Pagina's

dinsdag 1 juni 2010

Twee dagen verder... vliegjes, bisons enzovoort...

... ben ik een stuk meer tot mijn positieven gekomen!
Ik heb een beetje een hekel aan het woord "jetlag" omdat ik er sommige mensen over heb horen praten die zich vooral wilden laten voorstaan op hun verre en o zo interessante reizen.
Maar desondanks kan ik niet ontkennen dat het bestaat en heb ik er gelukkig minder last van dan drie jaar geleden, toen we ook naar Amerika zijn geweest. Of... lijk ik nu ook een beetje opschepperig? :) :)

Ik heb het lekker rustig aan gedaan, vooral zondag en maandag. Wat heerlijk dat ik pas donderdag weer voor de klas hoef! Best luxe om parttime te werken. Vandaag een iets actiever dagje gehad. Flink staan poetsen en een leuke wandeling gemaakt met mijn vriendin Ineke. Ik woon aan het Noord AA in Zoetermeer, een plas water waaromheen je een goede wandeling kunt maken. We hebben een lekkere capuccino gedronken op het terras aan het water en de beweging was heerlijk!

Van scrappen zal nog niet veel komen, ik ben nog erg bezig met mijn fotoboek en dat gaat toch echt even voor. Maar misschien vinden jullie het wel leuk om nog een vakantie ervaring te lezen:

We waren halverweg de vakantie in Salt Lake City. Daarbij hoort natuurlijk het Great Salt Lake. Als natuurliefhebber ga  je daar heen, geen twijfel mogelijk!! Wij dus ook. Op naar Antelope Island, midden in S.L. Het zag er mooi uit, dat enorme meer met bergen met sneeuw op de achtergrond.


Wij wilden wel naar die mooie witte stranden. Bij het Visitor Center zagen we al wat vliegjes enzo, maar ach...
                                                      
Tot we dus echt op een zo'n mooi strand waren en richting Lake liepen.
Je moet weten dat dat vijf keer zo zout is als de oceaan en dat er weinig in kan overleven.
Wat er wel leeft is het het larfje van de Brine flie. Een minuscuul vliegje, niet groter dan een heel klein speldenknopje.Het larfje ken ik wel, dat koop ik namelijk weleens voor mijn visjes als traktatie.  Het vliegje op de foto is VEEL kleiner dan in werkelijkheid. Zodra we halverwege het strand waren werden we letterlijk overvallen door een enorme hoeveelheid vliegjes!
Die overal zaten... armen, benen, gezicht, haar... achter mijn oren....

Om je heen slaan, blazen... het hielp weinig. Later kwamen we er pas achter dat ze ook steken. Rob had zijn shirt uit en zijn bovelijf zat onder de dag erna. Ik had op mijn wangen en onder mijn zonnebril een flink aantal rode puntjes. Achter mijn linkeroor de dag erna een bult die flink pijn deed.Op de foto een klein aantal vliegjes, net nadat ik een flinke veeg over mijn gezicht had gegeven.

Ik heb een valse blik.... gek hè??

Wat het goed maakte was de rest van Antelope Island. We hebben daar veel leuks gezien. Er leeft een kudde bisons. Met vlooien... dus ook rode puntjes op onze enkels....


Maar ook de AntilopeEn veel vogels, waarvan ik deze op de foto kon krijgen door ernaartoe te sluipen.
Mijn zoomlens hielp een handje.


Maar even goed, al was het nog zo mooi. Op Antelope Island zien ze ons niet meer.
Ik snap echt niet dat er hier mensen op de stranden liggen in de zomer. Wij wisten niet van de vliegjes van tevoren, maar naderhand lazen we op internet dat het ook in de zomer zo is.

 Tot de volgende keer!
Bedankt voor je berichtje!

11 opmerkingen:

Jolanda Cuper zei

Prachtige foto's en een leuk reisverslag!
Groetjes Jolanda.

Ellen zei

Jeetje wat een verhaal Marjan! Ik kan me er wel een voorstelling van maken. Wij zijn ooit met pinksteren in friesland wezen kamperen en daar stikte het ook zo van de mietsen, zoals ze genoemd werden. Er liepen zelfs cmpinggasten met van die imkerkappen rond, we konden bijna niet buiten zitten. Maar de foto's zijn prachtig!

Groetjes Ellen

Monique/bloem zei

Jee Marjan, wat heb je toch een prachtige foto's! Het verhaal van de vliegjes is leuk om te lezen, maar de kriebels lopen over mijn rug! Yek. :)

chantal zei

Hoi Marjan,

Ik ben daar zelf ook geweest en hebben toen bijna geen insecten gezien. Ik kan me voorstellen dat het verschrikkelijk is!
Wat een mooie foto's heb je bij je verhaal geplaatst.
Liefs Chantal

Monique zei

Brrr, hou helemaal niet van insecten! maar je hebt PRACHTIGE foto's gemaakt!!! vooral die van dat vogeltje, echt geweldig!! enne, nee hoor, je klinkt helemaal niet opschepperig!

wim zei

Mooi zelfportret met een verhaal.

wim zei

Dat is toch niet toevallig Inneke uit Leidschendam ;-)

Wilma zei

Wat een geweldige foto's! Balen van die vliegjes, zou mijn ding ook niet wezen..brrrrrr

Fred zei

Hoi Marjan,

een leuk verslag en mooie foto's, ik kijk al uit naar je volgende keer.

Groetjes,
Fred

Anja (scrappie) zei

prachtige foto's Marjan iekkkkss die vliegjes griebel maar ondanks dat was het toch wel de moeite waard leuk om dit allemaal te lezen net alsof we zelf een beetje op vakantie zijn.

Wilma B zei

Prachtige foto's en verhalen. Brrr die vliegjes, helemaal terecht die lekkere valse blik van jou!