donderdag 23 juni 2016

Een tussendoortje ...

Hoi,

Even een tussendoortje ... :) met iets anders dan een kaart of scrap-iets. Soms wat anders, staat er in mijn blogheader.

Toen Cornelie en ik onze date hadden nog niet zo lang geleden zijn we op haar voorstel naar Plot4Fun gegaan, de zaak in Zoetermeer waar wij allebei onze Silhouette Cameo kochten. We doen er er wel dingen mee, ik iets meer dan Cornelie , maar zij wilde graag wat meer weten over wat je ermee kunt. Ik ben wat dat betreft een beetje lui, maar vond het heel erg leuk. Kijk wel eens YouTube filmpjes en zo, maar deed niet veel met die filmpjes.
Annette liet ons het een en ander zien, spulletjes gekocht en het liet me toch niet los.... dus aan de slag en nog wat erbij gekocht naderhand.

Op glas wilde ik wel iets proberen, een cadeautje voor mijn dochter Claire had ik in mijn hoofd.


Dus ontwerpje gemaakt.
Ik heb er wel even over gedaan om de juiste snij instellingen en lettertypes te vinden, want pffff...... het viel niet mee dat pellen van het vinyl. Te dunne stukjes, niet goed gesneden....Maar het is gelukt en ik ben tevreden voor een eerste keer en hoop Claire ook.

Ook wil ik nog leren dingen te maken op stof. Komt wel....

Overigens ging onze schoolreis niet door, er werden hevige regenbuien met onweer voorspeld en dat is natuurlijk verschrikkelijk en ook gevaarlijk in een pretpark. Dat durf je niet aan als school.
Het regende keihard 's morgens en al viel het in de middag mee, dan is alles kletsnat en modderig. We gaan maandag, komt vast goed en is veel beter qua weer!

Wens jullie alvast een goed weekend!
 photo Signature.png

28 opmerkingen:

José zei

Wat heb je dat mooi gemaakt, ik moet bekennen dat ik ook alleen nog maar kaarten en doosjes van bestaande patronen heb gemaakt. Ik had ook grote plannen maar het komt er nog niet zo van, Ik heb alleen wat teksten aan elkaar gemaakt.

Danielle zei

Prachtige tekst, erg mooi gedaan! Leuk om de silhouette ook voor andere dingen dan kaartjes te kunnen gebruiken, dit maakt een super origineel cadeautje!!

Els zei

Een prachtige pot met deze mooie tekst en ik denk dat Claire er heel blij zal zijn.
Groetjes, Els

Sabine zei

Wat een leuk cadeautje! Daar is Claire vast heel blij mee. IK hoop dat je maandag een hele leuke dag hebt met een zonnetje! Liefs Sabine

Inky and Quirky Designs zei

Love it, perfectly made Marjan ;)
Hugs
Donna xx

Maartje zei

Haal meer uit je Silhouette... Geweldig! Ik ben fan van het stickerfolie. Ook leuk om het etiket van een wijnfles te weken, en er op deze manier een persoonlijke fles van te maken (verjaardag, geboorte). Wordt altijd enthousiast ontvangen!

Ellen zei

Wat gaaf dat je zulk soort dingen ook kunt maken met een Silhouette! Ziet er echt superleuk uit. Was dus een goed idee van Cornelie om wat meer te leren over dat apparaat. Claire treft het dat zij jouw eerste poging krijgt. Maar jullie troffen het duidelijk niet met het weer. Wel fijn dat jullie het gewoon hebben kunnen uitstellen en maandag een nieuwe poging gaan wagen.

Mariken zei

Wat gaaf is dit, wat kun je zo leuke, passende cadeautjes maken! En wat zonde van jullie schoolreisje, maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Nu lekker verheugen op maandag, met hopelijk goed weer.
Fijn weekend!

Ans Gilbert zei

Hoi Marjan,
leuk is dat om met vinyl te werken..het resultaat ziet er prima uit..is toch jammer,als je zo'n duur apparaat hebt en er dan niet veel mee doet..
Jammer dat de schoolreis niet door ging, hopelijk heb je maandag beter weer..
groetjes,
Ans

Stella zei

Ik heb hem zelf niet maar bij Ros wel mijn ogen uitgekeken. Dit is ook zo hartstikke leuk; nog even en je begint een cadeauwinkel:) Gaaf zo'n pot! Wij hebben hier in Groningen echte mazzel; de regen valt hier nogal mee nu is het zonnig en lekker. Maar bij jullie is wel een enorme lading water naar beneden gekomen. Heel plezier maandag!

Kaartenkraam zei

Ja dat schoolreisje ik zei het al in mijn reactie dat ik me meer zorgen zou maken om het onweer. Nu in de herkansing met veel minder warm weer, veel fijner met die dollende 'jonge honden'!!
Die pot vind ik hartstikke leuk geworden, mooi lettertype heb je uiteindelijk gekozen.

groetjes van Ank

Gerrina zei

Je kado voor Claire ziet er prachtig uit! Denk dat heel veel oefenen ook hierbij een goede basis geeft... Hannelie is iemand die heel veel zelf snijd...
Fijn dat het schoolreisje verzet is! (Ga jij dan ook mee?) Hoop op een droge maandag! Fijn weekend, Gerrina

Ellen zei

Prachtig cadeautje hoor Marjan...mooi gedaan! Je dochter zal er blij mee zijn.
Veel plezier maandag...duimen maar voor mooi weer.
IJslandse groetjes
Ellen

Ingrid's Scrapfrutsels zei

Wat mooi gemaakt, je kan dan wel heel veel zeg met zo'n apparaat..maar goed dat jullie het schoolreisje hebben uitgesteld , je moet er niet aan denken dat er iets gebeurd door het noodweer. Fijn weekend!

Marlies zei

Marjan, wat heb je schitterende kaarten gemaakt, wauw, zó mooi! Leuk, die potjes met vinyl! Mijn schoondochter heeft al veel met vinyl gedaan met de Cameo, ze geeft ook les en maakt ook regelmatig dingen voor school. Je kleindochter wordt al een leuk "groot" meisje, het gaat zo snel.... Lieve groetjes, Marlies

Je@net zei

Wat een leuk cadeautje heb je zo gemaakt, Marjan. Vind het er erg mooi en gezellig uitzien!

Marfien zei

Leuk om te doen en als je eenmaal de smaak te pakken hebt . . .

Nicole Parmentier zei

Wat cool dat je dit gewoon zelf gemaakt hebt! Lijkt me heel verslavend zo een Silhouette! Jammer dat jullie schoolreisje niet door ging. Het schoolfeest van Bram en Sverre was ook afgelast, uiteindelijk viel het hier wel mee maar in de dorpen in de omgeving is het echt enorm noodweer geweest. Veel plezier tijdens de herkansing!

Anita van Merode zei

Super leuk cadeautje.
Erg mooi gelukt.
Gr Anita

Willy's creations zei

Dat ziet er leuk uit..enig!

Groetjes,Willy

Miranda Mols Stampin Utopia zei

Leuk dat potje!!! Dat is geweldig om te kunnen maken. Een leuk en simpel cadeau. Ik zie hem hier al staan, Engelse drop erin....enjoy that moment...hmmmm. Jammer voor die kids zeg! Hoop dat jullie het schoolreisje inhalen. Onze dochter ging naar Toverland, maar het was overladen druk met scholen...ook erg jammer. Want zo konden ze niet in veel dingen.

Cornelie zei

Jaaaa, leuk Marjan! Ik heb ook al m'n eerste cadeautjes gemaakt, zowel met vinyl als met flex folie. te leuk, wel eenklusje idd. Had je de tip al gehoord, gelezen om een frame om je snijbestand te maken? Gaat pellen ook makkelijk...ging bij mij heel goed.
Het idee van Maartje vind ik ook super ;-)
Veel plezier maandag!! en voor nu een lekker weekend!

aussie aNNie zei

Brilliant creation and use of the cameo, even I have not used vinyl..x..xx {aNNie}

Tineke van der Linden zei

Supergaaf is de glazen pot met prachtige tekst! Je dochter is er vast heel blij mee. Super dat je zoveel met de Silhouette kunt doen. Dat is nog steeds een droom van me...
Fijn dat het schoolreisje niet doorging. Hoop dat het maandag beter weer is. Ze geven weer wisselvallig weer op. Afwachten waar die bui valt. Veel plezier!
Groetjes Tineke

Gerdine zei

Wat een gaaf cadeautje! Het lijkt me super om een silhouette te hebben en wie weet komt ie er nog eens. Maar dan moet ik wel een goede cursus volgen en genoeg tijd hebben. Anders ben ik bang dat ie gaat verstoffen... Verstandig besluit voor het schoolreisje. Veiligheid voor alles! Hopelijk wordt het morgen beter weer!

Wilma zei

Hartstikke leuk en gaaf lettertype!!!

Mary zei

Wat een supergaaf kadootje! En gekozen voor een prachtige lettertype!
Handig dat je dit met de silhouette kunt doen.

Angela zei

Wat een schitterend kadootje voor je dochter Marjan!
Ben zelf op het moment bezig met rompertjes en t-shirtjes bedrukken met flex voor onze kleinzoon. Ook zoooo leuk om te doen.
De Silhouette heeft zoveel meer mogelijkheden dan je in eerste instantie zou denken. Top apparaat!