Pagina's

woensdag 26 juni 2019

Even adempauze ...


Tjonge wat was het warm!! In mijn hobbykamertje wordt het 40 graden! Ik hield het er niet uit en heb dus ook nauwelijks geblogd, veel te heet! Vandaag heel wat blogs afgegaan om het in te halen.
In plaats daarvan gaan fietsen met manlief, die nog steeds herstellende is, maar met wie het verder prima gaat. Gisteren hele dag binnen gebleven, ik kan er echt niet tegen!
Nu is het koel, maar in huis boven nog niet. Gelukkig wordt het pas zaterdag weer echt warm en blijft dat niet zo.

Ik heb vorige week een set van 15 kleuren van Daniel Smith waterverf gekocht. Met deze set een kleurenkaart gemaakt, je kunt er heel veel tinten mee krijgen, super! echt blij mee, want in tegenstelling tot de Zig brushes zijn de meeste van deze kleuren licht echt.


Deze kaart ermee gemaakt:


Met de mooie bloemen van Altenew, die ook een losse stijl hebben, wat ik erg mooi vind voor watercolour.

Morgen werken, vrijdag ook maar op schoolreis naar Drievliet met de Ooievaart (rondvaartboot). Mijn laatste schoolreis...

Groetjes, Marjan


M@rjan

21 opmerkingen:

Doris knippenenplakken zei

Hoi Marjan, ik kan ook niet tegen de warmte echt misselijk van de warmte.
Gelukkig vandaag weer wat koeler .Wat een prachtige verjaardag kaart . Mooie van kleuren weer een toppertje.
Prettige schoolreis, groetjes Doris

Marfien zei

Mooie kaart met deze waterverf, moet ik ook maar eens proberen ipv kleuren
prachtig kaartje Marjan
Je laatste schoolreis als juf zul je bedoelen, hier worden gepensioneerde juffen nog jaren meegevraagd als vrijwilligster . . .

Scraptastisch zei

Hoi Marjan,
Hier hetzelfde binnen niet te doen meer, leef compleet buiten en blij als ik mag werken waar het een stuk koeler is als bij mij. Ook bijna niet aan het bloggen heb zo'n ramen partij en plat dak dus het is hier ook kom in de kas! Nu ook een tijdje aan het bloggen omdat het nu maar 25 graden in mijn hutje is Ik kan heel goed tegen de warmte maar nu was toch ook mijn grens bereikt hihi Heb ik gemist dat dit je laatste schooljaar is wat een fijn vooruitzicht ik denk er nog maar niet aan zal nog wel 4 a 5 jaar moeten werken best nog lang als ik erover nadenk, dus dat doe ik maar niet! Nu dan maar je kaartje want daar kwam ik voor het moet altijd even wennen maar het water color effect met je nieuwe verfdoosje is erg mooi en wat veel tinten kun je van 15 kleuren maken zeg! Veel plezier ermee en we gaan er weer een fijne werkdag van maken morgen Marjan en een gezellig schoolreisje vrijdag!
xx Gerie

Pat zei

Translation tool is not greatforDutch, but if I understand it you are retiring, but maybe just stopping for a while, but anyway enjoy your free time. I love your gorgeous flowers and beautifully coloured with these new watercolours and your chart shows just how many colours can be mixed too. So pleased your husband is progressing well, and hope the weather soon cools a bit. We have very humid weather at the moment but with grey skies. Sun seems to be in short supply at the moment. x

KarinsArtScrap zei

wat een prachtige kaart en kleuren Marjan.
ja ik kan er ook niet tegen vanmorgen ook alles ingehaald.
van mij mag het weer heel gauw afkoelen.


gr karin

bolletjelucky.blogspot.com zei

Inderdaad fijn dat het vandaag wat koeler is. Ik geef je groot gelijk dat je dan andere dingen gaat doen Marjan. Wat heb je veel kleuren/tinten gemaakt met dat doosje van 15..super. Je kaart is een plaatje en wat fijn dat de kleuren licht-echt zijn. Ik zag laatst een kaart die ik met twinkling H2O gekleurd had en die was bijna helemaal blanco geworden...zonde van het werk toch?
Veel plezier op schoolreis en keep it cool :)
Lieve groetjes Miranda

Ellen zei

Wow wat een hoop kleuren heb je gecreëerd...prachtig hoor! Je kaart is weer een beauty!
Veel plezier vrijdag bij je laatste schoolreis...extra van genieten dan maar! ( ik denk dat je heus wel weer eens gevraagd wordt want zo gaat het!
Groet Ellen

Wies zei

Prachtige kaart Marjan. Heel mooi ingekleurd met waterverf.
Ja, het is vandaag wel een stuk aangenamer dan gisteren. Ik was blij dat ik 's middags niet hoefde werken. Niet echt prettig zo warm als het was.
Groetjes, Wies

Els zei

Een pracht kaart heb je met deze nieuwe heldere kleuren gemaakt. Leuk dat je met zoveel kleuren kan werken.
Nee deze abnormale warmte kan ik ook niet goed tegen en ben echt blij dat het vandaag lekker afgekoeld is. Helaas kan ik niet in het zonnetje zitten, maar dat komt wel weer.
Oei je laatste schoolreis en dan is dit schooljaar alweer voorbij. Een jaar gaat zo snel voorbij.
Geniet maar lekker van je schoolreis en groetjes, Els

Ans Gilbert zei

Ja, het zit er bijna op, je laatste schooljaar, maar jullie stoppen samen, echt een heerlijk vooruit zicht. Wat kun je veel kleuren maken met 15 kleurtjes, ik vind het ook veel te warm, al was het vandaag wel wat koeler,
Ansx

Diny zei

Het zit er nu inderdaad bijna op voor je Marjan.....nog even doorzetten en daarna genieten.
Je kaartje is prachtig....mooie kleurtjes!
Groetjes uit een warm Nispen,
Diny

Je@net zei

Wat een pracht van een kaart is dit, Marjan. En wat een mooie kleurtjes.
Was ook erg blij met de prachtige kaart die ik van je kreeg. Bedankt daarvoor!

creaties van Daatje zei

Hoi hoi Marjan
mooie kaart met je nieuwe waterverfjes!
Ja het is echt warm, gelukkig is het vandaag wat koeler geworden,
gisteren en eergisteren hebben wij een brommerritje gemaakt, dat was echt wel te doen, binnen blijven is voor ons geen optie en buiten zitten was te warm, vandaag ben ik weggeweest naar Noorenzo op de scooter, heerlijk uitgewaaid en lekker was spulletjes gekocht
Fijne schoolreis morgen!
Liefs Martha

GerJanne zei

Ha Marjan,
Wat heb jij een boel kleuren weten te maken van die 15 basiskleuren (beetje oneerbiedig, want er zijn eigenlijk maar 3 primaire kleuren..) Ik vind het echt iets voor jou, want je laat meteen een prachtige kaart ermee zien! Zo knap vind ik dat.
Hier in Schotland is het heerlijk weer. We boffen enorm, moet ik zeggen. Ik heb nu te weinig zomerkleren bij me. Had op gemiddeld 16, 17 graden gerekend, maar morgen wordt het 24. Vandaag ook heel warm (voor Schotse begrippen, 22 graden), dus perfect voor ons.
En als ik het goed heb werk je nog tot kerst, of was het 1 december? Dan is dit inderdaad je laatste schoolreis....geniet er maar van!

aussie aNNie zei

Beautiful colouring love this stamp.

Gerrina zei

Hier hetzelfde; de inkt werkte gewoon niet meer zoals het hoorde, zo warm was het ook in mijn hobbykamertje. Hoop vandaag het laatste beetje warmte eruit te krijgen...
De waterverf ziet er gaaf uit! Ben blij dat ik maar een kleine set Zigs gekocht heb en nu helemaal blij met de Caran D'Ache museum aquarelle; die zijn ook lichtecht en kun je voor alle aquarel technieken gebruiken.
Je kaart is weer prachtig; mooi die getekend-lijkende bloemen met de aquarel! Hoop dat jij ook snel je kamer weer gewoon gebruiken kan! Groetjes, Gerrina

Mariken zei

Prachtige kaart, wat een plaatje! Wauw, wat een supermooie kleuren zijn dat! Lijkt me echt heel tof, deze verf!

Willy zei

Prachtige kaart heb je ermee gemaakt, mooi detail is die gestipte binnenkant. Ik heb ook net een doosje aquarelverf aangeschaft van Winsor & Newton, prachtige pigmenten hebben die. Ik vind het nog best lastig hoor die kleuren mengen. Ben benieuwd hoe je aan deze kleurkaart komt, lijkt me heel handig!

Danielle zei

Je kaart is echt zo mooi, ik zag ‘m al voorbij komen. Die verfjes zijn wel mooi zeg! En natuurlijk jouw kleurtalent, dat maakt de kaart af :-) Ik ben ook blij dat de ergste hitte weer weg is. In combinatie met de nekhernia zorgde het voor nog meer slaapgebrek en klachten..... Wat moet dat vreemd zijn, je laatste schoolreis. Extra genieten dus morgen!!

Marlies zei

Een prachtige kaart Marjan. Mooie kleuren en een leuk design. Super mooi! Ik hoop dat je hebt genoten van je laatste schoolreis.
groetjes, Marlies

Sue Lelli zei

Beautiful card and your color chart is pretty, too! I take it you don't have A/C like we do in Florida. I can't take the heat, that's for sure.