zondag 17 januari 2021

DCL #339

De challenge van Rosalien werd heel erg leuk gevonden en terecht! Ellen verzon de nieuwe Dutch card lovers challenge en die luidt:

Paper strips & die cuts

Dit is de bedoeling; maak een achtergrond van papier strookjes en stans hieruit een afbeelding of tekst.

Maak met zowel de overgebleven achtergrond van paper strips als met de die cut een kaart.

Mocht je de opdracht verduidelijkt willen zien, dan vind je op ons blog onze voorbeelden. 
Dit werden mijn kaarten waarvan de linker kaart in strookjes is.:

Ik heb er meer gemaakt, maar die verdwenen in de prullenbak. De stansen die ik koos kwamen niet door de laagjes heen. Ik plakte die eerst op een vel heel dun papier om ze strak bij elkaar te houden.

Voor deze strips gesneden, aan elkaar geplakt met stukken plakband om het niet te dik te maken en om de strips bij elkaar te houden. De grote letters kwamen er gelukkig wel doorheen en dat werd even puzzelen omdat ze natuurlijk ook uit stukjes strips bestonden. Maar niks kwijtgeraakt :)

Mijn teammaatjes maakten heel mooie voorbeelden, kijk maar eens en doe gezellig mee met ons!

----------------------

Gisteren naar de uitvaart geweest van de moeder van mijn beste vriendin. Moeder was 96, een zeer respectabele leeftijd. Vreemd op deze manier. Gelukkig is het een grote zaal en is afstand houden daar makkelijk. Ik zag mijn vriendin weer voor het eerst sinds maanden. Erg dat je elkaar dan niet eens even kunt vastpakken, zeker bij zo'n gelegenheid. 
Net als een andere vriendin wiens man opgenomen is met Corona een paar weken geleden, hij moet nu revalideren in een centrum, te zwak om naar huis te kunnen ... kan niets meer. Zij zat er helemaal doorheen, de angst ... ook dan moet je afstand houden. Het is niet anders, maar het valt me soms echt zwaar. Maar ja, wie niet.

Groetjes,
M@rjan

33 opmerkingen:

Je@net zei

Erg mooie kaarten, Marjan.
Ja, het zijn zware tijden, zeker in dat soort situaties. Hopelijk duurt het nu niet lang meer, sterkte!

Rhodé zei

Mooie voorbeeldkaarten heb je gemaakt. Als het me gaat lukken om deze keer mee te doen, zal ik dus goed op moeten letten dat het niet te dik wordt. Bedankt voor de tip.
En ja, het is zeker pittig. Ik hoop heel erg dat 2021 het jaar zal zijn waarin we weer meer vrijheid krijgen. Voorlopig zal het nog echt even doorbijten zijn. Sterkte!

aussie aNNie zei

Stunning post with gorgeous cards. Love fabulous idea and the colours used. ♥

Anita van Deur zei

Mooie kaarten Marjan, juist in deze omstandigheden is de arm om je heen zo belangrijk.

Irene zei

Leuke challenge en mooie voorbeelden mét goede tips! Dubbel droevig al dat verdriet en niet kunnen knuffelen/troosten, je voelt je dan zó machteloos/tekortschieten terwijl dat écht niét zó is maar bellen/mailen is gewoon niét hetzelfde en zal het ook nooit zijn...
XxIrene

KarinsArtScrap zei

geweldige gave kaarten Marjan
Gr Karin

Martha zei

Prachtige kaarten Marjan!
Mooi gemaakt, inderdaad de dikte van hwt papier zal belangrijk zijn!
Ach ja wat erg allemaal en zeker als ke elkaar nog niet eens kunt vasthouden ook ik mis dat erg
Fijne dag liefs Martha

Irene zei

Ik ben natúúrlijk altijd heel blij met lieve mailtjes maar na het overlijden van mijn zus - al weer bijna 1 jaar - er voor mijn nichtje niét kunnen zijn daar heb ik het nog stééds moeilijk mee, om over géén afscheid kunnen nemen maar te zwijgen..eer we nu allemaal een prik hebben gehad en ik me écht safe voel is het herfst dus 2021 is nét zo'n akelig jaar als 2020

Marlies zei

Hele mooie originele kaarten Marjan.
Het is inderdaad heel triest dat je met vreugde en verdriet elkaar niet kunt vasthouden. Laten we hopen dat met het vaccineren alles uiteindelijk weer normaal zal worden.
groetjes, Marlies

Ellen zei

Heel erg mooie kaarten Marjan, zowel de uitgestanste versie als de hergebruikte stansen doen het goed op je kaarten. Mooie contrasterende kleurtjes!
Met zulke trieste gebeurtenissen mis je het persoonlijke contact extra hard, hopelijk kunnen we Corona dit jaar eindelijk achter ons laten, kom maar op met die vaccins.... Groetjes Ellen

Doris knippenenplakken zei

Wow...Heel mooie kaarten , mooie kleuren, knap gedaan Marjan!
Het is idd een heel erge trieste tijd ik ben ook heel bang en kom niet zoveel meer buiten , hopelijk komt er snel een eind aan met de inentingen.
Heel veel sterkte, groetjes Doris

Els zei

Mooie kaart van de kleurige reepjes, maar lijkt mij nog wel een precisie werkje.
Ja wat triest toch als je niemand mag/kan knuffelen, juist met deze moeilijk momenten.
Groetjes, Els

Trijntje zei

Leuke kaart geworden. Lijkt me zeker lastig... maar de aanhouder wint. De kaart is prima geslaagd. Leuk. Groeten Trijntje

!neke zei

Ze zijn top je kaarten !!!!!
Tja , het is en blijft nog een hele nare periode !!!

Marfien zei

leuke kaartjes heb je gemaakt voor deze uitdaging, ik ben er al mee bezig en heb niet al te dik papier uitgezocht :-), nu maar hopen dat het lukt
Sterkte met het verwerken en alles er om heen

Rosalien Zwackhalen zei

Prachtige kaarten Marjan.

Wat een verdrietig nieuws allemaal met je vriendinnen. Dit soort momenten is het moeilijk om afstand te houden. Dat heb ik ook gemist, even een arm om je heen als je het zo moeilijk hebt. Maar het is niet anders. Hopelijk is alles snel weer normaal. Sterkte.

Ans Gilbert zei

Je hebt 2 prachtige kaarten gemaakt, mooie kleuren zijn het ook. Het is verdrietig en onmenselijk om te moeten leven zonder vrijheid.
Groetjes
Ansx

Maaike Huisman zei

Dat werd voor jou even een flink geknutsel, maar het resultaat is mooi geworden. Ik vind je kaarten met de herten ook erg mooi.
Een begrafenis bijwonen in deze tijd is op verschillende manieren erg moeilijk. Ik heb het zelf niet meegemaakt, maar even contact maken en troosten door aanraking kan zoveel toevoegen.
Maar we zullen het er nog even mee moeten doen.
Wij zijn allebei net jarig geweest en een zoen kan dan ook niet.
Ik mis het meer en meer.

Groeten, Maaike

Ina ( Frysk Famke ) zei

Hoihoi Marjan,

Wat een stoere kaarten in een gave kleurencombinatie.

Overlijden en ernstig ziek is nooit fijn om mee te maken
en nu in deze tijd heel naar. Je wilt troosten en er persoonlijk
zijn voor iemand. Een schouder bieden en een knuffel geven helaas
gaat dat nu niet..gelukkig kon je er wel zijn.

Groetnis fan Ina

Scraptastisch zei

Echt weer een uitdaging dus maar dat is juist altijd leuk! Of ik er aan toe kom???? ben aan het stoeien met Femminde`s pakket, hihi Het is je natuurlijk toch gelukt Marjan en knap geen stukje kwijt!
Gecondoleerd hoor...troosten en verdriet delen op afstand blijft waardeloos en ik kan daar ook niet aan wennen. Helaas zijn we er nog niet en moeten we nog maar weer doorbijten. Ik mag de 25ste een vaccin halen en 3 weken daarna weer één...zo blij hiermee, maar voordat iedereen is ingeënt is de zomer al
om denk ik...sterkte met je vrienden Marjan.
xx Gerie

Aartje zei

Afstand houden bij verdrietige momenten is misschien wel het lastigste wat er nu is. Maar ik denk dat er "zijn" soms ook al genoeg kan zijn.

Je kaarten zijn erg mooi en het zijn op deze manier dan ook nog eens 2 vliegen in 1 klap.
Groeten, Aartje

GerJanne zei

Hoi Marjan,
je kaarten zijn heel mooi. EN de challenge is weer zo gaaf! Ik ken wel wat je schrijft met dat het te dik wordt. Bij de lift hebben we ook eens zoiets gehad, herinner ik me en daar had ik toen het zelfde probleem. Goed dat je het even schrijft...
En ja, het zijn zulke gekke tijden, juist bij trieste gelegenheden.. Maar zeker je vriendin die het zo zwaar heeft met haar man zal het begrijpen, alleen is de behoefte elkaar aan te raken niet minder daardoor.
Ik hoop dat het merendeel van de mensheid gevaccineerd wil en kan worden, dan zijn we weer een stap dichterbij aanraken en troosten.

Kaartenkraam zei

In verdrietige/moeilijke omstandigheden is het een groot gemis om elkaar niet even te kunnen vastpakken of een arm omheen slaan, ik weet er ook alles van en vaak is het ook niet zo gemakkelijk om het in woorden te vertalen. Ik vind het ook erg moeilijk soms.

Je kaarten zijn weer mooi gemaakt. Ik vind vooral de versie met zwarte achtergrond mooi daar komen de gestreepte letters zo mooi tot hun recht.
Het lijkt me best een lastige uitdaging hoor!

groetjes van Ank

Nelleke zei

Weer zo'n leuke uitdaging bij DCL. Bij de vorige heb ik niet meegedaan, maar nu al de eerste achtergrondjes met strepen gemaakt. Ik hoop dat de die cut er door kan. Deze zijn heel erg leuk geworden. Ook gelijk even jou vorige posten gekeken, wat laat je mooie kaarten zien. En ja het is echt wel wat he dat je elkaar niet even vast kan houden. Dat vind ik eigenlijk het moeilijkste. Dat je je jarige kleinzoon van 11 niet kunt knuffelen. Gelukkig krijgt Thomas dinsdag de eerste vaccinatie. Daar zijn wij blij mee. Want ook in de zorginstellingen (niet die van hem) duikt de Engelse variant op. En zijn de maatregelingen op de instelling weer strenger geworden. Groet, Nelleke

Nicole Parmentier zei

Je kaartjes zijn echt prachtig geworden, wat een mooi papier heb je gekozen en deze stans is er ook perfect voor. Het is inderdaad even puzzelen maar dat is ook wel weer ontspannend vond ik zelf.
Wat akelig als Corona ineens zo dichtbij komt. Ik denk dat veel mensen er het er steeds moeilijker mee krijgen. Elkaar niet knuffelen klinkt zo gemakkelijk maar is soms zo tegennatuurlijk. Hoewel er inmiddels vaccinaties zijn vrees ik dat het toch nog wel even gaat duren voordat alles weer normaal is. Hopelijk komen we er met zijn allen gezond doorheen...

Pat zei

Two beautiful cards using this interesting technique Marjan and a great way of using up offcuts of paper too. I love the way you have used strips of floral with plainer pieces top and bottom and for interest left little gaps too which gives those pretty white stripes, and then the cut out sentiment pies look great against the darker background on the second. x

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Je kaartjes zijn weer heel mooi Marjan! Mooie inspiratie! En ja, het valt niet altijd mee in deze tijd afstand te houden.. het liefste geef je iemand een dikke knuffel op zo'n moment.. sterkte 🌺

bolletjelucky.blogspot.com zei

Mooie kleurrijke felicitatie-kaarten in een leuke techniek Marjan. Ja het zijn zware tijden en ik heb het idee dat er steeds meer mensen doorheen zitten. Zeker erg dat je iemand niet even een pakkerd kunt geven, instinctief wil je dat toch doen. Sterkte.
Lieve groetjes Miranda

Diny zei

Twee hele leuke kaartjes Marjan.
ik ga ook eens een poging wagen.
Wens je heel veel sterkte....het is al zo moeilijk in deze tijd.
Wij gaan vanavond afscheid van iemand nemen waar we normaal voor naar de crematiedienst zouden gaan maar wat nu niet kan.....ik vind het moeilijk!
Groetjes Diny

Trudy zei

Je hebt weer hele mooie kaartjes gemaakt en bedankt voor je plakbandtip. Ik vroeg me al af hoe jullie die kaartjes hadden gemaakt. Deze tijd is inderdaad heel moeilijk als je ziekte of overlijden in de familie hebt. Wij hebben dat gelukkig nog niet gehad.
Ik wens je heel veel sterkte en hopelijk komen er snel betere tijden.
Groetjes en liefs Trudy

Wies zei

Mooie inspiratiekaart voor de DCL challenge. Mooie grote letters zijn dit.
Ik ben ook met deze challenge bezig geweest en heb de kaarten net klaar.
Ja, het is extra moeilijk in deze tijd om afscheid te moeten nemen van iemand die je na staat. Je wilt dan zo graag even een knuffel geven of een arm om iemand heenslaan. Ook wanneer iemand ziek is of moet revalideren is afstand houden of soms niet op bezoek kunnen/mogen heel verdrietig.
Maar het is inderdaad niet anders. Je probeert nu op andere manieren elkaar te ondersteunen.
Sterkte Marjan.
Een warme groet, Wies

Cornelie zei

Een klusje om echt even voor te gaan zitten. Maar onwijs mooi geworden!
Herkenbaar om iemand in dit soort situaties te willen knuffelen. Ik had t laatst nog met mijn vriendin. Begrijp hoe je je voelt😘

Annerieke zei

Wat een mooie kleuren heb je gebruikt Marjan! Je kaarten zijn ook erg mooi, leuk hoe je de opdracht hebt uitgewerkt. Zelf ben ik er nog niet uit hoe en wat ik ga doen, ik slaap er nog maar een nachtje over ;-).
Ach wat verdrietig allemaal, vreselijk om niet te kunnen troosten op de manier waarop je graag zou willen, sterkte hoor!
Groetjes, Annerieke