dinsdag 18 augustus 2020

Journal page met alcoholinkt

De afgelopen twee en een halve week ben ik even ondergedoken geweest en heb niets aan de hobby of aan bloggen gedaan. Het was in mijn kamertje zo warm!

De hitte die we hadden is echt zo niets voor mij! Ik kan heel slecht tegen de hoge luchtvochtigheid die er vaak mee gepaard gaat en heb me dus lekker rustig gehouden met een stapel tijdschriften en een boek, de ventilator op me gericht. Totaal geen inspiratie om ook maar iets te maken.

Maar het is nu wel een stuk beter en met alle ramen open koelt het af. Nog even en dan zijn de temperaturen weer normaal.
Ook weer wat gehobbyd, wat kaartjes voor de komende challenges van DCL en Liftchallenge. 

Deze journal page maakte ik al eerder:


Ik wilde eens iets maken zonder stempels en met alleen alcoholinkt en een Copic fineliner. 
Dus eerst de twee libellen getekend en gemaskerd op Yupo papier. Daarna de achtergrond gemaakt met de inkt en alcohol (deppen). De twee libellen gekleurd d.m.v. stipjes zetten en voorzichtig met een heel dun penseeltje te kleuren. Met de Copic liner verder geaccentueerd. Als laatste de bloemen gemaakt. 
Een zomerse pagina. 

En, hoe zijn jullie de warme dagen doorgekomen? 


Groetjes, 

M@rjan

30 opmerkingen:

Hobby Hoogland zei

mooi gemaakt ,en dat met alcohol inkt, prachtig.
Die warmte is ook niks voor mij, maar erg rustig gehouden .
groetjes Marjan.

Irene zei

Ja eindelijk wat frisser en dan komen van lieverlee de zin en energie gelukkig ook weer terug want de afgelopen weken waren ronduit afzien!
Mooie pagina Marjan en die libelle zó knap getekend, ik dacht écht dat het stempels waren!
XxIrene

Anita van Deur zei

Wow geweldig mooi, en wat kun je goed tekenen!
Het was echt afzien met het weer.
Fijne dag groetjes Anita

!neke zei

Super mooi Marjan !

aussie aNNie zei

Stunning card and use of the alcohol inks, love the colours. Like you the humidity takes my breath away so take care and relax. xx

Doris knippenenplakken zei

Wat een prachtige creatie Marjan!
Mooie kleuren top gedaan;
Ik heb me heel stil gehouden had last van lymfe-oedeem, hopelijk is de hitte nu echt voorbij.
Groetjes Doris

Ellen zei

Wat schitterend gedaan Marjan, super en je kan zeker heel mooi tekenen...top!
Ik kan ook niet tegen die hitte hoor en het maakte me doodmoe en dat was ik al door al die weken met krukken te moeten lopen.
Af en toe maakte ik een kaartje met daarbij een ventilator voor mn neus. Veel drinken uiteraard maar ben nu wel blij dat het minder is.
Groetjes Ellen

Lia zei

Prachtig! Zo vol mooie kleuren: echte eyecatchers!
Ook bij mij geen puf om iets te maken. Alles wat op mijn blog staat is al van voor de hittegolf, maar nu begint het weer te kriebelen!
Lia xx

Kaartenkraam zei

Je hebt het wonder van de mooie libellen heel goed weten te treffen! Mooi getekend en prachtig gekleurd. De bloemen die je erbij hebt gemaakt doen me denken aan de rietorchissen waar ik vaak libellen op zie zitten. Zoalsaltijd weer prachtige kleurencombinatie.

De hitte vind ik ook vreselijk en zeker met de hoge luchtvochtigheid erbij, ik word daar ook beroerd van. Maar ik kan toch ook weer niet helemaal niets doen dus toch wat met kaarten maken gedaan want gek genoeg is de inspiratie er de hele tijd wel geweest.
Nog even een paar dagen doorbijten en dan kunnen we weer gewoon 'ademhalen'!

groetjes van Ank

Je@net zei

Je hebt een prachtige pagina gemaakt, Marjan.
Ik vond het deze keer ook erg heftig. De hittegolf duurde lang en hoewel ik er andere jaren best goed tegen kon, kwam er nu maar weinig uit mijn handen. Blij dus dat de temperaturen weer wat gaan zakken!

bolletjelucky.blogspot.com zei

Nou, ik heb lekker op mijn luchtbed in mijn zwembad gedobberd en veel gelezen in de schaduw hihi. Maar langzaamaan gaar het inderdaad gelukkig afkoelen. Mooie pagina laat je zien Marjan en wat knap dat je die libelles zelf getekend hebt, dat vind ik zo knap, ik kan helemaal niet tekenen nl. Mooie kleuren en een mooie tekst, helemaal leuk.
Lieve groetjes Miranda

Martha zei

Woow Marjan dit is zo prachtig, zoals je zag ben ik ook met alcohol inkt in de weer geweest en het is echt moeilijk om er prachtige bloemen van te maken, het is jou supergoed gelukt ook die libellen die je zelf hebt getekend zo mooi in de alcohol inkt gezet het is een schitterende pagina!
Fijn dat je weer wat kunt gaan knutselen vervelend dat je zo'n last had van de warmte....
Liefs Martha




Pat zei

Fabulous drawing with the fineliner and then colouring with the AIs Marjan, and you managed to keep them under control and the results are stunning, so so beautiful...I love it! I am pleased too that the temperatures have dropped back as it was so humid here too which I hate. x

Maaike Huisman zei

Wat knap, dat je deze kaart maakte zonder stempels. Ik moest echt twee keer kijken: echt geen stempelwerk?
Erg mooi gedaan.
Ik doe weinig aan de hobby momenteel, we gaan verhuizen en er staan al veel van mijn spullen in de opslag.
En de warmte van de afgelopen weken vond ik erg vermoeiend, dus niet te veel doen.

Groet, Maaike

Gerrina zei

Wat een gave manier om zo de achtergrond, maar vooral de waterlelies te maken! Je weet al dat ik weinig tot niet gestempeld heb, maar ik ben wel heel wat verder in alles wat ik op de PC moest doen... moet nog meer, maar ik ben al zo veel verder... Hopen maar dat we nu verder lekker normale zomertemperaturen krijgen (max 25 of zo). Ik word er zo sloom van... Groetjes, Gerrina

Els zei

Wouw Marjan wat ontzettend mooi heb je deze art journal gemaakt en dat zonder stempels. Prachtige kleuren heb je voor de libellen en de bloemen gebruikt.
Momenteel kan ik niet zo mijn draai vinden en het te warme weer kan ik niet goed tegen.
Maar heel fijn dat je weer in blogland bent.
Groetjes, Els

Wies zei

Wat een prachtige journal pagina. Knap zoals je de achtergrond en bloemen gemaakt hebt en libellen getekend.
Ik ben ook blij dat het niet meer zo warm is als de laatste tijd. Bij de temperaturen van vandaag voel ik me een stuk beter. Het heeft vanmiddag ook af en toe wat geregend, dat frist ook op.

Nicole Parmentier zei

De zinderende warmte is wel terug te zien in je pagina. Ik vind hem echt prachtig met deze intense kleuren. Ook zo knap dat je alles zelf getekend hebt. Heel erg gaaf.
Mijn hobbykamer is redelijk koel normaal gesproken maar toen het s'nachts ook zo warm bleef was het er alleen vroeg in de ochtend nog lekker. Gelukkig ben ik geen uitslaper en zat ik vaak om half 6 in de ochtend al even in mijn werkkamer. s'middags tijdens de heetste uren houdt ik dan lekker een siësta ;-)

Marfien zei

Jammer eigenlijk dat deze mooie bladzijde in een boekje zit, ik zou hem zo inlijsten en aan de muur hangen om steeds maar van te genieten . . .

Willy zei

Wow Marjan, ik zou zweren dat het stempels waren. Heel knap en het ziet er prachtig uit!! Hier ook weinig aan de hobby, komt wel weer.

GerJanne zei

Getekend! Wauw wat knap. Ik dacht ook echt dat het stempels waren. Het is een prachtige pagina. Ik kan me helemaal voorstellen hoe je je voelde. Ik kan er ook echt niet tegen. Wordt er ook vaak een beetje lamlendig van, dan loop ik te puffen en te zuchten....niet echt gezellig. Ik kon wel wat hobbyen, maar veel kaartjes die ik op mijn blog liet zien, waren al gemaakt voor de hittegolf. En bloggen doe ik beneden en daar is het niet warmer dan 25 graden geweest. Wel warm, maar beter dan buiten.

JOKE zei

Wauw wat een kleurenpracht!!! Ik moet toch ook eens proberen om te tekenen maar ik weet nu al dat het niet gaat lukken...mijn potlood gaat nooit daarheen waar ik hem heen wil hebben...helaas.
Je kaart is spectaculair!!!
Liefs Joke

Trudy zei

Wat een prachtige, fleurige zomerse kaart! Ik zat met mijn voeten in een bak water en een ventilator erbij en om 7 uur in de ochtend ging ik eerst een blokje hardlopen. De rest van de dag was het daar te warm voor. Morgen is het nog 1 dag warm volgens mij maar dan is het echt voorbij!
Groetjes Trudy

Trijntje zei

Wat een leuke creatie heb je gemaakt Marjan. Heel mooie libellen heb je getekend... knap! Mooie achtergrond met de inkt gemaakt. Ik heb de afgelopen 2 weken ook niet geknutseld.. wij zijn er vaak met de fiets op uit geweest en dan lekker bij de waterkant in de schaduw. Zitten Lezen . Heerlijk ... lekker lui met het warme weer . Heb wel wat op mijn blog gezet maar dat had ik al eerder gemaakt. . Groeten Trijntje

Rhodé zei

Wat een prachtige creatie! Heel mooi, zo met al die kleuren. Ik heb het ook heeeeel rustig aan gedaan met die hitte. En ook weinig aan knutselen toegekomen. Misschien heb ik komend weekend nog wat knutseltijd. Dat zou leuk zijn, zo aan het einde van de vakantie.

Ina ( Frysk Famke ) zei

Hoi Marjan,

Ook ik kom weer langzaam boven drijven😉

Dit zijn betere temperaturen...

Wat is pagina ontzettend gaaf, lekker kleurrijk en vrolijk.
Dacht ook eerst dat het stempels waren...maar nee hoor zelf getekend!!

Groetnis fan Ina

Marlies zei

Wat heb je een prachtige creatie gemaakt Marjan. Mooie kleuren, echt een vrolijk geheel en je hebt de libellen heel mooi getekend.
De hitte hebben we goed doorstaan. We hadden vakantie dus liever de hitte dan regen en kou. groetjes, Marlies

Ans Gilbert zei

Voor mij was het ook bankhangen en heel veel lezen, verder nergens geen puf hoor. Je hebt een prachtige pagina gemaakt, met de getekende libellen, de bloemen zijn ook géén stempels?
Groetjes
Ansx

Diny zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Diny zei

Haha....je was ondergedoken Marjan....dat is mooi gezegd!
Het was ook zo warm dat je nergens puf voor had....hoewel wij de keuken aan het opknappen waren!
Maar binnen was het beter dan buiten....al zijn er wel heel veel zweetdruppeltjes gevallen hoor!
Je pagina is prachtig....zo mooi getekend en ingekleurd!
Groetjes Diny