donderdag 31 maart 2022

Kerst birdies

Vorig jaar was ik op zoek naar een kerstset van Penny Black met superleuke vogeltjes. Het is al een oudere set en ik kon hem nergens meer vinden. Behalve voor heel hoge verzendkosten uit Amerika. Maar ik kreeg hulp van Marja die de set in haar bezit heeft en voor mij een boel vogeltjes heeft gestempeld op Copic papier. Superlief!! 

Ik heb deze kaartjes al langer geleden gemaakt dus, maar nog niet eerder op mijn blog gezet.

Ze hebben hetzelfde ontwerpje, met een impression plate als achtergrond met wolkenlucht. En de rest wijst zich vanzelf wel. 
Later kwam ik op internet freebie vogeltjes tegen die er heel erg op lijken, die staan in mijn mapje.

Deze kaartjes doen mee met 52WTC

Over vogeltjes gesproken... ik heb dit jaar een koolmees echtpaar dat mijn nestkastje heeft uitgekozen voor het maken van een nestje, ze vliegen af en aan en zijn er maar druk mee. Tussendoor wordt er flink gegeten uit de voedersilo.  Je ziet nog net het vogeltje in het huisje verdwijnen.

                                        



Het duurt gemiddeld 50 dagen van bouw van het nest tot de jongen uitvliegen. We zullen dat dus niet meemaken, want we gaan over een paar weken weer de hort op samen. Maar dit is ook al heel leuk om te zien!

Groetjes, 
M@rjan

29 opmerkingen:

jackelien zei

Hoi dit is idd een heel leuk stempeltje. Je kaart is prachtig.
Jammer dat je niet kan zien als ze uitvliegen.
Groetjes Jackelien

Linda zei

Wat een superleuke kaarten, die vogeltjes zijn inderdaad erg schattig. leuk joh die koolmeesjes, wij hebben ze ook elk jaar in de tuin en hebben ze al een paar keer uit zien vliegen, het blijft iets moois om te bekijken
gr linda

Els zei

Een super mooie kerstkaart en zo lief deze vogeltjes met de kerstmuts op.
En wat lief van Marja om je wat afdrukjes toe te sturen.
Het is ook zo leuk om de koolmeesjes constant in actie te zien, maar jammer dat het nu zo koud is.
Groetjes, Els


Anita van Deur zei

Heel leuk deze kerstvogels op je kaart, en wat leuk dat je volgelgasten, helaas bij ons niet al voor het 2de jaar niet geen idee waar het aan ligt.
Fijne dag.

Creaellenknutselsite zei

wat een mooi kaartje met de schattige vogeltjes
wat leuk de koolmeesjes in de tuin altijd zo leuk om naar te kijken
groetjes ellen

Martha zei

Wat een mooie vogeltjekaart heb je gemaakt Marjan
Wat lief dat je een aantal stempelafdrukjes hebt gekregen
Ja koolmeesjes en pimpelmeesjes zijn zo leuk om naar te kijken, leuk dat ze hebben besloten in jullie tuin te komen bivakkeren
Liefs Martha

Annemarie en Merit zei

hele gave kaartjes..
Gezellig dat je erbij bent vandaag.
Liefs Annemarie en Merit DT52WTC.

Caroline Cards zei

Mooie kaarten met een leuke achtergrond. Snap dat je die PB stempels graag wilde hebben, want die zijn heel leuk!
Lief die koolmeesjes in de tuin. Bij ons zitten er ook veel rond de kooitjes, maar ze zijn er nog niet gaan nestelen helaas!
Groetjes, Caroline

Marjolein zei

Wat een mooie kaarten! Het zijn erg leuke stempeltjes inderdaad. Ik hou van vogeltjes. Bij mij zijn de pimpelmezen ook druk. Ik ben nog aan het uitpuzzelen waar ze nu precies gaan nestelen; ze twijfelen volgens mij nog tussen het nestkastje van de buurman en die van mij, haha. Leuk om dat te volgen. Groeten Marjolein

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wauw wat een prachtige kaarten Marjan. Schattige vogeltjes en door het gebruik van die mooie impression plate zijn ze echt het "stralende" middelpunt. Lief dat Marja vogeltjes voor je gestempeld heeft. Leuk om te zien dat die vogeltjes aan het nestelen zijn. Bij mij zijn twee eksters een nest aan het bouwen in de boom naast mijn knutselkamer. Als je ziet hoe ingenieus ze dat samen met takjes doen, heel leuk.
Gezellig je weer te zien bij 52 WTC.
Lieve groetjes Miranda dt 52 WTC

Ellen zei

Wat zijn ze weer leuk Marjan…zo lief die vogeltjes. Mooi met de achterkant!
Geweldig om te zien hè hoe druk die beestjes kunnen zijn voor hun nakomelingetjes…jammer dat jullie het uitvliegen niet mee kunnen maken maarjah als je zelf wegvliegt…ook wel heerlijk toch!
Fijne dag, groet Ellen

Ellen zei

Moet achtergrond zijn natuurlijk!

Diny zei

Twee schattige kaartjes met de vogeltjes Marjan....die doen het altijd goed he!
Wat leuk dat jullie ook een nestkastje hebben met koolmeesjes erin....bij ons ook....zo mooi om ze bezig te zien!
Groetjes Diny

Crea Astrid zei

Twee prachtige kerstkaarten heb je gemaakt met schattige vogeltjes. Lief ook van Marja dat ze die vogeltjes voor je gestempeld heeft. Mooie achtergrond heb je er ook bij gemaakt.
Leuk is dat om te zien hé, de vogeltjes die af en aan vliegen. Wij hebben ze ook in de tuin. Bij ons zijn het pimpelmeesjes. We zitten ook vaak voor het raam te kijken hoe ze in en uit het vogelhuisje vliegen of net met hun kopje zo naar buiten komen. We zijn ook benieuwd hoeveel jonkies ze gaan krijgen en wanneer ze uit gaan vliegen.

Groetjes, Astrid.

Marijke zei

Super leuke kaartjes en inderdaad deze vogeltjes zijn ook wel op internet te vinden! Ze blijven leuk en je kunt er alle kanten mee op! Gezellig dat vogelhuisje dat druk bezocht wordt! Altijd leuk om te zien. Bedankt dat je meedoet met 52WTC. Groetjes Marijke.

KarinsArtScrap zei

2 prachtige kerstkaartjes heb je gemaakt Marjan
gr karin

Gerrina zei

Wat gaaf dat je zo toch met die vogeltjes kunt werken! En je kaarten zijn zo mooi en vrolijk! Gaaf dat die vogels jullie tuin hebben uitgezocht! Groetjes, Gerrina

Pat zei

Beautiful and cute birds on these two cards and I love the impression plate background with the tree and snowflakes in white and the added embellishments look great Marjan, and love that you have a pair of Great Tits using your nesting box..they are lovely to watch I'm sure. x

Ingrid's Scrapfrutsels zei

Wat een leuke kaartjes heb je gemaakt Marjan, de vogeltjes zijn heel schattig, en leuk om ze zo op een CAS kaart te maken. Altijd mooi om te zien als je vogelhuisje bewoond wordt..En weer wat leuks in het vooruitzicht, geniet ervan. Bedankt dat je mee doet bij 52WTC. Groetjes Ingrid.

Trudy zei

Wat een super schattige kerstkaartjes en wat leuk dat je echte vogeltjes in de tuin hebt! Ook leuk dat je een vakantie in het vooruitzicht hebt!
Groetjes en nog een fijne avond, Trudy

Jantine zei

Heel leuke kaartjes met die lieve vogeltjes, Marjan. Leuk dat je ze op deze manier toch kreeg.
Leuk dat je weer mee doet met 52WTC.
Groetjes
Jantine DT 52WTC

GerJanne zei

Wat een leuke vogeltjes zijn het! En je kaartjes ermee zijn ook gaaf. Hier ook een echtpaartje dat een nestje aan het bouwen si in een nestkast. Zo leuk is dat! EN plannen o weer samen weg te gaan. Heerlijk hoor, dat nu zomaar kan! De voorpret is al beginnen zo te lezen.

Ans Gilbert zei

Wat zijn het superleuke kerstkaarten, schattige vogeltjes en de achtergrond is echt heel erg mooi.
Bij ons zijn de merels weer druk bezig om een nest te bouwen, dat wordt weer opletten als ze uitvliegen..
Groetjes,
Ansx

Charlotte zei

Dat zijn inderdaad heel erg leuke vogeltjes Marjan! Ik begrijp dat je er naar op zoek was :) fijn dat je een oplossing gevonden hebt!
De wolken zijn zeer fijntjes gedaan, toffe kerstkaarten!
Keep strong, keep safe,
Charlotte

Doris knippenenplakken zei

Twee prachtige kaartjes met de schattige vogeltjes.
Wat leuk he om ze bezig te zien de vogels in de tuin . In onze tuin hangen er drie nestkastjes en ze zijn ook aan het bouwen in een nestkastje de kool meesjes zelfs hebben we nog 4 spreeuwen die komen en ze brengen ook houtstukjes mee. Kan uren in de veranda zitten om de vogeltjes bezig te zien. Prettige dag, groetjes Doris

gerrie zei

Superschattige vogeltjes, woww. met een prachtige achtergrond.Wat leuk dat je ook meedoet met deze challenge Marjan.Lieve groetjes, Gerrie.

!neke zei

Ze zijn weer top !!!
Groeten Ineke
DT52WTC

Angelique zei

Twee hele mooie kaartje, ik snap waarom je de vogeltjes zo leuk vind. Dat is toch zo leuk van onze hobby dat iedereen elkaar helpt als het nodig is. Het effect van die impression plate is heel erg mooi.
Genieten van de echte vogeltjes is je tuin.
lieve groetjes Angelique

Trijntje zei

Wat een mooie winterse kaart met deze enige vogeltjes. Altijd leuk. Wij zitten op de camping in ons busje en hier om heen zien we de groene specht. Alleen te schuw om op de foto te krijgen...Wat leuk dat jullie vogelhuis bezet is door koolmeesjes. Wij hebben thuis ook koolmeesjes in verschillende huisjes. Ze zijn best kieskeurig we hebben een heel mooi huisje maar in dat huisje willen ze niet nestelen. De huisjes eens omgedraaid.. Het oude werd bezet en de nieuwe niet. Groeten Trijntje