zondag 14 februari 2021

DCL #341

Op ons Dutch card lovers blog hebben we weer een nieuwe challenge. De vorige van Nicole werd erg leuk ontvangen, ik denk zeker deze ook weer. Ditmaal een challenge van Yvonne:

Maak een Slimline kaart met bloemen erop! Hoe precies bepaal je helemaal zelf! De afmeting van een slimline kaart is 21 cm x 10 cm (20cm dubbelgevouwen). Gebruik de kaart staand of liggend.
Op ons blog heeft Yvonne heel veel voorbeeldkaarten gezet, leuk voor als je inspiratie wilt hebben.

Slimline kaarten... ik hou ervan en bloemen... iedereen die mij een beetje kent/langer volgt weet dat ik erg graag werk met bloemen, dus... wel een opdracht voor mij.

Dit werd het:


De bloemen zijn van Altenew, een merk dat echt zulke mooie sets heeft, al vind ik ze wel erg aan de prijs. Al een oudere set: Golden Garden, ik merkte dat omdat ik van sommige stempels stukjes af trok per ongeluk... 

Ik stempelde en maskte ze op Neenah Solar white papier (koop ik altijd bij Studio 92) en kleurde daarna in met Copic Markers. Om de bloemen heen een zachtgrijze schaduw gemaakt. Afgewerkt met rest papier.

Op ons blog veel meer te bekijken, dus ga dat zeker doen! Maar vooral... maak zelf een mooie slimline bloemenkaart en post die voor vrijdag vrijdag 26 februari 18.00 uur.

-----------------------------------

Wat hebben we een heerlijke week achter de rug w.b. het weer. We hebben elke dag een stuk gewandeld, fietsen is er voor mijn man Rob nu niet bij, dus is lopen ook leuk. Ik ben zelfs lid geworden van de app groep Ommetje van Eric Scherder. Ik liep al elke dag, maar bijhouden hoe lang je loopt is op deze manier ook best leuk. Kan ook anders natuurlijk.
Onderweg kom je mooie dingen tegen. Wij wonen aan de rand van Zoetermeer, de Noord AA plas is erg dichtbij en we vinden na meer dan dertig jaar hier, dat we nog steeds boffen.

Een paar foto's:Achter ons huis een stuk van de vaart naar de plas toe (wij wonen achter de witte huizen, tweede rij zeg maar) , waar het erg druk was, muziek ... zo gezellig.


Aan de rand van de Noord AA plas ... daar bevriest het water niet door de wind.


Maar de vorst kan toch aan de rand van het water voor mooie sculpturen zorgen.

Nog een dag, misschien twee... en dan is het weer klaar! Nog even genieten!


Groetjes!

M@rjan

32 opmerkingen:

Anita van Deur zei

Prachtige kaart en het is een hele mooie stempel, de kleuren spatten van het scherm, gezellig al die winter pret, mooie foto`s fijne zondag.

Els zei

Wat een pracht bloemen kaart Marjan en zo mooi ingekleurd.
weer een mooie uitdaging.
Ja wat hebben we nu toch een heerlijke winter en we genieten elke dag.
Prachtige foto's en jullie wonen daar heel mooi.
Fijne zondag en groetjes, Els

Rhodé zei

Ja, bloemen zijn wel echt jouw ding. Wat is jouw kaart mooi geworden! Heel chique. Je kleurwerk is prachtig. Copics geven toch echt wel een prachtig resultaat.

Je@net zei

Wat een bloemenpracht op je kaart, Marjan.
En erg mooie foto's!

Ellen zei

Hier ook maar meteen proberen...
Prachtige kaart ook weer met mooie bloemen...kunstig hoor!
Mooie foto’s maakte je, echt prachtig!
Ik waag me maar niet buiten nu vlak voor de operatie, stel je voor dat ik kom te vallen bbrrr
Fijne dag en groetjes
Ellen

Ellen zei

Na 10 pogingen gelukt!

Marja Sch zei

Wat een prachtige Slimline kaart heb je gemaakt. Die bloemen zijn idd prachtig. Ik ben ook fan van Altenew maar idd best prijzig, jammer dat er wat stukjes loskwamen. Dat hoort natuurlijk eigenlijk niet. De kleuren zijn heel mooi. Wij zijn gisteren naar de vaart geweest en hij was nu goed genoeg bevroren om erop te kunnen schaatsen. Voor het eerst in jaren weer een op de schaatsen gestaan en het ging nog best aardig. Toch een keer gevallen en dan is het lastig opstaan met twee kunstknieën maar mijn zoon was in de buurt om te helpen. Merk nu dat mijn linkerarm wat moeite heeft met bewegen, maar ik had het voor geen goid willen missen hihi. Geniet nog van de laatste winterdag. Wij hoiden het vandaag ook bij een stukje wandelen.

Irene zei

Stunning as always Marjan! Wat woon je daar mooi, ik mis het Hoornse Meer (En tuin met vogeltjes) héél erg maar verder nog steeds blij met het prachtappartement dus maar niet mopperen...
XxIrene

Martha zei

Mooie slimline kaart Marjan,
Prachtig die bloemen, heel mooi ingekleurd!
Ja de sneeuw is prachtig en zeker als je niet hoeft te werken, Richard vond het gisteravond bar koud, hij is wegenwacht dus dat valt niet altijd mee
Maar wij hebben okk heerlijk genoten hoor!
Liefs Martha

aussie aNNie zei

A beautiful card and exquisite design. Gorgeous photos. Happy St
Valentine's day. xxx

Gerrina zei

Een hele mooie bloemenkaart! Mooi die heldere kleuren!
Zonde dat van zo'n duur merk de stempels nu al broos worden vind dat erg snel. Ik heb stempels van Inkadinkado en Tattered Angels die 10+jaar oud zijn en nog net zo goed zijn als aan het begin...
Je foto's zijn prachtig! Ik ben dol op knotwilgen en daar staat een echt mooi rijtje! Kan me voorstellen dat jullie graag wandelen! Fijne zondag!

Diny zei

Prachtige kaart Marjan....wat heb je mooie bloemen gemaakt!
Ook de foto's zijn prachtig.....je komt inderdaad mooie plekjes tegen nu tijdens je wandelingen.
Ik zal deze week ook eens wat foto's plaatsen van de sneeuw.....het is zo mooi overal!
Groetjes en een fijne zondag,
Diny

Marfien zei

Prachtige kaart weer en heel mooi ingekleurd, mooi stempel.
Leuk hè, zoveel mensen zien genieten, dit hadden we allemaal even nodig
Mooie foto van de ijskristallen

Ilse zei

Wat een mooi bloemenkaart! zo heerlijk om overal die bloemen te zien verschijnen.
Groetjes,
Ilse

Ina ( Frysk Famke ) zei

Ohhhh Marjan,

Een waar kunstwerkje laat je ons zien.
Prachtige kleuren. Copics en ik zijn geen vrienden hihi.

Wat zonde dat deze stempels nu al broos worden. Altenew zijn
behoorlijk prijzig dan hoop er heel lang plezier van te hebben.

Ik bewaar mijn clearstamps zoveel mogelijk uit het licht. Vooral
zonlicht merkte dat ze snel achteruit gingen in kwaliteit.

Prachtige foto's laat je zien. Mooi he de natuur.

Fijne dag Ina

Annerieke zei

Prachtige kaart Marjan! Mooi hoe je de bloemen gestempeld en ingekleurd hebt. Heerlijk om nog steeds blij te zijn met waar je woont. Wij roepen dat ook steeds, dat we zo'n geluk hebben om hier te wonen en dan ook mooi te kunnen wandelen en fietsen. Voorlopig staat het fietsen op een laag pitje, Henk is afgelopen donderdag op het ijs gevallen en heeft z'n pols gebroken, wat een pechvogel hè. Hij moet misschien nog geopereerd worden, maar daarna kunnen we wel wandelen natuurlijk.
Groetjes, Annerieke

Annerieke zei

Vergeet ik nog te zeggen dat de foto's mooi zijn, vooral die met de ijssculpturen.

bolletjelucky.blogspot.com zei

Een prachtige kaart heb je gemaakt ter inspiratie voor de nieuwe challenge Marjan. Mooie kleurtjes en leuk om hem staand te gebruiken. Ik vind die slimline-cards erg leuk om te maken dus ik ga zeker weer proberen mee te doen.
Je winterse foto's zijn heel mooi, ik geniet ook elke dag tijdens het wandelen met Ziva.
Lieve groetjes Miranda

Trudy zei

Je kaartje is weer schitterend gemaakt! Mooie kleuren heb je gebruikt! Mijn nicht woont ook in Zoetermeer en die was naar de Benthuizerplas geweest. Dat ligt daar ook in de buurt geloof ik.
Je hebt mooie heldere foto's gemaakt! Ziet er gezellig uit op dat ijs!
Groetjes Trudy

Doris knippenenplakken zei

Prachtige bloemenkaart Marjan!
Wat zijn de bloemen prachtig ingekleurd super mooi geheel.
Wat een mooie foto's , gezellig op het ijs , je woont daar heel mooi.
Fijne week, groetjes Doris

Trijntje zei

Wat een schitterende kaart met de superleuke bloemen. En d3 kleuren zijn prachtige..ik vind het een top kaart. Op dit model komt alles erg mooi uit. Prachtige foto’s last je ons zien. Echt winter even. ...maar hier gaat het ook dooien. Helaas. Want dit weer bevalt mij wel... lekker om buiten te wandelen. . Mijn man heeft zich helemaal uitgeleefd op de schaats... . Jullie maar lekker genieten tijdens de wandelingen. Op de fiets is het wel erg koud. Lekker genieten maar. LGroeten Trijntje

Willy zei

Nou dat is zeker genieten!! Zowel van je prachtige foto's als van je prachtige kaart!! Jij kan kleuren als de beste, zooo mooi! En wat een flink formaatje zo'n slimline kaart, dat is een uitdaging an sich!

Diane zei

What stunning colored flower design Marjan. Love the fun pictures.
Hugs diane

Kaartenkraam zei

Prachtige kaart en leuke challenge.
Je kleurgebruik is weer schitterend net als je kleurwerk. Door de schaduw komen de bloemen a.h.w. los van het papier, heel mooi gedaan.

Mooie foto's ook, heerlijk dat heldere blauw en wat een gezelligheid op het ijs ook bij jullie.
De ijssculpturen had ik al op facebook gezien maar zijn echt geweldig mooi.

groetjes van Ank

KarinsArtScrap zei

een prachtige kaart en bloemen Marjan en super mooie foto's
Gr Karin

Scraptastisch zei

Zou eigenlijk niet mogen dat er van de dure stempels stukjes af breken...jammer toch?! Je kaart is natuurlijk een plaatje niets aan je stempelwerk te zien of goed opgelost door je! Het was nog even spannend of mijn 2de vaccin door zou gaan vanmiddag door code rood. Vanmorgen waren ze dicht, maar lucky me ging het door! Van mij mag het warm water gaan regenen nu, hihi en ja wandelen was wel heerlijk door de sneeuw, velen hebben ervan kunnen genieten. Te gek mijn top 3, ik ga kijken wat ki hiervan kan breien, hihi
xx Gerie

Ans Gilbert zei

Prachtige kaart en een hele leuke uitdaging, ik heb net een slimline kaart gemaakt.
Ik liet Ed de foto's zien, hij herkende het nog allemaal, heeft daar ook gewoond, Snoek sloot, voor dat hij naar Drenthe is verhuisd,
Groetjes
Ansx

Nicole Parmentier zei

Ik wist dat dit een challenge in jouw straatje zou zijn. Je kaart is prachtig!! De bloemen van Altenew zijn inderdaad prijzig maar vaak ook tijdloos mooi dus je hebt er ook wel veel plezier van.
De eerste foto lijkt wel een oudhollands plaatje met al die schaatsers... hier bij ons is ook veel water in de buurt en wordt er volop geschaatst en in de sneeuw gespeeld.. zo gezellig!!

Angelique zei

Prachtige kaart, een hele mooie bloemenstempel, die zijn toch tijdloos. Schitterend ingekleurd en zo mooi die lichte schaduw erom heen.
Mooie foto's, het is zo'n mooi zicht met de sneeuw en de schaatsende mensen. Beter dan die regen die we vandaag weer hadden.
lieve groetjes Angelique

Marlies zei

Een hele mooie chique kaart. Een mooi design, mooie stempels en prachtige kleuren. Echt een kunstwerkje! Ook mooi sfeervol foto's heb je gemaakt. groetjes, Marlies

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Je kaart is weer prachtig Marjan! Ik krijg er echt de voorjaarskriebels van ;) terwijl je winterfoto's ook echt geweldig zijn! Wat een mooie dagen waren het...

Pat zei

I have seen this card on Instagram but it is so beautifully coloured and I really love that stamp that I will say again that it looks stunning Marjan. x