Pagina's

donderdag 6 oktober 2022

Kerst met alcoholinks

Deze kerstkaart maakte ik vorig jaar al met alcoholinktjes. Ik vind het enorm leuk spul, het doet wel wat het wil, maar je kunt er ook wel wat aan sturen met een blending tool met vilt en alcohol, of een sprayflesje met alcohol, stokjes, rietjes om te blazen enz. Voor deze heb ik alleen een beetje geblazen.
Het is een vrij kleine slimline kaart, waarop de tekst in goud is gecombineerd met een rechthoekig framepje. Eenvoudig, maar door zo'n achtergrond hoeft er van mij niet veel bij.

Hieronder een kaart die ik al eerder liet zien waarbij wèl veel gestuurd is met behulp van een rietje en alcohol.

en bij deze kaart van een paar jaar geleden is heel veel gestuurd d.m.v. stokjes en penselen en alcohol:De bovenste kaart mag meedoen met 52WTC.

-----------------------

Aanstaande zondag gaan we voor de booster. Ik heb even getwijfeld (beetje prikmoe), want al de vierde, maar doe het toch maar wel met het oog op een vakantie met het vliegtuig in december.

Fijne dag!

M@rjan

31 opmerkingen:

Irene zei

Alledrie schitterend en de eerste met het goud op het groen heel feestelijk! Wij hadden gisteren de griepprik en volgende week de booster, Corona neemt weer toe dus liever safe dan sorry toch?
XxIrene

Els zei

Dit zijn zulke mooie kaarten die je met de alcohol inkt gemaakt hebt.
De eerste met dat goud vind ik heel mooi, maar nr. 2 is mijn favoriet. Heel mooi heb je de inkt gestuurd. Helaas lukt het mij dat nog niet.
Succes met je vierde booster.
Straks ga ik maar een afspraak maken.
Fijne dag en groetjes, Els

Caroline Cards zei

Mooie kaarten met alcohol. Zodra ik aan de beurt ben, ga ik mijn prik ook weer halen!
Fijne dag en groetjes, Caroline

Antjes kaartcreaties zei

Wat een prachtige kaarten heb je gemaakt met de alcoholinkten Marjan.
De derde is toch wel mijn favoriet, het is net een landschap met bergen en water.... PRACHTIG
Wij hebben in de vakantie corona gehad dus ik twijfelde of ik nog een booster wil, maar ik ga toch ook maar een afspraak maken.
Groetjes Antje

Creaellenknutselsite zei

wat een mooie kaartje met al de verschillende kleurtjes mooi hoe de kleuren in elkaar over lopen geeft een mooi effect
groetjes ellen

Annemarie en Merit zei

schitterende kaart.
Liefs Annemarie en Merit DT52WTC

gerrie zei

Hele mooie kaarten, leuk dat ze zo verschillend worden hé.Groeten,Gerrie.

Martha zei

Prachtige alcoholkaarten, Marjan
Zulke mooie kleuren heb je gebruikt!
Liefs Martha

Jantine zei

Heel leuk al die verschillende technieken met alcohol inkt. Altijd spannend om te zien wat het wordt, denk ik.
Ik heb gisteren mijn booster gehaald (werk in de zorg), was ook in dubio, omdat ik nog steeds last van de naweeën van mijn coronabesmetting heb, maar toch maar gedaan.
Gezellig dat je weer meedoet met 52WTC deze week.
Groetjes
Jantine DT 52WTC

Trudy zei

Alle drie de kaarten zijn prachtig met mooie kleuren!
Je hebt gelijk dat je de vierde prik gaat halen, ik ben voorlopig nog niet aan de beurt maar ik ga ook!
Groetjes Trudy

Trijntje zei

Wat een prachtige kaart met de alcoholinkt... Het ligt hier ook nog te wachten... Maar ben er nog niet aan toe gekomen. Jij laat ons wel heel veel verschillende technieken zien. De kaarten zijn allemaal erg mooi. De kleuren prachtig. Wij kunnen nog even wachten voor de booster... Pas eind december. Jij schrijft de vierde..Wij hebben al 4 gehad. Voor ons zou het de vijfde worden..Wij hebben voordat we naar Frankrijk gingen begin mei ook nog een prik gehad... Je hoort veel mensen die twijfelen.... Maar de corona komt er wel weer aan... De aantallen nemen weer toe.. . Sterkte ermee. Groeten Trijntje

Anita van Deur zei

3x wauw schitterende kaarten!!

bolletjelucky.blogspot.com zei

Mooi die goudkleurige tekst op de achtergrond van alcoholinkt Marjan. Ook je eerdere kaarten zijn mooie voorbeelden van wat je met alcoholinkt kunt doen. Gelijk heb je om toch de prik maar te halen, ik ga ook weer als ik aan de beurt ben.
Gezellig je weer te zien bij 52 WTC.
Lieve groetjes Miranda dt 52 WTC

Marja Sch zei

Wat een geweldige alcoholkaartjes. Ik vind het ook een super leuke techniek. Mijn man mag morgen zijn booster halen. Bij mij zit de vijfde er al in. Ik hoor nu toch wel meer berichten van mensen die er goed ziek van zijn, dus toch maar weer prikken hoor. Bedankt voor je lieve reacties opmijn blog. Groetjes Marja

Diny zei

Wow.....prachtig kaartje Marjan....en wat mooi om ze zo samen te zien!
Groetjes Diny

Kaartenkraam zei

Alle drie de kaarten zijn prachtig gemaakt. De bovenste heeft schitterende kleuren (de andere ook hoor!) en mooie combinatie dat gouden frame en de gouden tekst!
Tja ik ga ook weer voor de prik als ik de oproep krijg, tenminste als ik al mag vanwege de gordelroos die nog steeds niet helemaal over is. Anders ga ik later zeker wel.

groetjes van Ank

Gerrina zei

Ze zijn leuk en het blijft leuk om mee te werken... Daarom haal ik het af en toe te voorschijn en ben blij dat ik er dan meteen mee aan de slag kan gaan... Groetjes, Gerrina

Anoniem zei

Wat een prachtige kaartjes. En zulke mooie technieken. Heel mooi gedaan met deze kleuren. Fijn dat je weer meedoet met 52WTC. Groetjes Marijke

Crea Astrid zei

Drie prachtige kaarten met de alcoholinktjes. Zijn zijn alle 3 ook heel verschillen. De onderste vind ik net een schilderijtje om te zien. Zelf heb ik er nog nooit mee gewerkt. Lijkt me ook best lastig om het de goed kanten uit te krijgen, die je zelf wilt.

Groetjes, Astrid.

Angelique zei

Wat een prachtige kaarten met de alcohol inkten, de eerste heeft schitterende kleuren en combineert prachtig met het goud. De tweede is zo mooi, lijken echt op bloemen. En de laatste is gewoon een mooi tafereel geworden. Knap gedaan.
Ik ben nog niet aan de beurt voor de booster maar ga hem ook zeker weer halen. Ik zit er niet op te wachten om enorm ziek te worden.
lieve groetjes Angelique

KarinsArtScrap zei

prachtige kaarten Marjan

gr karin

Margreet zei

Wat een mooie kaarten met alcoholinkt laat je zien, Marjan. De kerstversie is zo mooi vol van kleur, dat hij niet meer vraagt dan de gouden tekst.
Bij de 2e kaart heb je mooi de inkt gestuurd, zodat het uiteindelijk prachtige bloemen geworden zijn.
En je laatste kaart is een waar kunstwerk. Ik vind het ontzettend leuk om met alcohol inkt te werken, maar zoiets lukt me absoluut niet.
xxx Margreet

GerJanne zei

Ja, die bloemen herinner ik me nog. ZO mooi en erg knap vind ik. Je kaart van vandaag is ook mooi en dat gaan Irene en ik ook doen over een poosje. Gewoon met alcoholinkt wat blazen dan zien we wel...
Ik hoor veel mensen twijfelen hoor, maar ik snap dat je je vakantie geen risico wil laten lopen.

Marfien zei

prachtige kaartjes met deze techniek, je kunt er idd veel kanten mee op met steeds een verrassend resultaat. Heb zelf geen alcohol inkt om het even uit te proberen :-(
Wij hebben onze 5e prik begin augustus al gehad, mogen pas in november eventueel weer. Doe het maar, een zieke Rob is ook niks

Marlies zei

Hele mooie kaarten. Vooral de blauwe bloemen vind ik prahtig. groetjes, Marlies

Ellen zei

Ook deze is een lust voor het oog…echt prachtig hoor. Ik zei het al vaker ‘je bent een artiest in het kleuren‘.
Allemaal juweeltjes.
Ik heb woensdag mn 5e prik gekregen…blij mee!
Groetjes Ellen

Ellen zei

Bij Margaux weer 3 met corona en moesten een aantal feestjes voor het weekend omzetten. Weer Tim zn verjaardag, vorig jaar ook corona 🙈

Wies zei

Wat een mooie kaarten heb je met alcoholinkt gemaakt. Leuk om het verschil te zien wanneer je de inkt vrij laat lopen of stuurt. Zelf vind ik resultaat van de bloemen op kaart 2 erg mooi.
Groetjes, Wies

Ans Gilbert zei

Mooie kerstkaart in deze prachtige kleuren, leuk met het gouden sentiment, ook ik vind de bloemetjes prachtig.
Ik vraag me af, heeft het prikken en boosteren werkelijk nog zin, als je met 41 mensen in een bus zit en iedereen krijgt Covid (behalve de chauffeur) dan werkt het toch niet ??
Groetjes,
Ansx

Pat zei

I love your beautiful alcohol ink card and finished perfectly with the gold frame and sentiment Marjan, and also your flower and scenic ones too, so brilliantly done, and you have controlled the flow of the ink so well to achieve the looks on both..so pretty. x

Dora zei

Prachtige kaarten