donderdag 25 januari 2018

Babykaartje

Een  vriendinnenstel van mijn dochter Claire kreeg vorige week een baby jongetje. Claire wilde graag een kaartje door moeders gemaakt. Ze houden van sterren en stoer, grijs en mint. Ik maakte deze kaart voor ze:




De sterren stansjes (Ali) in elkaar gelegd en de houtpapiertjes gestanst. Later de middelste ster verhoogd opgeplakt. Labeltje van Tim Holtz en nog een stukje twine en een tekstje uit de computer, een leuke schroefbrad erbij en klaar was het.

In onze kerstvakantie (toen wij weg waren) is er een muis binnen gekomen, die kroop in de grote speelgoedmand van Emmy. Die vond daar een zak met kastanjes ... lekkerrrr en een plastic zak... leuk om aan flarden te bijten en ach ... dat poppenjurkje van Little Babyborn ook maar meteen ...


Oma op zoek naar een nieuw jurkje... DUUUUR!!! Tja, Babyborn pop. Dus op internet een gratis patroontje voor een truitje gevonden en maar weer eens een breipoging aan het doen, na 30 jaar geen breinaald meer aangeraakt te hebben, behalve voor af en toe een sjaal. Vroeger breide ik heel wat af, hele jurken ;)
Hopelijk wordt het wat (het schiet al op en werd door Emmy goedgekeurd). Maak ik er ook nog een broekje bij van jogging stof.
Claire zei: "Haha, nu ben je een èchte oma!"

En volgens mij gaat het reacties achterlaten nu ook weer normaal. Bij mij i.i.g. wel.

Groetjes, Marjan

31 opmerkingen:

Mariken zei

Wauw, wat een geweldig mooi babykaartje! Daar zal je dochter blij mee zijn, en trots op haar moeder. Jeetje, die muis! Die heeft wel een duur kledingstuk uitgezocht. En zo te zien had hij honger, wat een gat. Succes met je breiklus!

Sabine zei

Wat een leuke stoere kaart!mooi gemaakt. En wat erg van die muis!liefs sabine

aussie aNNie zei

Beautiful little dress Marjan and a delightful card as well.xxx [aNNie]

Ellen zei

Bij mij ook! Hahaha, breien hoort dus blijkbaar bij oma zijn. Moet eerlijk zeggen dat ik het vroeger ook van mijn oma geleerd heb. Je stoere babykaartje is prachtig! Mooi die gestapelde sterren.

Rosina zei

Heel mooi en zeker een stoer babykaartje Marjan..leuk gedaan met die sterren
en tjee wat een hongerige muis hebben jullie op bezoek gehad...daar zal hij vast een lekker nestje van gemaakt hebben voor de bevalling hahaha...
en succes met je poppenkleertjes breiwerk...
groetjes Rosina

Ans Gilbert zei

Jammer van het mooie en dure jurkje, kastanjes zijn natuurlijk wel erg lekker.
Je maakte een stoere kaart voor Lev,leuk met de sterren,
ben benieuwd naar je breiwerk..
groetjes,
Ans

ja, reageren gaat weer normaal, ik heb mijn pop-up venster uit gezet..

Scraptastisch zei

Geweldig stoer kaartje Marjan wat vast hartstikke goed past bij dit stel! En a star is born is een ding wat zeker is! En je muizen verhaal hoe vervelend ook van Emmy's poppen jurkje...inspireert Oma weer tot breien whaha en trouwens breien is weer heel hot en echt niet alleen voor Oma's! Hopelijk de muis gevangen?! Of heeft Rosina gelijk?!
xx Gerie

Ellen zei

Prachtige stoere kaart heb je gemaakt...top!
Jammer van het leuke jurkje van de pop...eng idee een muis in je huis! Suc6 met je breiwerk! Ik heb mn babydekentje net klaar voor mn kleindochter...maar dan gehaakt!
Groetjes Ellen

Sarah zei

Mooi kaartje. En tof dat je aan het breien bent. Ik ben heel benieuwd! X

Cornelie zei

O, wat een mooi kaartje zeg! Prachtig. Enne die jurk...gaat jou natuurlijk ook weer lukken. Jij kan toch alles ?? ;-))
Een echte oma hihi breiend en wel X

Kaartenkraam zei

Wat een leuk idee om de sterren zo uit te stansen, heel subtiel. Overigens mooi houtpapier! Prachtige kaart zo!
Tja die muizen willen in de winter wel de warmte opzoeken en als er dan ook nog wat te snoepen valt. Dat jurkje heeft ie vast gebruikt voor nestmateriaal. Maar leuk dat het je weer aan het breien heeft gezet!

groetjes van Ank

Martha zei

Hoi hoi Marjan,
wat een prachtig in stijl babykaartje en wat een leuke naam!
ah wat leuk dat je voor je kleindochter weer gaat breien en dan haar opmerking wat lief!
Liefs Martha

Lia zei

Marjan, wat heb je dit mooi (en goed!) gedaan. Heel stoer inderdaad.
En ik heb ook een paar kaarten van je gemist en die heb ik even goed zitten bewonderen. Wat een prachtige werkstukjes allemaal.
En breien...ook veel gedaan, maar ook al heel lang niet meer. Maar ik denk dat je niet snel vergeet hoe hoe het moet, of wel?
Lia xx

Nicole Parmentier zei

Wat een heerlijk stoer babykaartje! Mooi!! En ja, oma's horen te breien, het liefst in een schommelstoel.. Hopelijk krijg ik voorlopig geen kleinkinderen want dat kan ik dus echt niet!

Wendy Koorevaar zei

Gaaf en stoer is je babykaart geworden! Leuk die sterren zo op elkaar verhoogd. Bij ons in de omgeving worden ook aardig wat baby's verwacht dus de babykaartjes zijn hier ook in de maak ;).

Jee wat een verhaal van die muis joh, echt schrikken en zo zonde van het jurkje. Maar wel geweldig dat je nu zelf aan de slag bent gegaan, knap hoor. Dat doe ik je niet na....

Liefs,
Wendy

Linda zei

Ohh wat een gaaf kaartje, helemaal leuk.
gr Linda

Marfien zei

leuk en stoer kaartje voor een nieuw mensenkind. De muizenmoeder vond de jurk een heerlijk stofje voor een nieuw nestje, geef ze eens ongelijk . . .
Zou toch maar wat valletjes zetten want ze komt zeker terug. Wollen dekens vinden ze ook heel lekker :-)

Stella zei

Het kleurverloop met die ingelegde sterren; ik ben er wég van.
Getverdemme; muizen. Ja en die jurkjes; het is schreeuwend duur. Dat je weer aan het breien bent geslagen...ik moest wel lachen dat Claire zei dat je nu een echte oma bent:)

Angelique zei

Geweldig, wat een gave, stoere babykaart, die past helemaal bij de stoere naam. Jammer van het jurkje, akelig idee zo'n muisje in huis. Zo grappig dat Claire je nu een echte oma vind, nu je aan het breien bent geslagen. Ik ben al benieuwd naar het resultaat.
lieve groetjes Angelique

Inky and Quirky Designs zei

Wow what an amazing card Marjan, it should be framed it’s that wonderful!!
Hugs
Donna xx

Kate Yetter zei

I love that plank background on your card!

Colien zei

Heel mooi babykaartje, lief en toch stoer, erg gaaf! Oh jee, muizen... herkenbaar! Wij wonen op de rand van de polder en vooral als er veel regen valt (en dat is de laatste jaren nogal eens) 'vluchten' ze naar binnen. Meestal in de garage, maar vaak ook op zolder. Ik kwam er laatst achter waarom dat een favoriet plekje was: er stond een doos vol walnoten. Dat waren nu alleen nog lege doppen ;)
Tof dat je het breien weer wilt oppakken om voor Emmy iets weer iets moois te maken!
grtz.Colien

Gerrina zei

Blij dat reageren nu weer normaal gaat...
Een super gave moderne en stoere babykaart! Echt een om wat beter te bekijken...
Niet fijn zo'n muis...maar dat word nog best wat die nieuwe poppen-outfit; breien verleer je niet, net als fietsen... Groetjes, Gerrina

Mariken zei

Hey Marjan, daar ben ik weer even! Ontzettend bedankt voor je lieve kaartje! Daar zijn we blij mee! Liefs en een fijn weekend!

Dortesjs zei

gorgeous card - very sweet

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat een leuke stoere babykaart Marjan. Gaaf met dat houtmotief en die schroefbrad, meestal zie je dit soort materialen niet op babykaarten maar ik vind het leuk! Wat een vervelende veelvraat die muis, heb je hem wel kunnen vangen? Aan de andere kant ook weer leuk om te breien dat heb ik ook héél veel gedaan. Hele nachten ging ik door...dat zou ik nu niet meer doen ;p
Fijn weekend.
Lieve groetjes Miranda

Willy zei

Wat een eer dat je 'in opdracht van je dochter' een kaart mocht maken! Super goed gelukt ook nog maar dat is jou wel toevertrouwd! Je kaart is hip en eigentijds voor een oma :)

GerJanne zei

Gaaf die sterren zo op deze manier op je kaart. Door het houtpatron meteen ene hel stoer kaartje. Ik houd ervan. Balen van de muis! Jammer van het jurkje. Ik heb heel wat baby Born kleertjes zelf genaaid. Allebei mijn meiden hadden (hebben) er eentje, dus dat werd echt te duur om elke keer kleertjes te kopen. Ik ben benieuwd wat je aan het breien bent. Je laat het toch wel zien als je het af hebt?
Fijne weekend!

Mieke zei

Whaw, mooie kaart! En helemaal gepersonaliseerd, die viel zeker in de smaak!
Ik weet zeker dat de nieuwe kleertjes voor de pop super mooi gaan zijn.

Hobby Hoogland zei

wat een stoer kaartje en wat heb je die sterren die doorlopen leuk gemaakt,erg leuk idee.
groetjes Marjan.

Sue Lelli zei

GREAT baby boy card! LOVE the wood BG, the colors and the stacked stars! Fabulous!