maandag 8 september 2014

Het curry recept

Hoi!

Omdat ik verzoekjes kreeg om het curry recept te delen, doe ik dat graag natuurlijk. Mijn moeder noemde het Curry India, dus bij deze:

Voor deze curry gebruik je géén pasta, die smaakt heel anders. Ik heb altijd deze, vind dit een erg lekkere en koop die bij een toko.



 Curry India (4 personen)

Ingrediënten:

  • 1kilo sucadelappen in blokken gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd + 2 teentjes knoflook in stukjes of geperst
  • 250 gram in plakjes gesneden champignons
  • 1 eetlepel azijn
  • 1/2 eetlepel bloem
  • 3 eetlepels afgestreken eetlepels Mild Madras Curry powder
  • een in kleine stukjes gesneden rode peper of sambal naar smaak
  • een scheutje Ketjap
  • een laurierblad, zout (of een bouillonblokje) naar smaak
Bereiden:
Fruit de ui en knoflook in de pan, haal eruit en braad de brokken vlees rondom bruin.
Bestrooi met de bloem en roer door.Voeg de rest van de ingrediënten toe (behalve de champignons), roer goed door en zet het vlees net onder water.
Laat het sudderen tot het vlees bijna gaar is. Doe de champignons er het laatste half uur bij.

Eet met rijst.
Geef daarbij schaaltjes met in stukjes gesneden tomaat, komkommer, banaan, sinaasappel of mandarijn, appel, ananas, augurkjes en zilveruitjes, waarvan iedereen naar smaak neemt (Het gaat om de combinatie zoet/zuur.)

Eventueel nog een schaaltje pindasaus voor de liefhebber, dat hoort er niet echt bij, maar hier vinden ze dat juist erg lekker erbij. Ook kun je nog gebakken uitjes of seroendeng erbij doen.

Op tafel staan al die schaaltjes erg feestelijk. Eet smakelijk!
  photo Signature.png

23 opmerkingen:

Marianne Schut zei

Jummie Jummie Marjan, dat klinkt heerlijk! Bedankt voor het delen. Liefs Marianne

Wilma zei

Oooh, heerlijk!!! Ligt al uitgeprint te wachten. Bedankt.

martina's kaartjes zei

je bent vergeten om van het bereide gerecht een foto toe te voegen om ons nog meer te laten watertanden hahahaha ! super als ik dat zo lees...
misschien moeten we een afdeling : originele recepten om te delen maken, elke maandag een recept of zo ? =)
bedankt, wie weet komt het ooit wel een keertje van pas =)
grtjs,martina
x

Ans Gilbert zei

het lijkt me heerlijk Marjan,
ik ga het printen en bewaren, mijn man wil het vast een keer maken, dankjewel
liefs Ans

Marjolein zei

Hé, dat is leuk van je! Ben zelf eigenlijk geen curry liefhebber, maar na het lezen van jouw recept wil ik het toch wel een keertje proberen, want het klinkt erg lekker en niet te heet, ha, ha.
Ik hou wel van pittig, maar ik heb een keer een Indiase curry gegeten die zo heet was, dat ik de hele avond in brand stond! Ha, ha.
Gelukkig hadden ze toen ook wat zoet fruit erbij gegeven en dat was weer heerlijk om erna te eten, bluste meteen de boel een beetje. :-)
Bedankt voor het delen.

Groetjes,

Marjolein

ps. las net de reactie van Miranda op je vorige blogbericht.... eerlijk is altijd fijn, maar ik probeer altijd wel te kijken naar de positieve dingen die ik zie op andere blogs. Misschien is het niet allemaal mijn smaak, maar toch kan het me wel inspireren. Probeer niet teveel te denken aan hoe ik het zelf zou doen. Maar alleen maar alles mooi vinden hoeft natuurlijk ook niet.
Nou vind ik jouw werk wel een klasse apart hoor! Ik geniet altijd als ik langs kom en ik ga zeker geïnspireerd weer weg, ha, ha, want je gebruikt altijd zulke leuke technieken. :-)

Marjolein zei

Wauw, zo'n man wil ik ook wel!

Marjan zei

Dank voor je leuke woorden. Ik snap wat je bedoelt, Marjolein. Ik waardeer eerlijkheid erg en dat mag natuurlijk geuit worden, alles maar mooi vinden is ook onmogelijk en een mening geven is prima. Smaken verschillen, dat ook.

Willy's creations zei

Dat lijkt mij lekker...hm...ik neem het recept mee...dank je wel:-)

Groetjes,Willy

Miranda V zei

Ik moet stiekem wel grinniken om wat mijn reactie teweeg brengt. ;-) Ook ik snap jouw punt helemaal Marjolein. Ik vind het werk van Marjan (en alle andere blogs die ik volg) enorm inspirerend en ik geniet ontzettend van het kijken bij andermans technieken en werk. In stijlen die bij die van mij aansluiten, maar juist ook heel andere stijlen. Ik blog ook zeker niet om te vertellen hoe ik iets anders zou doen (wat een zuurpruim zou ik dan zijn!), want dat iedereen iets anders doet is juist zo leuk! Maar wat mij vooral opvalt in 'blogland' is dat mensen een beetje bang zijn om opbouwende kritiek of een eigen mening te geven (zoals ik zelf ook in mijn vorige post zei: wie ben ik om hier iets van te zeggen?). Als men een reactie achterlaat is het vaak positief (en dat is leuk, daarom volgt diegene je natuurlijk ook!) en als iemand iets niet leuk vindt, blijft een reactie vaak uit hihi. Dat geeft niet, want we hoeven echt niet elkaars kaarten onder de loep te leggen en kritiek te uitten op elke creatie. Maar ik vind het juist zo leuk als iemand ook eens zegt wat er dan voor zorgt dat een kaart 'iets' mist of wat dan ook. Ik weet gelukkig dat Marjan hier geen nachten van wakker gaat liggen ;-) en deze opmerking kan hebben. Maar ik vind het wel grappig dat mijn opmerking opvalt, het is leuk om te zien hoe anders iedereen er weer tegenaan kijkt! Smaken verschillen inderdaad, en dat is juist het inspirerende waardoor we allemaal wat anders maken en lekker bij elkaar kunnen gluren en reageren. :-)

Marjan zei

Opbouwende kritiek is nooit verkeerd en daar heeft Miranda echt een punt.

Je@net zei

Klinkt heerlijk, Marjan. Heb het recept meteen opgeslagen. Nu maar eens gaan struinen of ik in de stad een toko kan vinden met deze curry. En anders maar even online shoppen (lang leve internet :o)
Bedankt voor het delen!

Renate zei

Bij deze is dit recept toe gevoegd aan mijn receptenmap. Ik ga dit zeker een keertje maken. Ook ik zal op zoek moeten gaan naar een Toko in de buurt. Maar Google is je beste vriend, dus dat zal geen probleem zijn.

-xies- Renate.

Tineke van der Linden zei

Leuk dat je het recept wil delen met ons. Het lijkt me erg lekker. Ik sla het in elk geval op. Nu nog een toko vinden maar die zijn in ons dorpje niet te vinden haha.
Dank je wel!
Groetjes Tineke

Judith zei

He, jammer, dit jaar heeft zonder aankondiging de enig bestaande toko in ons 'dorp' zijn deuren gesloten )-:
Het recept klinkt verleidelijk. Gezien ik geen vlees nog vis eet, zal ik eens naar een alternatief zoeken (kan wel even duren...) Dank je wel in ieder geval voor het delen, Marjan!
Groetjes,
Judith
PS: ik begrijp niet waar mijn reactie is gebleven op je vorige kaart. Ik vind de stempeltechniek heel mooi en van de kleuren houd ik ook.

Plony zei

Dit ga ik opslaan.....super dat je het met ons wilt delen....dankjewel!
groetjes van Plony

Ellen zei

Mmmmmm klinkt lekker! Wat leuk dat je je recept met ons deelt :)

Anneke zei

hoi Marjan
heb het even opgeslagen wat het klinkt overheerlijk.
bedankt voor het delen met ons en liefs van An.
ps, ik heb je gemaild

GerJanne zei

Dank je wel Marjan, dat gaan we uitproberen!
GerJanne

Willy zei

Mmmm...dat klinkt goed :) bedankt voor het delen Marjan!

Unknown zei

Ja, dit is inderdaad de enige curry die de juiste smaak overbrengt in gerechten Marjan! Leuk om weer eens een ander recept te lezen, die van jou klinkt heerlijk! Ik maak zelf met enige regelmaat kip madras, met o.a. rozijnen, ananas en appelstukjes en uiteraard ook met sambal gecombineerd, want juist dat pittige met het zoete maakt het zoooooooooo lekker ;-) Groetjes, Ira
Ira’s Crea Corner

Gerdine zei

Dank je voor het recept! Ik sla het snel op!

Misseke zei

Dat ziet er lekker uit - ik heb het ook opgeslagen en ga het zeker eens proberen.
Dank je wel voor het delen ;)
Groetjes,
Misseke

Nicole Parmentier zei

Hier in het dorp zit helaas ook geen toko maar ik fiets iedere zaterdag naar de markt in Eindhoven en daar zit een mega-toko. De curry-kruiden staan al op mijn lijstje, ik ga het recept zeker proberen, ben erg benieuwd!