maandag 13 juni 2022

One rose four ways


De meeste kijkers op mijn blog weten wel dat ik dol ben op bloemen èn op kleuren met verschillende media.
Bij Sandy Allnock zag ik een class die me meteen aansprak: One rose four ways. 
Dezelfde grote roos kleur je in zwart wit, met kleurpotlood, met Copics en met watercolor.
Bovendien was de cursus ook nog aangenaam geprijsd, dus niet getwijfeld!
Ik begon met de zwart-wit roos op grijs Fabriano papier in formaat 15x20 cm.

Sandy kleurt met pastelpotloden, die blenden makkelijk. Ik heb alleen Polychromos en wit en zwart Luminance. Ik heb de Luminance gebruikt en om te blenden de geurloze terpentine van Gamsol, het werkte gelukkig.

Dit werd het resultaat:


 
Daarna maakte ik de potlodenversie:



Deze is gekleurd met Polychromos potloden op Strathmore Bristol smooth. Kleurt erg fijn.

Ik heb me weer prima vermaakt!!  De Copic versie heb ik gisteren gemaakt, nu de watercolor nog, het moeilijkste onderdeel vind ik.
Als...als... ze allemaal lukken ga ik ze bij elkaar ophangen op .... het toilet! 😂

Ik heb trouwens van alle verkopers op AliExpress mijn geld terug gekregen, netjes.

Ik lees op diverse blogs over reacties in de spam. Uit nieuwsgierigheid heb ik ook eens gekeken, één kaartje van Nicole was aangemerkt als spam. Zelf heb ik (gek genoeg)  eigenlijk nooit last met Blogger, maar als ik het zo lees is het flink wat ellende. Ik heb wel laatst de plaatsmogelijkheid aangepast: naar iedereen kan reacties plaatsen, ook anoniem, omdat Ellen klaagde dat ze zo vaak niet kon reageren. Ik hoop dat het ook weer voorbij gaat voor de mensen die er last van hebben.

Groetjes! Fijne week, het wordt mooi weer. 🌞

M@rjan

23 opmerkingen:

aussie aNNie zei

Adorable and very lovely design ... love the colours used. ♥

Els zei

O wow Marjan wat een prachtige rozen heb je ingekleurd en ik kan mij voorstellen dat je deze met veel plezier hebt gemaakt. Goed opgelost met de geurloze terpentine en de rode roos springt bijna van mijn beeldscherm zo mooi is deze.
Ben benieuwd naar je watercolor uitvoering, maar ook die zal vast heel mooi worden.
Met blogger heb ik het probleem dat ik mijn nieuwe volgers niet op mijn homepage kan krijgen. Van alles geprobeerd maar niks werkt.
Geniet van deze mooie week Marjan.
Groetjes, Els

Martha zei

Wat is dit mooi Marjan!
Prachtig ingekleurd zeg, jij bent een kunstenaar!
Bijzonder die zwartwitte versie en de gekleurde spreekt me ook heel erg aan
Uit ervaring weet ik dat het echt niet eenvoudig is!
Ben ook zeer benieuwd naar de volgende
Ja met blogger is het soms lastig, maar bij mij gaat het middels Edge heel goed,ik heb nu zelfs minder klachten en ja die spam heb ik ook, GerJanne wees me erop anders had ik het niet geweten, maar goed het zal wel weer overwaaien...
fijne dag liefs Martha

Rhodé zei

Wauw, prachtig! Je hebt er echt talent voor! Veel van mijn problemen met Blogger zijn opgelost sinds ik een andere browser gebruik. Je moet het maar net ontdekken, hè?!

Scraptastisch zei

Wouw, wat ontzettend mooi Marjan! Dit is een gave als je dit kan en natuurlijk heel veel oefenen! Veel plezier met het maken van de andere twee maar dat gaat vast goed komen!
xx Gerie

KarinsArtScrap zei

schitterend Marjan je hebt dit weer geweldig gedaan

Gr Karin

carla zei

Van mij krijg je ook nog een WAUW, want ik vind 2x de roos zo fantastisch mooi gekleurd. Heel mooi gedaan Marjan.
Er zat waarschijnlijk wel veel tijd in, maar dat is het zeker waard.
Groetjes,
Carla

Ellen zei

Deze zijn ook fantastisch Marjan…allebei schitterend gedaan en de rode knalt ook van mn scherm…een lust voor het oog hoor, ik zei het al eens maar je bent een artiest in kleuren! Ben benieuwd naar de watercolors!
Mijn zeepaardje is ook best goed gelukt al zeg ik het zelf!
Groetjes Ellen

Crea Astrid zei

Wat een prachtige rozen Marjan. Het zwart/wit is prachtig, weer eens wat anders. Maar de kleuren variant vind ik ook mooi. Ik zou niet kunnen kiezen welke ik de mooiste vind. De andere twee gaan vast ook lukken. Ik kijk er al naar uit.
Ik wilde bij Ali binnenkort ook weer eens wat gaan bestellen, na lange tijd niets meer gekocht te hebben van mallen. Als ik het lees bij de mallen bij Ali, die ik dan leuk vind, staat er allemaal bij dat het snel geleverd word, maar als ik je verhaal zo nu lees, zit ik wel weer te twijfelen.
Ik had bij Ans ook een tijd geleden gelezen van die spam berichten en toen ben ik ook eens bij mijn eigen gaan kijken en toen zaten er inderdaad ook bij. Gelukkig kun je het dan zelf verhelpen en komen ze er weer bij te staan. Zelf heb ik met het plaatsten gelukkig ook geen last ervan.
Het is te hopen voor anderen die er wel last van hebben, dat dit probleem snel opgelost gaat worden, anders is het voor hen ook niet leuk meer om te reageren.

Groetjes, Astrid.

Groetjes, Astrid.

Nicole Parmentier zei

Wat zal het bij jou fris worden op het toilet! Je kleurwerk is echt prachtig!! Ik vind dat zo knap! Ik kijk altijd vol bewondering naar de filmpjes van Sandy Alnock. Ze maakt ook echt prachtige dingen en laat het er zo gemakkelijk uit zien, wat het helemaal niet is! Wat leuk dat je een cursus bij haar gevolgd hebt. Het verbaast me dat het kleuren met potlood zo goed gaat op Bristol smooth, ik dacht juist dat je voor potlood juist wat ruwer papier moest gebruiken.. weer wat geleerd dus, ik zal het eens proberen.
Hopelijk deze keer geen Spam van mij, ik had er bij mijn reacties ook een paar tussen zitten..

Doris knippenenplakken zei

Wauw...Wat een fantastische rozen , zo prachtig gekleurd.
Precies echt rozen gewoon Prachtig Marjan!
Groetjes Doris

Irene zei

Ademloos van bewondering en héél benieuwd naar de andere twee Marjan! Je toilet zal straks héél lang bezet zijn 😀😀!
XxIrene

Ans Gilbert zei

Prachtig kleurwerk Marjan, vooral de rode roos echt prachtig. Ik moest nu ook bij jou mijn naam eerst invoeren, anders was de reactie anoniem,
Groetjes
Ansx

Trudy zei

Haha eigenlijk zonde om dit op het toilet te hangen, het resultaat is zo mooi geworden! Ik heb 80 berichten in de spam zag ik, ik ga proberen om ze eruit te halen maar dat is nog wel even een klusje.
Fijn dat je je geld hebt terug gekregen.
Groetjes Trudy

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wauww, prachtig zijn deze twee rozen geworden Marjan. Mooi zoals zelfs de zwart-witte uitvoering tot leven komt met jouw kleurtalent. Ik ben benieuwd naar de volgende twee.
Lieve groetjes Miranda

Trijntje zei

Wat een prachtig kleurwerk. Petje af. Ben benieuwd naar de andere twee. Maar die worden ook vast heel mooi. De mensen komen straks niet meer uit je toilet. Ha.. ha. Gelukkig dat je geen kadt meg blogger hebt. Bij mij gaat het nu ook aardig goed. Groeten Trijntje

Je@net zei

Wauw...wat super mooi gedaan, Marjan.
Ik heb het nu een paar keer geprobeerd, maar het haalt het niet bij jouw creaties!

Caroline Cards zei

Wat heb je de rozen super mooi gekleurd!
Groetjes, Caroline

Diny zei

Wow....wat ontzettend GAAG gedaan Marjan....die verdienen een mooi plaatsje!
Het ziet er zo echt uit....heel mooi!
Ja blogger doet inderdaad soms raar....maar ook ik heb dankzij GerJanne ontdekt waar de spamberichtjes zitten....we worden steeds wijzer!
Groetjes Diny

GerJanne zei

Oeh... wat een prachtig kleurwerk is het! In zwart wit is het heel mooi, maar die andere is ook geweldig gelukt. Ik ben benieuwd naar de andere twee.
Ja echt gek, he die reacties in de spam. De een heeft er last van, de ander niet en soms heb ik het wel en soms niet..Ach, het is een gratis dienst denk ik dan. Dan maar wat meer moeite om alle reacties op de juiste plek te krijgen.

Gerrina zei

Ze zien er allebei zo ongelooflijk mooi uit! Prachtig geworden1 En ik denk dat je er heerlijk 'Zen' van geworden bent! Groetjes, Gerrina

Pat zei

Wow Marjan, what fabulous colouring. I must say I love both totally different looks with the black and white Luminance on grey card which looks like moonlight on the petals, and the fantastic bright red with some brilliant shading...I love the idea of hanging them in the toilet, and so pleased you got your money back from the sellers on Ali. x

Marfien zei

Hoi hoi, nog even een rondje bloggen en zie dat ik helemaal geen reactie heb achtergelaten (dacht dus van wel) Ik vind juist de zwart/wit roos zo mooi ingekleurd, maar dat komt vast omdat we een korte cursus fineliner tekenen gehad hebben van Ferdy Remijn, hij tekent veel dieren in zwart/wit, echt gaaf!
Blijven oefenen hoor, je bloemen worden met de dag mooier