donderdag 20 oktober 2022

Voor Fenneke

Fenneke is al 35 jaar een van mijn buren. Vanaf het begin konden we het goed vinden, ook met haar buurvrouw Conny.  We kwamen allemaal tegelijk wonen in onze nieuwbouwhuizen. Fenneke heeft geheel belangeloos een jaar lang twee ochtenden per week op mijn toen driejarige zoontje Dave gepast als ik een paar uurtjes ging werken. Superlief! In ruil daarvoor naaide ik dan weer leuke blouses voor haar.
Vijf jaar geleden ging ze na een leven hard werken heerlijk met pensioen, vol plannen, altijd actief.
Maar erg genoeg werd kort erna bij haar Alzheimer geconstateerd, pas 65 jaar. Ze is nu zover dat ze besloten heeft om naar een instelling te gaan voor dementerenden, een leuk nieuw complex met veel activiteiten, in het groen in Boskoop.

Gisteren zijn Conny en ik met haar gaan lunchen als cadeautje. Ze genoot ervan en we hebben erg gelachen met elkaar. Een heerlijke middag. Over een paar weken is het zover. Op verzoek maakte ik een grote kaart (14 x 19 cm) voor haar, liefst met bloemen, daar houdt zij ook erg van. Met een dubbele laag erin waarop buren een lieve tekst kunnen schrijven, zodat die mee kan verhuizen en zij er nog eens in kan kijken. 


Er zijn vier bladen beschikbaar voor een tekst 


De digistempel van Alex Syberia heb ik geprint op Neenah en toen gefoild in zwart, daardoor glanzen de lijnen mooi. Ingekleurd met Copics. Het middengedeelte is uitgeknipt en daarna op zwart geëmbossed cardstock geplakt. Daarop een gefoilde tekst in roze met daarop dezelfde tekst in cardstock.
Hello staat voor het nieuwe huis en het nieuwe leven, goodbeye voor het huis waar zij nu uit zal gaan. 
Triest,  Fenneke is een vrouw die zich altijd wonderwel aan alles aanpaste wat het leven haar toedeelde, heel knap. En we zullen haar zeker opzoeken daar in Boskoop.

Fijn dag en dank jullie wel voor de leuke comments op mijn vorige kaart!
Groetjes,

M@rjan

24 opmerkingen:

Irene zei

Marjan wat een ontroerend verhaal, het is toch echt pluk de dag en tel je zegeningen! Maar zo te lezen is het een positieve vrouw en hebben jullie héél leuk afscheid van haar leven in de straat genomen. Deze prachtkaart zal een ereplekje in Boskoop krijgen en door velen bewonderd worden!
XxIrene

Martha zei

Ah wat een mooi en lief verhaal over je buurvrouw, Marjan
En wat zijn jullie lief en attent voor haar!
Je kaart is supermooi, daar zal Fenneke nog lang van genieten
Liefs Martha

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat een mooie kaart heb je voor je lieve buurvrouw gemaakt Marjan. Het is een plaatje. Wat leuk om te lezen hoe jullie elkaar hebben leren kennen en hoe waardevol een goede buur is.
Lieve groetjes Miranda

Margreet zei

Wat een mooi verhaal Marjan en wat zal je haar gaan missen. Wij hebben 47 jaar naast onze Marian gewoond en lief en leed gedeeld. Anderhalf jaar geleden kreeg ze een hartstilstand (ze was net 70 jaar) en het is nooit meer geworden als voorheen. Er wonen nu jonge mensen die heel erg op zichzelf zijn. Het blijft een gemis.
Maar wat een prachtige kaart heb je gemaakt. Wat kan jij mooi inkleuren zeg! De lijnen glanzen inderdaad heel mooi, maar ik heb geen idee wat je bedoelt met het foilen in zwart.
Leuk dat er op de binnenpagina's ook bloemen staan.
Fijne avond.
xxx Margreet

KarinsArtScrap zei

wat een super lief en ontroerend Marjan prachtige kaart heb je voor haar gemaakt.

gr karin

Anita van Deur zei

Je verhaal ontroerende mij wat een dappere vrouw. Je maakte een schitterende kaart voor haar.

Gina zei

Hele mooie kaart voor je buur. Mooi dat ieder er een kort berichtje kan inschrijven met de extra inlegblaadjes ! Groetjes, Gina

GerJanne zei

Wauw Marjan, daar schrik je dan toch wel heel erg van, he? Zo jong.... Wat mooi dat jullie allemaal zo dicht om haar heen staan en dat ze straks ook zeker niet vergeten gaat worden.
En jij hebt dan wel een speciale band met haar. Als ze zo lang op Dave heeft gepast..
Je kaart is schitterend en zo te horen helemaal goed voor haar, als ze van bloemen houdt.

Trijntje zei

Wat een ontroerend verhaal van je buurvrouw. Als je zolang naast elkaar hebt gewoond dan kun je een bijzondere band hebben… Herkenbaar.. Fijn dat je zo’n schitterende kaart voor haar hebt gemaakt. Gezellig dat jullie nog zo’n gezellige middag hadden. Het is zeker pluk de dag en doe wat je wil doen… niet uitstellen… Je kaart is een plaatje zoooo knap . Mooie kleuren.Groeten Trijntje

Marja Sch zei

Wat een bijzonder en roerend verhaal. Zo knap dat je dan zelf beslist dat je ergens anders moet gaan wonen. Jouw kaart is wonderschoon. De bloemen zijn zo mooi geworden. Fijn ook dat anderen er iets kunnen schrijven. Groetjes Marja

Scraptastisch zei

Je verhaal raakt en ontroerd mij Marjan, ook al is het mijn werk, dementie bij jonge mensen neemt helaas erg toe en ook al doen wij heel erg ons best om ze zo'n aangenaam mogelijke dag, goede zorg en begeleiding te geven zien wij dat een kleine groep familie en vrienden over blijven om leuke dingen met ze te blijven doen! Ik tel zeker mijn zegeningen en ben blij dat ik aan de zorg kant sta! Het is absoluut dankbaar werk om ze te geven wat ze nodig hebben. Top jullie lunch met haar en jouw beeldige kaart zal ze prachtig vinden maar ook zal ze heel blij worden van een bezoekje in Boskoop.
Liefs Gerie

Angelique zei

Wat een mooi verhaal over jullie buurvrouw, zo knap dat ze zelf besluit om te verhuizen. Zelf door verschillende verhuizingen nooit zo'n band opgebouwd met buren maar het is vast heel fijn om zo'n band te hebben.
Je maakte echt een schitterende kaart die je prachtig inkleurde, de witte bloem springt er echt uit. Ik denk dat die voor je buurvrouw staat.
lieve groetjes Angelique

Crea Astrid zei

Wat een prachtige kaart heb je voor je lieve buurvrouw gemaakt. Ontroerend verhaal ook. Mooie bloemen ook en prachtig gekleurd.

Groetjes, Astrid.

Pat zei

A beautiful card and a great idea to add in several inserted pages for people to write their thoughts on Marjan. I love the beautifully coloured flowers and the added foiling for the flower outlines and the pink layer of the sentiment looks wonderful. Hopefully Fenneke will be happy in Boskoop..so sad to retire and then this to happen to her. x

Els zei

Wat een mooi en ontroerend verhaal en met veel fijne herinneringen, maar zo triest dat ze jong al Alzheimer heeft en naar een verzorgingshuis gaat. Je hebt een prachtige kaart voor haar gemaakt en heel passend met deze tekst.
Ik bezoek nog altijd mijn vorige achterbuurvrouw en woont sinds 3 jaar in het verzorgingshuis en is behoorlijk dementerend. Ze is nu in het stadium dat ze mij soms niet meer kent. Zo triest.
Groetjes, Els

carla zei

Wat een ontroerend verhaal.
Helemaal niet makkelijk voor je buurvrouwtje om die grote stap naar die instelling voor dementerenden te gaan.
Lief dat jullie op een gezellige manier afscheid hebben genomen en zeker bezoekjes blijven onderhouden. Dat is zo belangrijk.
Je kaart is zo mooi, een mooi cadeau dat vast een speciaal plaatsje krijgt.
Prachtig gemaakt.
Groetjes,
Carla

Doris knippenenplakken zei

Wat een prachtige kaart voor je buurvrouw Marjan. Wat een ontroerend verhaal en we worden allemaal ouder en weten niet waar we eindigen he.Fijn weekend, groetjes Doris

!neke zei

Prachtige kaart !!!!!

Rhodé zei

Wauw, wat een prachtige kaart! Ik keek gisteren toevallig een programma over jong dement. Echt ingrijpend is dat. Lief dat jullie op deze manier met haar meeleven.

Ans Gilbert zei

Wat een prachtige kaart maakte je voor je buurvrouw, die zal ze zeker waarderen en koesteren. Wat erg dit als je al zo jong dementerend wordt en dat ze zo dapper is om te besluiten om te verhuizen naar een nieuwe plek,
Groetjes
Ansx

Kaartenkraam zei

Je verhaal raakt me diep, het doet me denken aan de inmiddels overleden man van mijn vriendin. Hij had ook jong alzheimer en ik heb het hele aftakelingstraject van dichtbij meegemaakt, zo verdrietig.
Gelukkig hebben jullie nog veel lol samen kunnen maken en ik hoop dat dat nog lang zo blijft!
De kaart die je voor haar hebt gemaakt is prachtig, mooie symboliek!

groetjes van Ank

Marlies zei

Je hebt een super mooie kaart gemaakt voor je buurvrouw. Een mooi design en mooie kleuren. De bloemen heb je prachtig gekleurd. Verdrietig dat ze al zo jong alzheimer heeft gekregen maar helaas is er niets aan te doen. groetjes, Marlies

Gerrina zei

Toch akelig om dit te lezen en het treft zo velen... Fijn dat ze zelf een fijne plek heeft gevonden om naar toe te gaan! Je zukt haar wel gaan missen!
Je kaart is prachtig! Fijn weekend!

Colinda zei

Wauw, hij is echt prachtig!! Die krijgt vast een mooie plek bij haar nieuwe thuis!