maandag 30 september 2024

Eco print kaarten

Al een hele poos wilde ik graag me wagen aan Eco printen, d.w.z. het printen van bladeren uit de natuur op papier. Het kwam er niet van, tot ik iets zag als workshop bij Willy Duit (Bewust en gewoon doen), maar omdat zij in Groningen woont, was dat geen optie. Dat zei ik ook als comment op haar Instagram post en ze stuurde me toen heel lief een handleidinkje. Dat gaf het laatste zetje! Op YouTube nog een filmpje erover gekeken.

Aan de slag! Ijzerwater gemaakt, duurt een week of twee. De oude emaille pan waarin ik vroeger kleding verfde uit de schuur en geprobeerd op mijn inductie kookplaat, hij deed het! Tegeltjes had ik nog. En zo aan de slag met aquarelpapier op maat en bladeren uit onze tuin als pakketje strak tussen de tegeltjes gebonden. Uurtje of anderhalf aan de (bijna)kook in de pan met wat water en eindelijk waren ze klaar. Voorzichtig losgehaald, de blaadjes eraf en kijken wat het geworden was. Ik was blij!!!

Na het drogen heb ik de prints nog bewerkt met aquarelverf en gouden spetters en heb er een hele serie kaarten van gemaakt. Op een na zonder tekst, dat zie ik nog wel. Dus het is even scrollen als je ze allemaal wil zien.










Het is herfst en daar passen zulke kaarten goed bij. Drie vriendinnen willen er een als herfst decoratie. Dat is leuk. Een ervan gaat uiteraard naar Willy als bedankje voor haar A 4-tje.


Wil je dit ook zelf te doen dan is dit een goede:



Ben je geïnteresseerd in de handleiding, mail me gerust.

Groetjes!
M@rjan

13 opmerkingen:

Caroline Cards zei

Een serie prachtige kaarten en mooi die toevoeging van kleur!
Groetjes, Caroline

Angélique zei

Wat een verrassende resultaten, de bladeren zijn duidelijk te herkennen. Ik lees ijzerwater, ik ben dan benieuwd hoe iemand ooit zo'n proces heeft bedacht, ik zou er nooit opkomen, ik denk bijna niemand. Spannend om het pakket open te maken en de resultaten te zien.

Irene zei

Niet te geloven wat jij nu weer hebt gedaan, ik heb er nog niét eerder iets van gelezen /gezien (ijzerwater???) en het spannende resultaat is ronduit schitterend!
XxIrene

Colinda zei

Oh, wauw, wat zijn ze gaaf!! Zo leuk en echt iets voor de herfst!

alma.heijenk@gmail.com zei

Oh.... wat is dit MOOI!!!! prachtig, wat een mooi resultaat met dit proces. ijzerwater.. nooit van gehoord.
ik ga het filmpje bekijken. ben wel nieuwsgierig naar de handleiding van jou.
groetjes Alma

Martha zei

Dit is schitterend Marjan
Wat is dit mooi zeg, jij bent altijd op zoek naar iets nieuws en dat is je goed gelukt!
Liefs Martha

Sigrid1972 zei

Schitterende resultaten zeg. Met recht handwerk waar veel tijd en werk in gaat zitten. Echt heel mooi Marjan...
Groetjes, Sigrid

Kaartenkraam zei

Wat is dit mooi! Het spreekt me erg aan, heb het filmpje ook bekeken en ik ben van plan het ook eens uit te proberen.
Prachtige kaarten als resultaat!

groetjes van Ank

bolletjelucky.blogspot.com zei

Oh wauw wat heb je nu weer voor moois gemaakt. Nog nooit van gehoord, ijzerwater? Schitterende afdrukken heb je gemaakt. Ik ga het filmpje eens bekijken, bedankt voor het delen Marjan.
Lieve groetjes Miranda

Anita van Deur zei

Wauw wat een toffe serie, zulke prachtige kaarten Marjan werken met inkt gaat je super goed af.

!neke zei

Heel gaaf

Trudy zei

Ik heb met verbazing je verhaaltje gelezen! IJzerwater! Nog nooit van gehoord maar het resultaat zijn een paar schitterende kaarten, het zijn net schilderijtjes!
Leuk dat jij heel veel technieken gewoon gaat proberen!
Groetjes Trudy

Crea Astrid zei

Wat een prachtige creaties heb je ervan gemaakt. Nog nooit van deze techniek gehoord. Ik heb het filmpje gekeken. Leuk en mooi wat het resultaat er ook van is. Zou je zo niet verwachten.

Groetjes, Astrid.