zondag 1 oktober 2023

Hè hè...


Ja, gekke aanhef voor de blogpost, maar dat komt omdat we afgelopen week dagenlang bezig geweest zijn met het verwijderen van een oude klimophaag, waar we iets nieuws voor in de plaats willen. Oud en lelijk en voor driekwart dood, dus als afscheiding had je er ook niks meer aan. Het hek blijft staan omdat buurvrouw een hond heeft.
Met recht een takkenklus, eerst het knipwerk, dan de dikke stammen die om het draad gedraaid zijn eruit zagen stukje bij beetje. Maar Rob en ik hebben het samen gedaan en de buurvrouw die een heel drukke baan heeft, heeft ook een hekje leeg gemaakt van blad en takjes. We hebben er nu nog spierpijn van, echt. Dus van hobbyen is niets terecht gekomen, daar had ik geen puf meer voor. 

Hier was al heel wat gedaan

.
Nu kijken wanneer we de nieuwe haag gaan planten, het wordt Portugese laurierkers, winterhard, snelle groeier, sterk en groenblijvend. Liefst zo snel mogelijk, omdat Rob aan beide ogen staar heeft en daaraan geopereerd gaat worden. Dan mag hij even helemaal niks. We gaan het zien.De kaart die ik nu laat zien maakte ik dus al eerder. 

Met een 3D embossingfolder van Spellbinders en een set van AlecSyberia: Fantasy flowers. De takjes zijn van een Marianne design takje dat ik al heb sinds ik begon met kaartjes maken ... en dat is echt al erg lang geleden :)

Nog een mooie week!

Groetjes,
M@rjan

28 opmerkingen:

Angélique zei

Oef, wat een klus, maar het is jullie gelukt. Het wordt vast weer heel mooi met de nieuwe haag.
Je kaart is heel mooi, fleurig. Dat 3D embossen geeft een prachtig effect, de kleuren heb je heel goed gekozen.
Fijne zondag!

Gerrina zei

Dat je de kaart eerder maakte maakt niet uit; zo'n mooie zien we graag!
Mooi dat die klus gedaan is; nu weer wat mooi nieuws... Fijn weekend!

Marfien zei

Mooi hoe je die "oude tak" weer in bloei heb gezet. Past ook wel bij wat je deze week gedaan hebt :-) Wij zijn nu ook bezig in de tuin en daar moet ook een stuk vernieuwd. En ja ik zit ook te wachten op en staaroperatie . . .

Anita van Deur zei

Je kaart vind ik super wat een mooie kleuren en stans. Dat was een grote klus, fijn dat het nu klaar is. Mijn zoon is het vorig jaar ook aan staar geopereerd beide ogen in een keer. Dat was heel fijn.

bolletjelucky.blogspot.com zei

Ha, ha, ik zeg ook hé, hé, hier ligt na 22 jaar ook de tuin op schop en wij (Tim) doen ook alles zelf. Klimop eruit, vijver weg, stoep eruit en alles weer mooi maken. We zijn nu een maand bezig want alles moet 's-avonds en in het weekend en gelukkig werkt het weer mee. Ik snap je dus volkomen LOL. Je kaart begroet ik met "wauwww". Ik vind hem prachtig Marjan. Heel mooi die embossing in combinatie met dat fijne takje en mooie bloemen. Ik ben er weg van.
Lieve groetjes Miranda

Rhodé zei

Heerlijk dat de klus geklaard is! Gelukkig had je mooi weer om lekker buiten bezig te zijn. Hopelijk kan de nieuwe haag er snel in.
Je kaartje is mooi! Ik dacht al direct het merk Spellbinders te herkennen. Mooie spullen hebben ze daar.

Irene zei

Een monsterklus met spierpijn maar vast wel een heel voldaan gevoel!!! Hier het dakterras al winterklaar, liever met dit lekkere weer dan strks blauw van de kou en nog steeds 2 stoeltjes om af en toe even in de zon te zitten maar klus is geklaard, blij mee (en mis de tuin voor geen meter, zeker niet na jouw verhaal hihi!). Je kaart is weer om te smullen en wat een leuk gebruik van dat "antieke" takje!!
Lekker bijkomen allebei en voor Rob straks succes, er zal een wereld voor hem opengaan als de mist is verdwenen!!
xxIrene

Marja Sch zei

Nou dat zal een flink werk zijn geweest. Wel heerlijk dat het nu klaar is en je nieuwe plannen hebt voor de heg. Ik ben benieuwd hoe het wordt ? Jouw kaart is heel mooi. De kleuren passen weer zo mooi bij elkaar. Leuk dat je een takje uit de oude doos hebt gebruikt. Ik hoop dat Rob zijn staaroperaties voorspoedig verlopen. Liefs en groetjes Marja

Els zei

Wat een gigantische klus is dat tuinwerken, maar het wordt heel mooi.
Laurier is een snelle groeier en het snoeiwerk van de laurier moet je een beetje bijhouden dan blijft het mooi.
Wij kunnen helemaal niet meer dat zwaardere werk. Ik zit nog steeds met Ischias.
Hopelijk gaat de staar operatie goed. Ik vond al dat druppelen langer duren dan de operatie. Vooral niet met het hoofd naar beneden, dus geen veters strikken en dan komt het weer goed.
Mooie kleurrijke kaart Marjan.
Groetjes, Els
Elske’s scrapfun

Margreet zei

Met recht wat je zegt: een takkenklus. Maar af en toe zijn dat soort klussen hard nodig en als straks de laurier er staat kun je met een voldaan gevoel genieten.
Je kaart vind ik prachtig met die aparte bloemen en een antiek design takje komt altijd van pas. Die embossingfolder is gaaf zeg. Het zwart/wit gestreepte DP geeft het geheel extra pit.
Sterkte voor de staaroperaties van Rob. Bij mij is het vele jaren geleden gebeurd en ik was blij dat ik alles weer helder zag (en nog steeds zie).
Fijne zondag.
xxx Margreet

!neke zei

Die tuin is al strak zo!!!!
Mooie kaart !

Scraptastisch zei

Ik mis mijn tuin nog steeds maar na jouw verhaal denk ik wel ... geen zware klussen meer! En dan ook nog snoeien en zagen zo dicht langs de vijverrand 🤦‍♀️ het wordt vast weer mooi! Je kaart is ook weer prachtig, je bloemen combineren super bij de "oude" takjes en mooie embossing achtergrond, het was weer super bij elkaar gezocht, prachtige combi!
Succes voor Rob en ik denk dat er een wereld voor hem open gaat als ie alles weer helder ziet!!!
Fijne avond,
xx Gerie

Martha zei

Schitterende kaart Marjan
Mooi met die roze bloemen
Wauw wat een klus die heg eruit, knap gedaan!
Fijne tijd verder
Liefs Martha

Kaartenkraam zei

Een vreselijke klus want klimop is hardnekkig en slingert zich overal doorheen maar het is jullie erg goed gelukt met behoud van het hek ook nog, dat vind ik knap werk!

Prachtige kaart heb je weer gemaakt. Dat embossing vind ik heel mooi, is net een klimrek voor de bloemen. Heel mooi zoals je de bloemen en takjes hebt gemaakt, mooi gekleurd ook!

groetjes van Ank

GerJanne zei

Nou, dat kan ik me voorstellen, dat er "hè hè" boven je blogbericht staat. Wat een werk! En laat je die laurier klimmen of zet je hem voor het hek?
Het lijkt wel of je geïnspireerd werd door de klus bij het maken van je kaart!
😉 Hij is beeldschoon! Dat rasterwerk in 3d... heel mooi!
Sterkte voor Rob!

Hobby Hoogland zei

Een mooie kaart . En dat was echt de handen uit de mouwen , wat een klus.
Het is wel mooi geworden.
groetjes Marjan.

KarinsArtScrap zei

ja dat is een klusje Marjan, maar je hebt een prachtige kaart gemaakt

gr karin

Doris knippenenplakken zei

Prachtige kaart! wat een klus , ik heb de tuin ook al klaargemaakt voor de winter heel veel snoeien want snoeien doet bloeien. Fijne dag, groetjes Doris

Ellen zei

Wat een klus zeg, het verwijderen van die klimop! Maar als straks de nieuwe laurier staat te shinen ben je al het harde werk al lang vergeten. Je kaartje is prachtig!

Trudy zei

Wat een klus voor jullie zeg! Wij wonen in een appartement dus geen tuintoestanden meer!
Je kaartje is prachtig en wat een mooie combinatie roze met zwart!
Groetjes Trudy

Pat zei

Great photos of your garden Marjan and the cherry laurel hedge sounds like a wonderful idea. Sorry to hear Rob is suffering with cataracts and hope he gets the surgery soon..hopefully you will get your hedge planted before then. I love your bright pink fantasy flowers and love the geometric 3D embossing in the background..the flowers have quite a retro feel to them I think, and such a pretty addition of the small flower and leaves and the black background/stripes show them off perfectly. x

carla zei

Er is altijd werk in een tuin, maar dit was vast wel een zware klus.
Zeker blij dat het achter de rug is ?
Een mooie bloemenkaart laat je bij de foto's zien.
Die zouden wel heel mooi staan in je tuin.
Een leuke kaart, prachtig gemaakt.
Groetjes,
Carla

Wies zei

Dat was dus een pittige klus om de klimop te verwijderen, maar het is gelukt.
Hopelijk kunnen jullie al snel de nieuwe haag gaan planten.
Mooie kaart met bloemen en geëmboste achtergrond.
Groetjes, Wies

Ans Gilbert zei

Fijn dat de klus geklaard en dat hè hè herken ik, zeggen wij ook steeds als er weer wat opgeruimd is en in dozen zit die weg kunnen. Maar het komt goed.
Je kaart is prachtig met de mooie bloemen, leuk dat -oude- takje erbij.
Sterkte voor Rob,
Groetjes,
Ansx

Trijntje zei

Hé hé hier ben ik… had je leuke kaart al gezien. Maar nog niet kunnen reageren. De kaart is erg mooi. Fijn dat jullie het hek vrij van de klimop hebben kunnen maken. Zeker geen leuke klus… maar als je klaar bent. Heb je wel een lekker gevoel.. wij zijn nog even op pad met de bus. Langs de Rijn. Staan nu bij de Loreley. Erg mooi fietsen hier. Groeten Trijntje

Anoniem zei

Wat heb je weer een beauty gemaakt met de mooie mallen, ik heb deze ook maar nog niet gebruikt, ben zo druk.
Ik moet je ook nog mailen sorry maar ik vergeet je niet hoor!
Ja die tuin, wij hadden ook zo’n vreselijk klimop, hij trok de hele schutting scheef en moest ook vervangen worden. Wij hebben het toch maar laten doen.
Sterkte alvast voor Rob!
Groetjes Ellen
Ellen’s Greetingcards

Colinda zei

Zo das zeker een hele klus!!
Wat een mooie kaart, leuk met het ruitjesraster en die frisse kleur van de bloemen!

Angela zei

Jeetje Marjan..... ik krijg al spierpijn bij de gedachte alleen al 😉.
Hopelijk slaan alle nieuwe planten goed aan en kunnen jullie na de winter genieten van een weelderige tuin.
Je kaart is weer een beauty! Prachtige kleurencombinatie.
Sterkte voor Rob!