dat zal zeker niet gemakkelijk zijn geweest... Superlief is je gebaar, wat zul je tot steun zijn voor je buurvrouw. Liefs, Ira x
Ira’s Crea Corner

Mieke zei

Zo mooi... En zeker met het ontroerende verhaal dat er achter steekt...

Miranda Mols Stampin Utopia zei

Oef, heftig. Maar wat een mooi idee! En het is een prachtige kaart hoor.