zondag 5 december 2021

Experiment met hot glue



Experimenteren met technieken die ik nog niet ken vind ik leuk. Zoals deze techniek met Hot glue uit het lijmpistool. Ik vond deze op YouTube.




Ik heb er watercolor papier voor gebruikt. Dik papier heb je wel nodig. Op een kaart had ik een restje van alcohol inkt op Yupo, erg tricky want dat kan niet goed tegen hitte, gelukkig kon ik het verschroeide randje eraf knippen :)

Het was nog niet zo makkelijk, op het filmpje droogt de lijm lang zo snel niet als bij mij. Ik moest de lijm weer wat verhitten met de heattool en daarna nog eens nadat het embossingpoeder erop zat. Daardoor moet je erg oppassen dat de lijm niet weer gaat lopen. Maar het was leuk om te doen en ik weet dat er wel dames zijn die dit soort kaartjes ermee kunnen waarderen. Een ervan ging naar GerJanne, voor haar verjaardag. Ze dacht wel het ook eens te gaan proberen, leuk!


Dit is die met Yupo:


Deze ging naar GerJanne:


Deze doet mij een beetje aan Spanje denken ;)

Het was een leuk experiment maar of ik het vaker ga doen weet ik nog niet.

Deze week maar eens aan de kerstkaarten schrijverij, het is er wel weer de hoogste tijd voor! Bij mij druppelen ze alweer binnen!


Groetjes!
M@rjan

27 opmerkingen:

Els zei

Ik heb het filmpje bekeken en dit is wel een uitdaging. Het viel mij ook op dat de lijm in het filmpje niet zo snel droogt en je hebt Yupo gebruikt dus dat is heel lastig met de heattool erop. Je hebt er wel leuke kaartjes meegemaakt.
Fijne dag en groetjes, Els

Irene zei

Joh jij bent écht van de experimentjes en het resultaat is verbluffend Marjan, vooral de onderste vind ik prachtig in die warme gloed tinten!
XxIrene
XxIrene

Je@net zei

Een hele uitdaging, Marjan. Leuk om zo eens aan het experimenteren te gaan!

Martha zei

Wat een mooi resultaat, Marjan
Echt leuk dat experimenteren, dit ga ik ook proberen
Wat heb je er mooie kaarten van gemaakt!
Liefs Martha

Colinda zei

Wat een leuk experiment en mooi resultaat.
Misschien ligt het verschil aan de temperatuur van het lijmpistool.
Fijne zondag,
Colinda

KarinsArtScrap zei

ziet er gaaf uit Marjan kijk het flimpje wel een keer.......... ik vind de laatste super komt ook door de kleur

Gr Karin

Anita van Deur zei

Wauw wauw wat zijn je kaarten mooi Marjan!
Ik heb het filmpje bekeken en wat is dit leuk om te zien, Heb het opgeslagen en hoop er het komend jaar iets mee te kunnen doen.
Fijne zondag.

bolletjelucky.blogspot.com zei

Oh wauw wat gaaf zoals je geëxperimenteerd hebt met die hot glue. Ze zijn allemaal prachtig, echt kleine kunstwerkjes Marjan.
Lieve groetjes Miranda

GerJanne zei

Hoi Marjan!
Ja hij hangt hier aan de lijn in de woonkamer en ik ga het zeker proberen. Zo leuk dat je het filmpje deelt, dan weet ik wat ik moet doen. De andere kaartjes zijn ook heel mooi geworden, maar die ik van je kreeg vind ik het mooist, misschien ook omdat ik deze in het echt kan zien. Superleuke techniek. ik heb 300 grams papier, dat moet dik genoeg zijn. Je zult de resultaten wel zien verschijnen.

Ellen zei

Schitterende kaarten Marjan…heel goed gelukt hoor…de artiest is weer aanwezig hoor! Gaaf dat filmpje, leuke uitdaging!
Succes met de schrijverij!
Groetjes Ellen

Gerrina zei

Een aparte techniek (een die ik nog niet kende); best lastig om het goed te krijgen zo te lezen, maar met hele mooie resultaten! Fijn weekend verder!

Marfien zei

Een heel leuk experiment, het resultaat is mooi geworden
Ga er voorlopig niet aan beginnen, heb geen tijd over en wil ook nog kaartjes maken met de marmertechniek die we op cursus doen . . .

Rhodé zei

Wat knap dat je deze uitdaging aan durfde te gaan! De kaartjes passen welzijn de stijl die ik vaker bij nou zie. Bijzonder knap gedaan. En je hebt weer lekker drie kaartjes. Nou ja, had... want ik lees dat er in ieder geval al 1 op de post is!

Trudy zei

Wat leuk dat je vaak een experiment doet. Dit lijkt me tamelijk ingewikkeld maar het resultaat is erg mooi vooral de onderste kaart vind ik erg mooi door de kleurencombinatie!
Ik moet ook nog beginnen met het schrijven van de kerstkaarten.
Groetjes Trudy

Trijntje zei

Het is wel een leuk experiment. De kaarten zien er mooi uit. Ik ga ook aan het schrijven . Ook een klus wel leuk. Groeten Trijntje

Willy zei

Wat een gaaf experiment! Bedankt voor het delen, dit ga ik zeker eens uit proberen! Mooi zijn je resultaten!!

Pat zei

I think this technique worked brilliantly Marjan, especially the one over the alcohol inked Yupo as I am amazed the heat did not shrivel it, and the colours are gorgeous on all three. I particularly love the ones on black card, such wonderful contrast. x

aussie aNNie zei

I have seen this technique before too, not sure if I like it as haven't tried it as yet but your cards look good.

Doris knippenenplakken zei

Wat een leuk idee met de hot glue, het zijn mooie kaarten geworden heel leuk gedaan.
Groetjes Doris

Ans Gilbert zei

Wat een leuke techniek is dit, ik vind de kleuren van de kaartjes erg mooi en dat de hot glue er zo boven op ligt, vind ik super,
Groetjes,
Ansx

Kaartenkraam zei

Wat een bijzondere techniek en knap dat je er direct al zulke mooie kaarten mee hebt weten te maken! Ik moet eerlijk zeggen dat het niet helemaal mijn smaak is maar de kleuren die je hebt gebruikt vind ik weer geweldig!

groetjes van Ank

Nicole Parmentier zei

Lijkt me een heerlijk kliederprojectje om te proberen. Ik heb ooit een glue gun gehad maar geen idee waar ik hem gelaten heb anders zou ik het ook meteen uit gaan proberen. Ik houd van dat artestiekerige in combinatie met een strak kaartje, het lijkt me ook echt een kaartje waar je meteen aan wil voelen!

Janny's Cards Creations zei

wat leuk dank je wel ik ga het een keer uitproberen
groetjes
Janny

nicolevb zei

Wat een leuke techniek
Ik hou ervan
de lijmpistool ken ik natuurlijk ik schreef er vooral woorden mee maar dit is ook een erg leuke techniek
Pff zoveel inspiratie en zo weinig tijd haha
Maar ontzettende mooie kaarten heb je ermee gemaakt

Creaellenknutselsite zei

Een hele uitdaging, Leuk om zo eens aan het experimenteren te gaan! en het is zo goed gelukt en mooi geworden
groetjes ellen

Hetty P. zei

Wauw, wat een mooi resultaat.
Op deze manier mag je nog wel vaker experimenteren
Groetjes van Hetty

Nelleke zei

Ik ben even bij dit bericht om te zien wat jij gemaakt had met deze techniek. Vorige week zijn GerJanne en ik hiermee bezig geweest en plaatsen morgen de kaartjes op ons blog. Ik gebruik jou adres dat anderen bij jou kunnen kijken. Het geeft een apart effect vind ik wel mooi, al is het wel afhankelijk van motief en embossingpoeder wat je gebruikt.
Ik zie nu dat de laatste, de kerstkaart bijna dezelfde kleuren heeft als die ik heb gebruikt. Als gebruikte jij een andere kleur embossingpoeder.
Groetjes, Nelleke