zondag 28 maart 2021

DCL #344

Mijn challenge van de vorige keer is alweer voorbij, fijn dat er toch best wat dames waren die de uitdaging aangingen ... met mooie resultaten! Deze keer is Nicole aan de beurt en verzon zij een erg leuke challenge: 

We gaan een boekenlegger maken!
En wel leuk maar niet verplicht als je je laat inspireren door een mooi boek dat je gelezen hebt en dat ook op je blog vermeldt. Zo krijgen we behalve inspiratie voor leuke boekenleggers ook nog eens fijne boekentips. 


Ik lees heel graag, al van kinds af aan. Toen verslond ik rustig zes boeken per week. Nu haal ik dat bij lange na niet, omdat ik vaker met de hobby bezig ben, behalve als we op vakantie zijn. Dan hobby ik nooit. Maar ik lees elke dag een half uur minstens voor ik ga slapen, als het een keer niet lukt baal ik ervan. Vaak thrillers, maar ook andersoortige boeken. Zoete romans kunnen me niet bekoren.

Dit werd mijn boekenlegger:
N.a.v. het boek van Donna Tartt: Het puttertje. Het schilderij waar het om gaat hangt in het Mauritshuis in Den Haag.
Dit boek is een dikke pil en al wat jaartjes geleden uitgekomen, maar het maakte indruk op me. 
Ik ben fan van deze schrijfster, jammer dat er niets meer verschenen is daarna.

Het boekenstapeltje komt van internet net als het Puttertje. Opgebouwd in laagjes met gesso, stukjes boekpapier, medium matte om te plakken, inkten  en stempels.

Lezen jullie graag? En dan liever een papieren boek of op de E-reader? Hier een E-reader, al snap ik de mensen die liever een papieren boek lezen ook heel goed. Maar op vakantie lees ik erg veel en dan is die reader zo'n uitkomst! En ik hoef niet meer naar de bibliotheek.

Doen jullie mee! Op ons blog meer info en de mooie kaartjes van onze gastdesigner Annerieke en mijn teammaatjes.

Groetjes!

M@rjan

26 opmerkingen:

Creaellenknutselsite zei

wat een prachtige boekenlegger het lijkt wel een foto
groetjes ellen

Irene zei

Vroeger niét anders dan lezen- ook in bed en dan elke keer...nóg 1 hoofdstuk terwijl ik écht moest gaan slapen omdat ik vroeg naar de baas moest 😉.Nu meestal buiten met mooi weer want nét als bij jou is de vrije tijd nu vaak voor de hobby dus het blijft vooral bij de dagelijkse krant spellen. Jouw boekenlegger en het verhaal er achter: mooi!
XxIrene

Marfien zei

Mooi gemaakt Marjan, leuke afbeelding heb je gebruikt.
Ben geen lezer meer, alleen voor het slapen gaan wat korte stukjes

Kaartenkraam zei

Je boekenlegger vind ik echt super mooi. Mooi gedaan die putter op de stapel boeken en alles in de achtergrond vind ik geweldig. Mooie kleuren ook!

Vroeger verslond ik boeken soms wel een paar per week en ik las boeken vaak meerdere keren maar sinds ik fybromyalgie heb kan ik me niet zo goed meer concentreren op wat ik lees, ik neem het niet meer op en dan ben je na een paar bladzijden de draad helemaal kwijt, vreselijk vond ik dat. Inmiddels weet ik al niet beter en mis ik het niet meer.

groetjes van Ank

Diny zei

Wat een gave opdracht en boekenlegger maken.
Ik spaar ze al jaren en lees ook veel....dus nu nog even uitzoeken wat ik ervan ga maken.
Ik lees graag papieren boeken maar ben in de loop der jaren overgestapt naar een e-reader wat gemakkelijker op onze lange vluchten naar Australie en het scheelt een heleboel gewicht!
Jouw boekenlegger is heel erg gaaf geworden Marjan!
Groetjes en een fijne zondag,
Diny

bolletjelucky.blogspot.com zei

O wauw wat een prachtige boekenlegger Marjan. Mooie plaatjes heb je van internet gehaald en heel mooi gecombineerd. Ik gebruik mijn boekenlegger dagelijks want ik ben vanaf het moment dat ik kon lezen al een leesfanaat. Al jaren lees ik het liefst spannende boeken, detectives, misdaad, thrillers etc. Elke dag wordt er hier gelezen in échte boeken, heerlijk :)
Lieve groetjes Miranda

Colien zei

Heel mooie boekenlegger!'
En nieuwsgierig naar je boek, dus meteen gereserveerd bij de bibliotheek. Daar kom ik regelmatig, reserveer altijd online, dus alleen ophalen na een berichtje dat het klaarstaat. Afgelopen vrijdag nog 3 boeken opgehaald. Meestal check ik online even wat de top 10 is, zodat ik weer nieuwe titels kan reserveren. Ik lees dus echt papieren boeken en alleen in bed. 's Avonds voordat ik ga slapen minimaal een half uurtje en in het weekend 's morgens nog even een uurtje. Ik wissel genres af: thrillers, romans, maar ook persoonlijke boeken van/over sporters of artiesten...
grtz Colien

Annerieke zei

Je hebt een prachtige boekenlegger gemaakt Marjan! Leuk dat je verschillende technieken hebt toegepast en veel verschillende materialen hebt verwerkt. Het puttertje is een mooi vogeltje, wij zien ze regelmatig als we gaan wandelen, bijzonder met hun rode koppie. Het boek zet ik op mijn lijst, ik lees graag en heb ook een E-reader. Dat vind ik ideaal, in de zomer lees ik meer dan in de winter, dan is het zo handig dat je veel boeken ter beschikking hebt.
Groetjes, Annerieke

KarinsArtScrap zei

een prachtige boekenlegger Marjan


Gr Karin

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Ik vind hem echt prachtig Marjan! Hij kan zo op de kaft!

Trudy zei

Prachtige boekenlegger met het Puttertje! Ik ken het boek wel maar heb het niet gelezen. Ik lees meestal romans zoals bijvoorbeeld de 7 zussen serie of Nora Roberts. Ik ruil de boeken met vriendinnen want ik heb geen E-reader!
Nog bedankt voor je mooie compliment bij mijn winter/kerst kaartje!
Groetjes Trudy

Monique zei

Wat een prachtige boekenlegger Marjan. Ik lees ook graag maar ben veel aan het knutselen. Dat vind ik wel eens jammer. Er ligt nu een boek klaar van Simone van der Vlugt. Mijn favoriete schrijfster. Ik ga mijn best om mee te doen. Heb nu weer meer tijd!

Fijne zondagavond nog, liefs Monique

Ans Gilbert zei

Ja ik lees veel en graag, heb een nieuwe E-reader maar lees toch het allerliefst papieren boeken, ik reserveer ze bij de bieb en haal ze 1 keer per week op.
Prachtige boekenlegger heb je gemaakt, leuk door wel boek je geïnspireerd werd,
Groetjes,
Ansx

Gerrina zei

Ik ben alle boeken die ik heb aan het herlezen, en kan je vertellen; het zijn er veel! En zo heb ik ook een behoorlijke verzameling boekenleggers... maar geen die hierop lijkt; mooi! Fijn weekend verder!

Rhodé zei

Mooie boekenlegger heb je gemaakt! Wat een.uitkomst is Internet dan.
Ik las vroeger veel, maar nu heb ik daar echt de tijd niet meer voor. In de zomervakantie vaak wel. Daarom heb ik een mini-abonnement bij de bibliotheek. Ideaal voor mij.

Angela zei

Ik ben nog ouderwets 😊 en hou van papieren boeken. Op vakantie lijkt me een E-reader wel ideaal..... maar voor die midweek die wij jaarlijks gaan, red ik het wel met een papieren boek 😁.
Je boekenlegger is écht schitterend. Ben helemaal fan van het Puttertje van Fabritius.... heb er zelfs een koffiebeker van 😂🙈.
Leuke uitdaging trouwens!

aussie aNNie zei

wow Marjan this is one amazing tag, love love love.

Els zei

Wat een pracht boekenlegger heb je gemaakt en leuk hoe je deze hebt opgebouwd.
Als ik lees dan liever papieren boeken en dan het liefst thrillers, maar ook waargebeurde verhalen. Romans vind ik niet leuk om te lezen.
Leuke uitdaging weer.
Fijne dag en groetjes, Els

Nicole Parmentier zei

Ik vind je boekenlegger prachtig Marjan!! Ben ook heel blij met je boekentip. Ik heb "verborgen geschiedenis" en 'De kleine vriend' gelezen van Donna Tartt en vooral het eerste boek vond ik heel goed. Het puttertje heb ik nog niet gelezen maar dat ga ik nu zeker doen! Ik lees nog alleen echte boeken, vind het veel te leuk om boeken te snuffelen in de bieb en boekenwinkel. Mijn vader van 85 is ook gek op boeken en samen wisselen we ze dan uit. Ik heb wel een abonnement op een maandelijkse luisterboeken service, die luister ik dan als ik met de hond ga wandelen of tijdens het strijken.

Danielle zei

Wat een geweldige boekenlegger! Ik ben ook een echte lezer, sinds een paar jaar via de e-reader. Uit gemakzucht, boeken die ik wilde lezen waren vaak niet beschikbaar bij de bibliotheek of ze moesten alweer terug als ik nog niet klaar was met lezen.... Vind het ook heerlijk op vakantie, je neemt met gemak tien boeken mee in je handtas! Maar met de boekenlegger die jij hier laat zien, zou ik bijna weer terug gaan naar de papieren boeken!!

Linda zei

Wat een geweldige boekenlegger, mooi hoe je de plaatjes zo bij elkaar gemaakt heb. Alles klopt gewoon, toppie.

Wies zei

Een prachtige boekenlegger. Het puttertje komt heel mooi naar voren.
Ik lees lang zo veel niet meer als vroeger. Ik las altijd het liefst een papieren boek, maar met vakantie zijn e-boeken praktischer. Je hoeft geen hele tas mee te sjouwen. En nu lees ik thuis ook meest een e-boek, vaak een detective, thriller, maar ook andere boeken b.v. een boek met een stuk geschiedenis. Ik heb laatst 't Hooge Nest gelezen van Roxane van Iperen.
Groetjes, Wies

Martha zei

Prachtig deze boekenlegger Marjan!
Heel mooi gemaakt met dat prachtige vogeltje!
leuk om zo een boek te verbeelden!
Ook ik ben een echte boekenwurm, ik lees wel 3 boeken per week ongeveer, papieren versies het liefst thrillers en de scandinavische ook voor mij geen flauwe gelikte romannetjes, beetje psychologie mag er ook bij zijn
Lekker uitgewaaid aan het strand!
Liefs Martha

Maaike Huisman zei

Ik vind deze boekenlegger prachtig! Goed idee, om dat plaatje van internet te halen. Geeft helemaal de sfeer aan van het schilderij, wat ik overigens nooit in het echt gezien heb.
Sinds Covid gaan we niet meer naar musea, dat mis ik echt wel.
het gemeentemuseum van den Haag is één van onze favorieten.
Groeten van Maaike.

Pat zei

This is a brilliant bookmark Marjan and great to use a book you've read as a starting point and I love the background you have given the pretty goldfinch and seated on a pile of books too. I love historical novels and I am reading a Kate Mosse book called The Burning Chambers which I am really enjoying. I like you only read at night and used to read a lot more books but my hobby takes up a lot of time so not so much reading takes place thes days..lol. x

Ellen zei

Wat een kunstwerkje, die boekenlegger van jou Marjan!
Prachtige kleurencombinatie en ik leg gelijk de link met het boek...
Groetjes Ellen