zondag 25 februari 2018

Leren kleuren met Copics

Copics heb ik heel lang vermeden, omdat ik het kleuren ermee erg lastig vond. Toch door video's van Marika Rahtu (van Altenew) die met Copics en Polychromos potloden prachtig kleurt, ben ik overstag gegaan en kocht er een aantal en keek veel You Tube filmpjes. Met de opgedane kennis  kleurde ik toen deze kaarten:

  

In mijn tuin heb ik een Helleborus, die hopelijk dit jaar ook weer zijn mooie groen/witte bloemen zal laten zien. De kleuren passen misschien niet bij deze bloesemtak, maar ik wilde graag iets doen met groen en wit.

Deze bloesemtak vond ik op internet (neem maar mee als je er iets mee kunt):



Ik kleurde hem zo:



Waarschijnlijk kan dit veel beter. Maar ik vind het leuk om met Copics te kleuren en ben daarom nu bezig met een online cursus van Kit and Clowder. Eerst de basiscursus gedaan en ga nu verder met een cursus bloem kleuren, want bloemen  kleur ik het liefst. Niet makkelijk .... maar ik zie wel wat er van komt.

We hebben voorjaarsvakantie, heerlijk!!

Groetjes, Marjan

41 opmerkingen:

aussie aNNie zei

Beautiful colours and lovely colouring. The blossom branch is lovely and I may just borrow it, thank you. You will learn a lot at Kit and Clowder.xx[aNNie' blog]
 ❤️

Ankie vd Polder zei

Wow, prachtig Marjan. Groetjes, Ankie

Maria V zei

Als 'beginneling' volgens jou heb jij toch aardig resultaat geleverd. Wat is dit prachtig gedaan. De maker is altijd kritisch, terwijl de kijker het echt wel prachtig vind hoor!! Vol bewondering zit ik altijd naar jouw kaarten te kijken, dus vooral zo doorgaan ;) Fijne vakantie.

Evy G zei

Wauw Marjan! Wat kan jij geweldig kleuren! Ik vond niets mis met je vorige kaarten, maar deze zijn gewoon perfect. Ik ben wel blij dat ik niet de enige ben die verslaafd is aan knutselfilmpjes bekijken 😂

Sabine zei

Wat prachtig ingekleurd! Heel knap gedaan, leuk dat zo'n cursus je dan goed helpt Liefs sabine

Je@net zei

Wauw...oefening baart kunst en dit ziet er al prachtig uit. Wat een schitterende kaarten heb je zo gemaakt, Marjan.
Fijne vakantie gewenst!

Irene zei

Marjan wat zijn ze schitterend, de aanhouder wint zeggen ze immers en hoewel ik jouw creaties áltijd prachtig vind kan ik duidelijk zien dat je qua kleurwerk enorme vorderingen maakt, dikke pluim!
Fijne vakantie, XxIrene

Hannelie zei

So mooi Marjan! Meesterlike inkleurwerk!
Groete

Lia zei

Marjan, wat heb je dit fantastisch gedaan. Ik zou echt niet zeggen dat je nog aan het oefenen bent, zo mooi is het al geworden!!
Lia xx

Rosina zei

Woooow Marjan wat een schitterend ingekleurde helleboristak...zo mooi die gedaan...een schitterend kaartje is het geworden...

groetjes Rosina

KarinsArtScrap zei

wow Marjan wat heb je ze schitterend gekleurd........ben benieuwd hoe dat gaat copics en kleurpotloden.....heb het meer gezien ....dus zal ook naar de filmpjes moeten kijken.

Gr Karin

Hobby Hoogland zei


hoi Marjan wat een mooie kaarten heb je gemaakt ,doe het je niet na,en jij zeg dit is nog maar kleuren voor beginners ik vindt dat je al verder bent, de helleborus is ook goed gelukt, eind van de week laat ik mijn kaart zien met helleborus van foam gemaakt.
een fijne week gewenst.Marjan.

Nancy Soetaert zei

prachtig gekleurd!
geniet van je vakantie!
Nancy

Martha zei

Hoi hoi Marjan,
Wat leuk dat je jezelf uitdaagd!
Het resultaat vind ik supermooi geweldig dat je het al zo goed kunt terwijl je nog maar net bent begonnen met dit medium, ik vind kleuren met alcoholmarkers ook lastiger dan met waterverf en stiften, veel succes en een fijne vakantie!
Liefs Martha

Marlies zei

Wauw je hebt prachtige kaarten gemaakt Marjan. Heel chique met mooie bloemen en heel mooi gekleurd. groetjes, Marlies

Scraptastisch zei

Heel mooi inkleuren is best nog een vak apart hè! Leuk dat je ook de class gaat volgen, maar ik vind dit echt al een juweeltje hoor, ook zo mooi is je honingraat op de achtergrond! Fijne zondag verder Marjan,
xx Gerie

Gerrina zei

Vind ze alle 3 heel mooi! Ik heb echt iets tegen copics...al een aantal keer geprobeerd, maar laat mij maar lekker met water kliederen... Zie ik deze 3 dan denk ik weer; toch wel mooi... Fijn weekend verder!

Trijntje zei

Prachtige kaarten Marjan. Het kleuren gaat je al heel goed af ! Leuke afwerking met de zeskantjes. Groeten Trijntje

Doreen zei

Beautifully coloured cards.xxx

Ans Gilbert zei

Prachtige kaarten Marjan, ik vind je kleurwerk erg mooi,knap om het zo te doen, via filmpjes etc.
groetjes
Ans

Mona Pendleton zei

Stunning cards Marjan! Love the beautiful blossoms and creative backgrounds!

Colien zei

Prachtige kaartjes, heel mooi ingekleurd!
Geniet van je vakantie, heerlijk even je eigen tijd bepalen...
grtz.Colien

Danielle zei

Erg mooi, ik vind jouw kleurwerk altijd super! Prachtig, die groen witte tak. Geniet van je vakantie, heerlijk!!

Marfien zei

Het is weer een mooie kaart geworden Marjan, leuk dat je zoveel plezier beleeft aan het kleuren. Kun je lekker oefenen in je vakantie, hier gaan ze al weer een week naar school . . .

Kate Yetter zei

So many beautiful flowers. Your coloring is gorgeous!

Kaartenkraam zei

Prachtig, ik vind dat je het super doet, het zijn alle drie hele mooie kaarten geworden.

groetjes van Ank

Romy zei

Wauw, wat een prachtige, lenteachtige kaarten! Ik vind dat het je heel goed afgaat, hoor, dat kleuren met Copics!

Nicole Parmentier zei

Wat kun jij dit goed Marjan! De kaarten zijn echt prachtig geworden. Heerlijk toch om weer iets nieuws te leren en je daar dan helemaal op te storten. Jammer dat de Copics zo duur zijn maar ik moet zeggen dat ik ze al meer dan 10 jaar spaar en er nog geen spijt van heb. Geniet van je vakantie!

bolletjelucky.blogspot.com zei

Oh wauw wat zijn ze mooooi Marjan. Jouw kaarten zijn altijd al plaatjes en wat knap dat je je nu nog verder verdiept in het kleuren. Van mij mogen er nog veel van deze kaarten volgen..super.
Lieve groetjes Miranda

Inky and Quirky Designs zei

You make the most amazingly beautiful cards Marjan and it’s always a real treat popping over here to see them 😍
Hugs
Donna xx

Dortesjs zei

waueeeee ...Beautiful colours-lovely colouring on those cards.

Miranda Mols Stampin Utopia zei

Waarschijnlijk kan dit veel beter???? Serieus, nog beter??? Zucht, je hebt duidelijk talent. Ik kan filmpjes kijken wat ik wil, maar bij mij komt het niet. Hahaha. Prachtige kaartjes en mooie kleuren.

Willy zei

Kan het nóg beter? Nou ik ben benieuwd :) Ben nu al onder de indruk! Prachtige frisse kaarten Marjan, vind de gekozen kleuren ook erruggg mooi!!

Wendy Koorevaar zei

Wow heel mooi Marjan, ik vind dat je prachtig inkleurt hoor. Zelf ben je vaak veel kritischer (heel herkenbaar. Maar het blenden gaat je ook al heel goed af zo te zien, mooie overloop van donker naar licht, knap gedaan!

Liefs,
Wendy

Sylvia zei

Prachtige kaarten,Marjan.Echt heel mooi gekleurd.Fijne vakantie.

Groetjes,Sylvia.

Sue Lelli zei

Just like everything else you create - this is just BEAUTIFUL! You look like a Copic coloring pro!

Adriana zei

Prachtige uitvoering! Ik herken wat je schrijft over het kleuren met copics. Ik vind het ook lastig en vermijdt het liever. Maar jij hebt hier na deze kaartjes geen reden meer voor;-) Prachtig!

Groetjes,
Adriana

Doris knippenenplakken zei

Prachtige kaartjes Marjan .
Heel mooi ingekleurd .Wat een talent zeg !
Groetjes Doris

Angelique zei

Schitterende kaarten, wat een prachtig kleurwerk, dat noem ik geen beginnerswerk meer. Heel veel plezier met de cursus, daar leer je vast enorm veel van. Wat een ontzettend schattig kaartje voor de liftchallenge, een heel lief hertje.
lieve groetjes Angelique

Stella zei

Jij een beginner met kleuren? Echt Marjan je bent een natuurtalent; wow! Ik vind ze alle 3 even mooi. Mooi dat subtiele kleurverloop en jij hebt echt gevoel voor mooie details. Zo knap gedaan en zo mooi!!!

Monique Liedtke zei

Weer zó prachtig!! Wat een kunstwerken maak jij toch!!