donderdag 17 december 2020

En nog wat meer alcohol inkten

Ik liet vorige keer een Nieuwjaarskaart zien met alcohol inkt. Er is veel meer mogelijk dan alleen kleurtjes mengen en laten vloeien.

Deze keer maakte ik met de gelliplate en een stencil. Drie kaartjes kwamen eruit.

Met de inktjes en op Mixed Media papier:

Het effect is heel anders dan op Yupo, omdat het opzuigt, maar ik vind het toch leuk geworden.

Deze twee kleine kaartjes op Yupo:Op deze heb ik eerst wat alcohol ink gedruppeld op de gelliplate, wat alcohol erover gesproeid, een print gemaakt met het Yupopaper en daarna door het stencil met een blending tool met vilt erop gestempeld met de inktjes. Daarna nog een klein beetje alcohol erop gespritzt en heen en weer bewogen, zodat de inkt gaat vloeien. Daardoor krijg je een wat zachter effect. 

Nog meer kaartjes volgen, met weer een ander effect en andere techniek. Nu geen overkill :)

De kaartjes doen mee aan de challenge van 52 Weeks to Christmas.
------------------------

We zitten er weer in... totale lockdown. Wanneer houdt het op .... ik word er soms wat moedeloos van, zeker als je die hele hordes winkelende mensen zag op het nieuws. Zelf kwam ik nauwelijks in winkels, doe de boodschappen al maanden online. Met een man die veel longproblemen heeft gehad moet je uiterst voorzichtig zijn. Maar voor ons is het vrij makkelijk te doen, we werken niet meer en hoeven niks. Dat is voor veel mensen anders. Zeker in de horeca, winkels, evenementen business, enz. enz....

Groetjes!

M@rjan

30 opmerkingen:

Anita van Deur zei

Prachtige kaarten met hele mooi kleuren, fijne dag.

Rhodé zei

Prachtig! Heel bijzonder hoe je dit voor elkaar krijgt!
Tja, het is wat met die Lockdown. Het is hier een hele uitdaging om alles rond te krijgen.

Creaellenknutselsite zei

wat een mooie kaartjes mooi hoe de kleuren in elkaar overlopen
groetjes ellen

Colien zei

Heel gave kaartjes, het lijken wel schilderijtjes!!
grtz Colien

Annemarie en Merit zei

wat een prachtige kaartjes zeg...
zo mooi met al die kleuren.

Ja inderdaad we zitten er weer midden in...en het zou zo fijn zijn als iedereen nu heel goed meehelpt, want dit wil je toch niet telkens...
Moedeloos wordt je soms van de beelden die je ziet...kijk weinig journaal en programma's want het gaat altijd over hetzelfde en niemand luistert.
(ik knutsel liever want wordt gewoon verdrietig van al die beelden).

Gezellig dat je meedoet deze week bij 52WTC.
Liefs Annemarie en Merit DT52WTC.

Els zei

Prachtige kaarten heb je met de alcohol inkt gemaakt en mooi hoe verschillend papier zijn uitwerking doet.
Helaas zitten we weer in een lockdown en wij worden er ook wat moedeloos van, maar we blijven ons wel aan de maatregels houden.
Mijn man en ik doen om beurten de boodschapjes en verder wandelen we veel.
Fijne dag en groetjes, Els

Caroline Cards zei

Prachtige kaarten met super mooie achtergronden!
Fijne dag en groetjes, Caroline

Rosina zei

PRACHTIG zijn deze kerstkaartjes Marjan...zo mooi gedaan met je gelliplate en je verfjes en inktjes..En die tekst er zo op CHAPEAU!!!!Het resultaat mag er wezen
groetjes Rosina
DT 52 WTC

Trudy zei

Wow wat een prachtige en fleurige kaartjes heb je gemaakt! Mijn man is hartpatient dus wij kijken ook goed uit en mijn man werkt al vanaf half maart thuis.
Groetjes Trudy

Martha zei

Wat een mooi resultaat Marjan!
Heerlijk he om met die inktjes te spelen en telkens weer ander effect te krijgen!

Allemaal vervelende toestanden en veel mensen die hun werk en of bedrijf kwijtraken het wordt een moeilijke toekomst....
Fijne dag liefs Martha

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat mooi Marjan en inderdaad leuk zo die verschillende manieren om de inkt te gebruiken. Ja ik ben het ook een beetje moe, niet zozeer dat er Corona heerst want dat overkomt ons maar de manier waarop mensen keuzes maken om er mee om te gaan. Tim werkt (gelukkig) nog dus zit ik hele dagen alleen en dat valt soms erg zwaar maar ik houd me aan de regels en maak er maar het beste van. Ik ben nu wel extra blij met mijn hobbies en Bloggen ;)
Gezellig je weer te zien bij 52 WTC.
Lieve groetjes Miranda dt 52 WTC

Doris knippenenplakken zei

Wat een mooie kaarten Marjan. Super mooie achtergronden.
Groetjes Doris

Marfien zei

Wat een mooi effect, het zijn prachtige kaartjes geworden Marjan
Nu we thuis moeten blijven kun je ook nog nieuwjaarsgroetjes maken :-)

Annerieke zei

Wat zijn je kaarten mooi Marjan! Ik vind de kleurcombi geweldig, ik houd van deze kleuren. Je ziet goed verschil als je ander papier gebruikt, maar dat is juist weer het leuke ervan. Tja, die lockdown, hier werken de mannen al maanden thuis, daardoor ben ik uit mijn ritme. Ook wij houden ons goed aan de regels, voor ons zijn er nog genoeg dingen die we wel kunnen, maar dat geldt niet voor iedereen. Veel mensen hebben zorgen, een nare situatie is het. En ik snap ook sommige keuzes niet van mensen, maar misschien heb ik makkelijk praten, ik weet het niet.
Groetjes, Annerieke

Kaartenkraam zei

Wat een mooie kaarten. Dat spelen met inkt is overduidelijk jouw ding. Van deze drie vind ik de derde het allermooist. Prachtig ook die gouden omlijsting en de zwarte tekst en sterretjes.

Helaas het was te verwachten gezien het gedrag van de mensen dat er weer een lock-down zou komen. Ik houd mijn hart vast voor hoe alles zal gaan met Kerst en Oud en Nieuw in het bijzonder. Hier klinkt nu al elke avond vuurwerk. Ik zou niet graag in de schoenen van BOA's en politie staan.
We moeten ons er doorheen zien te slaan.

groetjes van Ank

!neke zei

Ziet er gaaf uit !
Groeten Ineke
DT52WTC

Scraptastisch zei

Wat heb je dit weer mirakels mooi gedaan Marjan, die kaders er om heen de finish in touch. Heerlijk als het zo lekker gaat hè! Gelukkig hebben we de hobby die ons afleid van de ellende, maar het was te verwachten na black friday en sint shoppen waarbij de steden helemaal vol liepen. Wat bezielt iedereen vraag je,je af! Ik geld geschonken aan de kinderen voor kerst kunnen ze een lekkere maaltijd bestellen en afhalen met kerst...zo steunen ze de horeca ook nog! Ik heb 2x online boodschappen besteld maar levertijden pas na dikke week en zat in de knoei met thuis zijn en werken. Maar vroeg naar de supermarkt begin vd week dan is het prima te doen! Je hebt wel wat te lezen zo...lol. Freubel ze maar weer,
xx Gerie

Eri zei

Wow, dat ziet er geweldig chique uit!
Groetjes, Eri

Nicole Parmentier zei

Wat kan papier toch veel verschil maken hè! Ik wist niet eens dat je een gelli plate ook met alcohol inkten kon gebruiken maar het resultaat is prachtig! weer wat geleerd.
Ja die lock-down kwam weer hard aan, vooral voor onze studerende jongens, nu Sverre net een maand op kamers woont is het toch wel zuur om in een leeg Amsterdam te zitten. Veel van zijn internationale klasgenoten zijn al naar hun thuisland afgereist en het is maar de vraag of ze allemaal ook in het nieuwe jaar weer terug komen, zonder sociale contacten is het moeilijk integreren...

Diny zei

Wow....Marjan wat heb je dit GAAF gedaan!
Heel erg leuk het zijn inderdaad net schilderijtjes zo mooi!
Ja....we zijn beperkt in ons doen en laten....en ook mijn man moet uiterst voorzichtig zijn....dus ik ook!
Maar we slaan ons er wel doorheen....vandaag nog een fietstocht van ruim 62 km gemaakt....en geen elektrische fiets!
Groetjes Diny

Pat zei

Fantastic results Marjan using your gelli plate and the mixed media paper and then the the second and third on yupo, and all beautiful. I think my favourite is the second as the pattern is a little more defined which I like but they are all very creative and love the three different sentiments to go with them, and love the frames on the last two. x

Ans Gilbert zei

Je hebt 3 prachtige kaarten gemaakt, in hele mooie kleuren. Ed heeft nu 2 weken Kerstvakantie, dat hele dagen alleen thuis zitten valt erg tegen,
Groetjes
Ansx

Ingrid's Scrapfrutsels zei

Wat maak je toch mooie kaarten Marjan, het zijn echte kunstwerkjes, prachtig allemaal. Ja het is wat met de lockdown, ik herken je verhaal, ook hier vrijwel nergens heen, alleen het hoognodige, wij werken dan nog wel, maar meer dan dat ook niet. Inderdaad de horde mensen in de winkelstraten is onvoorstelbaar...Bedankt voor je deelname bij 52 WTC. Groetjes Ingrid.

GerJanne zei

Heel gaaf! Ik lees het en dan klinkt het niet zo moeilijk. Maar ik vind het zo knap. Je kaart hangt hier aan de lijn, Dank je wel. Hij is echt heel mooi. Ik ban pas geleden ook bezig gegaan, bleek het inkt op waterbasis te zijn!
En ja, soms word je er ook een beetje moedeloos van. Bezoek dat bij hun oude vader/moeder komt bij ons in het huis en gewoon het mondkapje achter de voordeur af doet, maar ze denken niet aan de gevolgen. Moeder moet op een goed moment beschermd verpleegd worden omdat ze toch in aanraking is geweest met iemand die positief getest is. Is voor ons als zorgprofessional een heel gedoe, je elke keer te moeten inpakken en het kost tijd die je dan weer niet aan een ander kan geven. Domme mensen!
Nou ja, nog even, dan komt er een vaccin!

aussie aNNie zei

Beautiful and so creative. xx

KarinsArtScrap zei

schitterende kleuren gebruikt en prachtige kaarten meegemaakt Marjan
Gr Karin

Irene zei

Ongelooflijk knap en mooi Marjan, ik kijk mijn ogen uit naar die kleurenpracht en dan steeds subtiel een poinsettia er op...dát zijn dus stempels of stencils?
Lockdown zat er al maanden aan te komen dankzij mensen die zó nodig MOETEN...voor ons verandert er niks want zo leven we al sinds maart en het gaat ook nog wel even door tot iedereen gevaccineerd is...er zijn ergere dingen denk ik dan maar!
Marjan, wat voor fototentje heb je??
XxIrene

Jantine zei

Een dagje later geniet ik alsnog van je mooie kerstkaarten, Marjan, wat zijn ze leuk kleurrijk!
Fijn dat je meedoet met 52WTC!
Groetjes
Jantine DT 52WTC

Trijntje zei

Prachtige kaarten Marjan. Heb onlangs een workshop gedaan . Bij iemand thuis hoor...totaal 3 personen.. Heb wat gesprenkeld en geblazen vond het heel leuk om te doen... Ds wat kleurtjes en het papier aangeschaft. Jou kaarten zijn al wat zijn al een stap verder... Ze zijn prachtig. mooie leuren combi's.
Zeker moeten we ons rustig houden nu we weer veel nieuwe gevallen van Corona hebben iedere dag. Wij houden ons ook vrij rustig... Wat je schrijft als je niet meer werkt en geen verplichtingen hebt is het ook niet zo moeilijk... Maar toch zijn er ook dingen die wij graag zouden willen . Wij missen ook de leuke dingen.... Maar we houden vol. Hopelijk staat het er in de zomer beter voor nu we straks een vaccin kunnen krijgen. IK wil je nog bedanken voor je prachtige kaart. Mijn moeder vind je kleurwerk zo prachtig. Het ga jullie goed, houd moed. Groeten Trijntje

Aartje zei

Wow Marjan, deze zijn schitterend. Prachtige stijlvolle kaarten.
Ik wens je alle goeds voor 2021.
Groeten, Aartje